ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ ή αλλιώς Κωνσταντέλιας vs Γκαρσία (vids)

ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ ή αλλιώς Κωνσταντέλιας vs Γκαρσία (vids)

Τα δύο βαριά χαρτιά των Ραζβάν Λουτσέσκου και Ματίας Αλμέιδα τραβούν πάνω τους τα βλέμματα στο ντέρμπι Δικεφάλων της Τούμπας.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η κανονική διάρκεια της Super League καθώς απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωσή της. Ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια μέχρι την έναρξη των πλέι οφ είναι αυτό που θα διεξαχθεί απόψε (20:30) στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Οι δύο Δικέφαλοι βρίσκονται σε διαφορετικά «φεγγάρια» αφού οι «ασπρόμαυροι» έχασαν έδαφος με τις ισοπαλίες στα δύο τελευταία ματς, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν πέντε σερί νίκες για το πρωτάθλημα και εννιά μαζί με το Κύπελλο.

Το κυριότερο όμως είναι το πλήγμα που δέχθηκε η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου λόγω του τρόπου με τον χάθηκε η νίκη στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, σε αντίθεση με την αντίπαλό τους η οποία βάσει αποτελεσμάτων τουλάχιστον βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ μέσα στην τρέχουσα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Τικ τακ, τικ τακ: Ο χρόνος του Ντέγιαν Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό, τελείωσε

Όσον αφορά στο αυριανό ντέρμπι πάντως, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε από ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να είναι καθοριστικό για κάθε ομάδα, τότε μάλλον θα είχαμε εύκολο έργο. Ο αέρινος Γιάννης Κωνσταντέλιας από τη μία και ο ασταμάτητος Λιβάι Γκαρσία από την άλλη, είναι με διαφορά οι κορυφαίοι για τις ομάδες τους και οι κύριοι λόγοι για τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Στον ρυθμό του «Ντέλια»

Ο 19χρονος άσος του ΠΑΟΚ, είναι αναμφίβολα η αποκάλυψη των «ασπρόμαυρων». Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο είχαν ακουστεί πολλά όταν ακόμα βρισκόταν στις ακαδημίες της ομάδας και έκανε πράγματα και θαύματα με την μπάλα στα πόδια. Τέτοια, που προκάλεσαν μέχρι και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα η οποία τον κάλεσε για δοκιμαστικά στη Βαρκελώνη πριν από μερικά χρόνια.

Στο γενικότερο πλαίσιο της προώθησης νεαρών ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου έδωσε φέτος την ευκαιρία στον «Ντέλια» κι εκείνος την έπιασε από τα μαλλιά. Σε τέτοιο βαθμό που δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως… αναγκάζει τον κόσμο της ομάδας να πάει στην Τούμπα επειδή παίζει εκείνος. Η εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση, η υψηλή ποδοσφαιρική του νοημοσύνη και τα χορευτικά του στον αγωνιστικό χώρο, κλέβουν την παράσταση σε κάθε παιχνίδι, μετατρέποντάς τον στον πιο καθοριστικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος έπαιζε από ελάχιστα έως καθόλου. Συνήθως αλλαγή στο φινάλε των παιχνιδιών. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» ο Λουτσέσκου τον έριξε στα βαθιά, δίνοντάς του φανέλα βασικού και ο μικρός δεν την έβγαλε ποτέ ξανά. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε πλέον έναν γύρο ως βασικός και αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα όπου σε σύνολο 17 συμμετοχών μετράει ένα γκολ και τέσσερις ασίστ ενώ έχει και μία ασίστ σε τρία ματς στο Κύπελλο. Η κορυφαία εμφάνισή του ως τώρα ήταν στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου όχι μόνο σκόραρε για πρώτη φορά, αλλά είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του θριάμβου της ομάδας του.

Πέρα από τα νούμερα καθεαυτά, η συμβολή του στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από καθοριστική και από τη δική του απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η απόδοση του συνόλου. Στα 19 του χρόνια έλληνας ποδοσφαιριστής τόσο καθοριστικός για την ομάδα του, δεν είναι και συχνό φαινόμενο. Ειδικά στο ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών που οι ευκαιρίες για τους Έλληνες είναι όλο και πιο σπάνιες. Σεβίλλη και Σάλτσμπουργκ έχουν ήδη προσεγγίσει τον ΠΑΟΚ με επίσημες προσφορές για τον μικρό και είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι οι προτάσεις θα αυξηθούν. Και πιθανότατα από ακόμη μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Η «έκρηξη» του ηφαιστείου Λιβάι

Από την άλλη, υπάρχει το υπερόπλο Λιβάι Γκαρσία. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει μπει στη ζωή μας εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά ουσιαστικά φέτος τον γνωρίσαμε. Υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα ο άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έχει εκτοξευθεί πραγματοποιώντας την χρονιά της ζωής του, η οποία πιθανότατα θα αποτελέσει και το εισιτήριό του για ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης αργά ή γρήγορα.

Σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ οι σκάουτερ κάνουν παρέλαση και γεμίζουν τα μπλοκάκια τους με σημειώσεις για τον νέο σέντερ φορ της Ένωσης. Αυτόν που χαραμίστηκε τα προηγούμενα δύο χρόνια, όχι μόνο γιατί έπαιζε στα άκρα, αλλά γιατί βρέθηκε σε μία προβληματική ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, όπου κανένας δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του.

Φέτος που με τον Αλμέιδα όλα έχουν μπει σε μία σειρά και ο καθένας έχει τον ρόλο του, ο Γκαρσία έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Σε χρόνο-ρεκόρ διέψευσε όσους αμφέβαλλαν αν θα μπορούσε να σταθεί ως ο βασικός σέντερ φορ της ΑΕΚ, με τα νούμερά του να μιλούν από μόνα τους και να είναι φυσικά ήδη καλύτερα από τις δύο πρώτες του σεζόν στην ομάδα. Έχει φτάσει πλέον τα 15 γκολ στη σεζόν, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε σύνολο 24 εμφανίσεων ενώ έχει δώσει και τέσσερις ασίστ. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League με έντεκα γκολ, όσα έχει και ο Καρέλης και συνιστά το απόλυτο φόβητρο για κάθε αμυντικό αφού είναι απλά ασταμάτητος.

Ο ίδιος απολαμβάνει και με το παραπάνω τον νέο του ρόλο και όσα πετυχαίνει μέσω αυτού, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να μην χορταίνουν να τον βλέπουν. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχουν ήδη σκέψεις πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2025, ωστόσο αν συνεχίσει έτσι είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα έχει πολύ ενδιαφέρον για εκείνον και την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ