Η «παράδοση» των γηπεδούχων που «ευνοεί» τον Ολυμπιακό

Η «παράδοση» των γηπεδούχων που «ευνοεί» τον Ολυμπιακό

Πόσο καιρό έχει να νικήσει γηπεδούχος σε ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός...

Ώρα για ντέρμπι στην Τούμπα απόψε. Και μάλιστα πρόκειται για ένα παιχνίδι αποδείξεων.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους (20:30) στο μεγάλο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Super League. Τόσο οι «ασπρόμαυροι», όσο και οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν μονάχα στη νίκη και τους τρεις βαθμούς, καθώς αμφότεροι έχουν από 42 βαθμούς και βρίσκονται στο -5 από την πρώτη ΑΕΚ που πέρασε στην κορυφή, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Αστέρα Τρίπολης.

Διαβάστε επίσης: Λίβερπουλ και πανηγυρισμοί το 2023; Μόνο στη… Eurovision

Μια αναμέτρηση από την οποία θα προκύψουν γενικότερα πολλά συμπεράσματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Από τη μια ο ΠΑΟΚ που παρά το κακό του ξεκίνημα, κατάφερε να βρει τα πατήματα του και πλέον βλέπει πιο αισιόδοξα τη μάχη του πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που πλέον με τον Μίτσελ στον πάγκο του έχει βρει μια ισορροπία, με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να αναμένεται να βοηθήσουν και να… boostάρουν περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», εν όψει της συνέχειας.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει το αβαντάζ της έδρας, καθώς θα έχει στο πλάι του τον κόσμο του, ο οποίος θα «φωνάξει» παρών απόψε στην Τούμπα, με στόχο να βοηθήσει την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου να φτάσει στο πολυπόθητο «τρίποντο» που θα φέρει νέα δεδομένα στη λίγκα.

Η παράδοση του συγκεκριμένου ντέρμπι ωστόσο δείχνει ότι τα πάντα είναι ανοιχτά. Έτσι και αλλιώς ήταν, καθώς σε κανένα ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ωστόσο, η παράδοση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια για τους γηπεδούχους, στα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, δείχνει ότι η ζυγαριά δεν γέρνει πουθενά…

Τελευταία φορά που επικράτησε γηπεδούχος στα ντέρμπι ανάμεσα στους «ασπρόμαυρους» και τους «ερυθρόλευκους» ήταν τον Οκτώβρη του 2021. Στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική της Super League, της σεζόν 2021/22.

Οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστή τον Αγκιμπού Καμαρά, που σκόραρε το πρώτο γκολ (22’) και έδωσε την ασίστ στον Μασούρα στο δεύτερο (31’), επικράτησαν με 2-1 του ΠΑΟΚ, φτάνοντας τότε σε μια πάρα πολύ σημαντική και καθοριστική νίκη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ένας γηπεδούχος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ επικράτησε. Από τότε έχουν ακολουθήσει συνολικά έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε κανένα από αυτά τα έξι ματς δεν έχει επικρατήσει γηπεδούχος, με τα πέντε εξ αυτών να έχουν λήξει ισόπαλα (το ένα από αυτά ήταν το παιχνίδι του Κυπέλλου το οποίο πήγε στην παράταση).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε αυτά τα έξι παιχνίδια:

30/01/22, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1
21/04/22, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0
27/04/22, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
04/05/22, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2
14/05/22, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
17/10/22, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Σίγουρα, τα στατιστικά δεν «παίζουν» σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ωστόσο τα πάντα μπαίνουν στο τραπέζι, με την προϊστορία να δείχνει ότι σε ένα ντέρμπι τα πάντα μπορούν να «παίξουν» ένα ρόλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ