Λίβερπουλ και πανηγυρισμοί το 2023; Μόνο στη… Eurovision

Λίβερπουλ και πανηγυρισμοί το 2023; Μόνο στη… Eurovision

Η Λίβερπουλ δεν σταματά να βλέπει εφιάλτες με τα μάτια ανοιχτά. Και δεν υπάρχει κανείς να… βάλει φρένο

Συνέβη πριν από σχεδόν ένα 24ωρο και απλά υπενθύμισε πως είναι Σάββατο με Premier League. Ακόμη μια γκέλα για τη Λίβερπουλ που αν –και όσες- έχει… αμαρτίες βάλθηκε να τις ξεπληρώσει όλες μέσα στο 2023 σε μια μαρτυρική κατάσταση που δεν λέει να τελειώσει. Στο Γουλβερχάμπτον ηττήθηκε μέσα σε 12΄από τη Γουλβς.

Της έκανε δώρο με αυτογκόλ από τον Γιοέλ Μάτιπ το 1-0 στη πρώτη φάση του αγώνα (5΄). Δώρο και το 2-0 έπειτα από μια καραμπόλα -όπου χώρεσε στο κάδρο όλη την άμυνα της-.

Διαβάστε επίσης: Τα «φώτα» στην Τούμπα

Κάπως έτσι οι Λύκοι που σε όλο το πρωτάθλημα είχαν μόλις δύο ματς –στα 20- με δύο γκολ στο ενεργητικό τους βρέθηκαν να κάνουν πάρτι βγάζοντας το κεφάλι πάνω από το νερό της ζώνης του υποβιβασμού. Πάρτι 3-0 μιας και ένα ακόμη τραγικό λάθος της άμυνας έβαλε και τον Νέβες στη λίστα με τους σκόρερ.

Απαραίτητη σημείωση: 3-0 σε ματς με 11-23 τελικές. Το λες και ειρωνεία…

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των Reds στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος για το 2023 –έχει και μια ισοπαλία με τη Τσέλσι-: 1 βαθμός σε ένα μήνα και κάτι. Στον ίδιο μήνα που πρόλαβε να αποκλειστεί και από το κύπελλο – 2-1 από την Μπράιτον -.

Συνολικά σε επτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο νέο έτος έχει δεχτεί 13 γκολ και έχει πετύχει μόλις 5.

Το σύνολο που προκαλούσε τρόμο τα προηγούμενα χρόνια στο Νησί, ξεκινώντας από τις ατελείωτες δυνάμεις του και την ισορροπία στην πρώτη του γραμμή πλέον με το ζόρι προκαλεί οίκτο παραδομένη λες στην άσχημη μοίρα της.

Φέτος στο Λίβερπουλ πανηγυρισμοί μπορεί να προκύψουν μόνο τη νύχτα της Eurovision.

Τι συμβαίνει; Η σωστή ερώτηση μάλλον είναι «τι δεν συμβαίνει» στη φιναλίστ του περσινού Champions League.

Ξαφνικά η άμυνα της θυμίζει βούτυρο έτοιμο να ξεχειλίσει από το βάζο.

Οι τραυματισμοί διαδοχικοί.

Ο Μο Σαλάχ που ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια λεφτά στην τράπεζα έχει μόλις 7 γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι βαθμοί μακριά από το Άνφιλντ είναι όλοι και όλοι οκτώ σε δέκα ματς.

Και οι μεταγραφές δεν μπορούν να κάνουν… σεφτέ!

Κάτι σαν τον νόμο του Μέρφι: Όταν κάτι μπορεί να πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Ο Σαντιό Μανέ κάπου κρυμμένος στο Μόναχο πιθανότατα θα γελά με ότι συνέβη στο Λίβερπουλ από το «αντίο» του και πέρα.

Αρχές Φλεβάρη ο μοναδικός ανοιχτός λογαριασμός είναι στο Champions League, αλλά και εκεί στη φάση των «16» προέκυψε ριμέικ του περσινού τελικού με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η 10η στην Premier League ομάδα του Κλοπ το πιθανότερο είναι πλέον να θέσει ως «μεγάλο στόχο» ως το φινάλε απλά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να το διεκδικήσει ως αουτσάιντερ.

Πέρσι οι Reds τερμάτισαν δεύτεροι στο πρωτάθλημα με 92 βαθμούς. Τη σεζόν 2018-19 έφτασαν στους 97 και την επόμενη (2019-20) που κατάκτησε τον τίτλο σταμάτησε στους 99. Σε αυτές τις τρεις σεζόν όλες μαζί οι ήττες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν 6.

Με την αποψινή στο Γουλβερχάμπτον οι φετινές είναι επτά και το πρωτάθλημα έχει άλλο τόσο! Κανονικός εφιάλτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ