The Pep Effect: Οι τρεις… μαθητές του Καταλανού που βάζουν πλώρη για πρωτάθλημα (pics)

The Pep Effect: Οι τρεις… μαθητές του Καταλανού που βάζουν πλώρη για πρωτάθλημα (pics)

Ο καλύτερος... δάσκαλος αποδεικνύεται ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Τα τρία «παραδείγματα» σε Premier League, Championship και La Liga.

«Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», λέει ο λαός. Μια φράση που ταιριάζει ταμάμ για να περιγράψει κανείς τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τους… μαθητές του. Τρία πρώην «παιδιά» του Καταλανού τεχνικού παραδίδουν δωρεάν μαθήματα προπονητικής την εφετινή αγωνιστική περίοδο, οδηγώντας τις ομάδες τους στη Γη της Επαγγελίας.

Πρώτος της ξεχωριστής λίστας δε θα μπορούσε να μην είναι ο Μικέλ Αρτέτα. Μέρες 2004 ζει η Αρσεναλ, που βλέπει το στέμμα της Premier League να κάνει… στροφή για το Λονδίνο. Ο πρώην βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό και καλοκουρδισμένο σύνολο που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Μας δουλεύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν γίνονται αυτά… (vids)

Με τους Εντενγκαρντ και Σακά μπροστάρηδες και με εξαιρετική συνέπεια στα μετόπισθεν (δεύτερη καλύτερη άμυνα), οι «κανονιέρηδες» βαδίζουν από επιτυχία σε επιτυχία. Στους 50 πόντους μετά από 19 αναμετρήσεις και στο +5 από τους Πολίτες του Πεπ η Αρσεναλ που δεν ξεκολλάει από την κορυφή. Ο τρόπος που έριξε στο καναβάτσο τη Γιουνάιτεντ υποδηλώνει πολλά.

Ο Αρτέτα αμφισβητήθηκε αρκετά στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας, βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά παραμένει εδώ. Με μαεστρία οδηγεί την Αρσεναλ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Τα… μαθήματα στο πλευρό του Γκουαρντιόλα πιάνουν τόπο, με τον νεαρό κόουτς να μπαίνει σιγά-σιγά στα βιβλία της ιστορίας των «κανονιέρηδων».

Επόμενος μαθητής του Πεπ που βάζει πλώρη για τον τίτλο είναι ο Τσάβι. «Το πλάνο μου είναι παρόμοιο με του Γκουαρντιόλα. Έχω μάθει πολλά από τον Γκουαρντιόλα από τον τρόπο του, τις φιλοδοξίες και το πάθος του έως και τα συναισθήματά μου», είχε δηλώσει ο νεαρός κόουτς στο ξεκίνημα του προπονητικού του ταξιδιού. Λίγο καιρό μετά, άπαντες βλέπουν τα αποτελέσματα.

Υπό τις οδηγίες του πρώην παίκτη του Γκουαρντιόλα, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Super Cup και ετοιμάζεται να εκθρονίσει την Ρεάλ Μαδρίτης από τον θρόνο του ισπανικού ποδοσφαίρου. Στο +3 από τους Μαδριλένους οι «Μπλαουγκράνα», απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη La Liga.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Τσάβι έχει περάσει τη φιλοσοφία του στην Μπαρτσελόνα, που αναζητά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια. Ο 42χρονος έχει μεταμορφώσει την Μπαρτσελόνα και έχει επαναφέρει στην Βαρκελώνη το μέταλλο του νικητή. Οι «Μπλαουγκράνα» μοιάζουν ασταμάτητοι, με τον Ισπανό τεχνικό να συνεχίζει τα… μαγικά του.

Με τους Γκάβι και Πέδρι να… χορεύουν στον αγωνιστικό χώρο και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να σκοράρει ακατάπαυστα, οι Καταλανοί βάζουν πλώρη για τον δεύτερο τίτλο στη μετά Μέσι εποχή.

Τελευταίο παράδειγμα για την επίδραση του Πεπ Γκουαρντιόλα στο ποδόσφαιρο αποτελεί ο Βινσέντ Κομπανί. «Αυτός ήταν που άναψε τη σπίθα μέσα μου για να γίνω προπονητής. Σήμαινε πάρα πολλά και για την ποδοσφαιρική μου καριέρα», είχε τονίσει ο Βέλγος, αποθεώνοντας τον πρώην τεχνικό του στη μπλε μεριά του Μάντσεστερ.

Μετά την περιπέτεια στην Άντερλεχτ, ο πρώην παίκτης του Καταλανού στη Μάντσεστερ Σίτι ανέλαβε τις τύχες της Μπέρνλι στην αγγλική Championship. Το αποτέλεσμα μετά από 28 αγωνιστικές; Πρωτιά με 62 πόντους και με μόλις δύο ήττες να έχει καταγράψει το κοντέρ!

Η ομάδα που εδρεύει στο Λανκασάιρ προβάρει το Premier League κουστούμι της. Με 18 βαθμούς διαφορά από την τρίτη Γουότφορντ, το σύνολο του Βισέντ Κομπανί έχει ήδη ξεκινήσει τα σχέδιά της για την πρώτη κατηγορία του Νησιού.

Ο παλαίμαχος αμυντικός του Πεπ στους Πολίτες συμμάζεψε την Μπέρνλι και με επίθεση που πετάει… φωτιές, ετοιμάζεται να τσεκάρει το εισιτήριο για την Premier League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Το… Pep Effect στα καλύτερά του. Αδιαμφισβήτητη η επιδραστικότητα του Καταλανού στο ποδόσφαιρο. Ο κατά πολλούς κορυφαίος προπονητής του πλανήτη έχει μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τη φιλοσοφία του και οι Αρτέτα, Τσάβι, Κομπανί ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ