Αυτός είναι ο «ζογκλέρ» Φλοριάν Τοβέν που βλέπει ο Ολυμπιακός – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (Vids)

Αυτός είναι ο «ζογκλέρ» Φλοριάν Τοβέν που βλέπει ο Ολυμπιακός – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις (Vids)

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει για εξτρέμ από το πάνω ράφι, ο Φλοριάν Τοβέν είναι μια τέτοια περίπτωση και to10.gr παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γάλλο παιχταρά που μεγαλούργησε στη Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Άρη, έχει στρέψει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και το ματς με τον ΟΦΗ, την ίδια ώρα όμως «χτενίζει» την αγορά για πλάγιο μεσοεπιθετικό από το πάνω ράφι λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

Οι ερυθρόλευκοι είναι ενεργοί στο μεταγραφικό παζάρι, έχουν ήδη αποκτήσει τους Ροντινέι και Ραμόν και ψάχνουν εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά. Όπως διαβάσατε από to10.gr, ένας από τους παίκτες που βλέπουν για τα άκρα της επίθεσης οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι ο Φλοριάν Τοβέν, που έχει κάνει μια σπουδαία καριέρα στη Μαρσέιγ και έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γαλλίας το 2018.

Το όνομα του 30χρονου Γάλλου εξτρέμ έπεσε στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό και όπως είναι λογικό όταν φτάνει στα χέρια μιας ομάδας μια περίπτωση παίκτη όπως αυτή του Τοβέν, δεν γίνεται να μην εξεταστεί. Εξάλλου μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης, που μόλις πριν λίγες μέρες μπήκε στα 30 και που αν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλάζει τις ισορροπίες.

To10.gr με αφορμή ότι έφτασε στα γραφεία του Ολυμπιακού το όνομα του Γάλλου παιχταρά παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την περίπτωση του. Από το «μαγικό» αριστερό πόδι, στην τεράστια καριέρα στη Μαρσέιγ, στο πήγαινε-έλα στη Νιούκαστλ και το πέρασμα από το Μεξικό…

O Τοβέν ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Γκρενόμπλ σε πολύ μικρή ηλικία και πριν καν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια, ξεχώρισε, με αρκετές ομάδες από την πατρίδα του να «σφάζονται» για να τον κάνουν δικό τους. Τελικά, η Μπαστιά ήταν αυτή που τον υπέγραψε ως ελεύθερο το 2011 και εκεί ουσιαστικά ήταν που έγινε γνωστός… Εκεί αγωνίστηκε συνολικά 51 φορές και είχε 10 γκολ και 4 ασίστ, αναγκάζοντας το 2013 τη Λιλ να δαπανήσει 3.500.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Από τη Λιλ στη Μαρσέιγ και στην… εκτόξευση

Στους «λιλουά» όμως δεν έμεινε σχεδόν καθόλου, αφού τον επέστρεψαν με δανεισμό στην Μπαστιά και έναν χρόνο μετά τον πούλησαν στη Μαρσέιγ έναντι 12.000.000 ευρώ. Ο Τοβέν στη Μασσαλία «εκτόξευσε» την αξία του, τα νούμερα του και έφτιαξε ένα σπουδαίο όνομα, αφού αγωνίστηκε μέχρι και το 2021 (με ενδιάμεσο προορισμό τη Νιούκαστλ). Στο «Βελοντρόμ» ο Γάλλος έκανε… όργια και ανάγκασε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να κοιτάζουν επί χρόνια την περίπτωση του, αλλά τη Μαρσέιγ να είναι ανένδοτη. Συνολικά με τη γαλλική ομάδα κατέγραψε 281 συμμετοχές, σκοράροντας 86 φορές και μοιράζοντας 61 ασίστ, ενώ η Μαρσέιγ ήταν και το… εισιτήριο για την εθνική ομάδα.

Οι μαγικές δυο χρονιές που έκανε στη Μασσαλία, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Νιούκαστλ, η οποία το καλοκαίρι του 2015 κατέβαλε 18.500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Τοβέν στην Αγγλία όμως κατέγραψε 16 συμμετοχές και 1 γκολ, παρότι ξεκίνησε βασικός και εν συνεχεία δόθηκε δυο φορές δανεικός ξανά στη Μαρσέιγ. Το 2017 η ομάδα που θεωρείται θρύλος της αποφάσισε να τον πάρει πίσω καταβάλλοντας 11.000.000 ευρώ. Εκεί όχι απλά βρήκε τον καλό του εαυτό, αλλά έκανε… παπάδες το 2017 και το 2018, δυο χρονιές που του έδωσαν θέση στην εθνική ομάδα των τρικολόρ για το Μουντιάλ.

Εκεί ο Τοβέν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ σε μια ανεπανάληπτη επιτυχία… Ο Τοβέν σε αυτή την υπερομάδα που έχουν οι Γάλλοι εδώ και περίπου 506 χρόνια ήταν στις βασικές επιλογές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έδινε συνεχώς το παρών.

Η Τίγκρες, το μαγικό αριστερό και τα 45.000.000 ευρώ

Το 2021 αποφάσισε να μείνει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ, παρά το γεγονός ότι ήθελαν να τον κρατήσουν οι Μασσαλοί, ενώ αν και υπήρχε ενδιαφέρον από πολλές ομάδες στην Ευρώπη (Μίλαν, Λιλ, Λιόν, Φιορεντίνα) αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι και να αγωνιστεί στην Τίγκρες και το Μεξικό. Εκεί πήρε ένα συμβόλαιο με τεράστιες απολαβές, ενώ βρήκε ακόμη έναν Γάλλο, τον Αντρέ Ζινιάκ.

Παρόλα αυτά ο Τοβέν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις συνθήκες στο Μεξικό, έμεινε για 1,5 χρόνο και εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί ελεύθερος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στα 30 του χρόνια είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Νις και η Ναντ, αλλά όχι μόνο, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας από τους πολλούς συλλόγους που έχει προταθεί και η περίπτωση του εξετάζεται, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο όνομα, με σπουδαίο βιογραφικό και απίθανα προσόντα.

Ο Τοβέν έχει γίνει γνωστός πέρα από τις ικανότητες του σαν εξτρέμ και για το αριστερό πόδι που διαθέτει, με τον Γάλλο να έχει σκοράρει και να έχει δημιουργήσει δεκάδες φορές από στημένες φάσεις. Για να καταλάβει κανείς για τι παίκτη μιλάμε, αρκεί να δει στο έγκυρο transfermarkt ότι η αξία του Τοβέν αυτή τη στιγμή είναι 10.000.000 ευρώ, ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει κάνει μεταγραφές 45.000.000 ευρώ.

Δείτε τον Τοβέν εν δράσει: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ