Πώς μια μικρή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πήγε να χαλάσει τη μεταγραφή του Ραμόν στον Ολυμπιακό

Πώς μια μικρή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πήγε να χαλάσει τη μεταγραφή του Ραμόν στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει σε όλα με τη Φλαμένγκο για τη μεταγραφή του Ραμόν. Αλλά υπολόγιζε χωρίς τη Νόβα Ιγκουατσού, που έβαλε... φωτιά στο deal!

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα και απέκτησε τον Ραμόν Ράμος Λίμα. Για την ακρίβεια, μετά από μόλις πέντε ημέρες στη χώρα μας, δύο ατομικές προπονήσεις και… μιάμιση προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έγραψε ήδη το όνομά του στον πίνακα των ποδοσφαιριστών που έχουν «γράψει» επίσημη συμμετοχή με τους Ερυθρόλευκους φέτος.

Ο Ραμόν έκανε το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης στο Κλεάνθης Βικελίδης, έγινε ο 47ος ποδοσφαιριστής που παίρνει αγωνιστικά λεπτά φέτος στους πρωταθλητές σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και μπήκε με το «καλημέρα» στην αγωνιστική εξίσωση του Μίτσελ. Με τον Ισπανό τεχνικό να δείχνει εμπράκτως ότι πιστεύει στον ποδοσφαιριστή. Και ότι θέλει να τον βάλει γρήγορα στο rotation.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το τρομερό επίτευγμα του Μπαρτζώκα στον φετινό Ολυμπιακό (vid)

Ο Ραμόν δεν ξέρει καλά καλά αγγλικά, οπότε η συνεννόησή του με τους συμπαίκτες του είναι ιδιαίτερη. Αλλά ο Μίτσελ εκτιμά πάρα πολύ τα στοιχεία του παιχνιδιού του. Την ταχυδύναμή του, την καλή φυσική του κατάσταση, την καλή γνώση της θέσης, αλλά και την… ορμή του στην επίθεση. Διότι ο 21χρονος μπακ μπορεί να μην είναι τόσο τεχνίτης όσο ο Ροντινέι, αλλά ο ενθουσιασμός και η νεανική του «τόλμη», φέρνουν νέα στοιχεία στην αριστερή πλευρά των πρωταθλητών. Και δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά πολύ σύντομα. Ισως και άμεσα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ!

ΤΟ SCOUTING, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Ο Ολυμπιακός είχε ξεχωρίσει τον Ραμόν πολύ καιρό. Το σκάουτινγκ τον είχε εγκρίνει πολύ πριν οι Ερυθρόλευκοι ξεκινήσουν συζητήσεις με τη Βαλένθια για τον Τόνι Λάτο και με τον Γκάμπριελ Σουάζο. Επί της ουσίας, αποτελούσε μία από τις βασικές επιλογές για το αριστερό άκρο, με μοναδικό μειονέκτημα στην περίπτωσή του, το νεαρό της ηλικίας του και την απειρία σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα πράγματα ήρθαν έτσι, που οι πρωταθλητές κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα για την απόκτηση του νεαρού μπακ, με σκοπό να κλείσουν την υπόθεσή του σύντομα και χωρίς… παρεμβολές.

Για αυτόν τον λόγο έστειλαν άνθρωπο στη Βραζιλία να μιλήσει απευθείας με τη Φλαμένγκο (σ.σ. όλες οι επαφές έγιναν στα γραφεία του βραζιλιάνικου συλλόγου), αλλά και να είναι… όλη την ημέρα με τον ποδοσφαιριστή. Καθώς δεν ήταν μυστικό ότι αρκετές ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον. Ετσι, όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα. Και έγιναν. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκει συμφωνία με τη Φλαμένγκο, αφού είχε ήδη πάρει το «ναι» του παίκτη και εγγράφως.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ… ΝΟΒΑ ΙΓΚΟΥΑΤΣΟΥ

Εντούτοις, ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, πριν ο Ολυμπιακός στείλει τα εισιτήρια για να ταξιδέψει στη Ελλάδα ο 21χρονος μπακ, μαζί με τους ατζέντηδές του και μαζί με τον άνθρωπο που είχε στείλει η ΠΑΕ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, προέκυψε ένα απρόβλεπτο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που η Φλαμένγκο έπρεπε να το γνωρίζει και να το περιμένει. Αλλά το… παρέβλεψε, προφανώς για οικονομικούς λόγους. Με αποτέλεσμα η μεταγραφή να μπλοκάρει για σχεδόν μισή ημέρα!

Τι συνέβη; Ο Ραμόν αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Νόβα Ιγκουατσού. Το 2016, σε ηλικία μόλις 15 ετών, η Φλαμένγκο τον απέκτησε από τη μικρή ομάδα του Ρίο ντε Τζανέιρο, χωρίς να πληρώσει χρήματα, καθώς η συμφωνία προέβλεπε πως σε ενδεχόμενη μεταγραφή η πρώτη του ομάδα θα είχε 50% ποσοστό μεταπώλησης. Όταν, λοιπόν, Ολυμπιακός και Φλαμένγκο ολοκλήρωσαν τη συμφωνία αγοράς, η Νόβα Ιγκουατσού εμφανίστηκε και απαίτησε να ενημερωθεί για το deal, αλλά και το ποσοστό της από τα χρήματα που προσέφερε ο Ολυμπιακός.

ΤΟ 33.3% ΚΑΙ ΤΟ 10% ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ…

Η ξαφνική αυτή εμφάνιση προκάλεσε μπλοκάρισμα του deal, καθώς έπρεπε να ξεκαθαριστεί το ζήτημα. Διότι η πρώην ομάδα του Ραμόν απειλούσε με προσφυγή στη FIFA και αρνούνταν να υπογράψει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Μετά από πολλές ώρες διαβουλεύσεων, τελικά η λύση βρέθηκε.

Ολυμπιακός και Φλαμένγκο είχαν συμφωνήσει να κλείσει η μεταγραφή λίγο πάνω από το 1.500.000 € για το 70% του παίκτη. Η «Φλα» έπεισε τους διοικούντες τη Νόβα Ιγκουατσού να μην πάρουν το 50% από τα χρήματα του Ολυμπιακού, αλλά το 33.3% (499.500 €) και να κρατήσουν 10% ποσοστό από τη μεταπώληση, με τη Φλανένγκο να λαμβάνει τελικά 1.000.000 € και το 20% σε πιθανή επόμενη πώληση!

Τελικά, μετά από αυτή τη μίνι περιπέτεια που στην αρχή μπλόκαρε τη μεταγραφή, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει δικό του τον Ραμόν. Με τον Μίτσελ δεν δείχνει ξεκάθαρα ότι ο 21χρονος μπακ έχει στοιχεία που του αρέσουν. Και για αυτόν τον λόγο τον ενεργοποιεί αμέσως στα πλάνα του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ