Σέρτζι Κανός: Από τα δακρυσμένα μάτια στο απίθανo κουαρτέτο (vids+pics)

Σέρτζι Κανός: Από τα δακρυσμένα μάτια στο απίθανo κουαρτέτο (vids+pics)

Χαρά, πόνο, θλίψη… λύτρωση. Η συναισθηματική γραμμή του Κανός τις 21 ημέρες που βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι...

Την τελευταία ημέρα των χειμερινών μεταγραφών (31/1) ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρτζι Κανός. Από τότε έχουν περάσει ακριβώς 21 ημέρες. 21 ημέρες, οι οποίες όμως μοιάζουν σαν μια… αιωνιότητα για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, κατάφερε να ενσωματωθεί απόλυτα στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού και μάλιστα να εξελιχθεί σε παίκτη – κλειδί για τον Μίτσελ!

Χαρά, πόνο, θλίψη… λύτρωση. Η συναισθηματική γραμμή του Κανός αυτές τις 21 ημέρες. Χαρά για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφή του στους Πειραιώτες (5/2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα). Πόνο και θλίψη για τον χαμό της μητέρας του, αλλά και… λύτρωση μέσα από τις εμφανίσεις του με τους πρωταθλητές Ελλάδας κόντρα σε Παναιτωλικό και Λαμία. Ενας ποδοσφαιριστής που άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του έδωσε ο Μίτσελ και δικαίωσε απόλυτα τον Ισπανό προπονητή για την εμπιστοσύνη του, και φυσικά τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την επιλογή τους να τον φέρουν στο μεγάλο λιμάνι.

Διαβάστε επίσης: «Εσκασε» πρόταση για Κωνσταντέλια – Η απάντηση του ΠΑΟΚ…

Το απόγευμα της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου σε μια μικρή πόλη έξω από τη Βαλένθια ο Σέρτζι Κανός αποχαιρετούσε την πολυαγαπημένη του μητέρα, Αλίθα, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 57 ετών. Δύο 24ωρα αργότερα συνομιλούσε με τον Μίτσελ και ζητούσε από τον προπονητή του να τον συμπεριλάβει κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Κανός τελικά όχι μόνο μπήκε στην αποστολή, αλλά έπαιξε για μισή ώρα. Μάλιστα, ήταν εντυπωσιακός. Ο 26χρονος αφιέρωσε στη μνήμη της μια μικρή προσωπική «παράσταση» με γκολ και κερδισμένο πέναλτι. Επίτευγμα που ουσιαστικά του άνοιξε τον δρόμο -για πρώτη φορά- και για μια θέση στην ενδεκάδα, την Κυριακή (19/2) στη Λαμία. Αν άρπαξε την ευκαιρία; Ένα δοκάρι (42΄) και μια ασίστ (60΄, στον Σεντρίκ Μπακαμπού για το 2-0) γνέφουν καταφατικά. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που ο Γκάρι Ροντρίγκες με θλάση τέθηκε νοκ άουτ για τα επόμενα ματς του Ολυμπιακού.

Μέσα λοιπόν σε 98΄ (38΄με τον Παναιτωλικό, 60΄με τη Λαμία) ο Σέρζι Κανός πέτυχε ένα απίθανο «καρέ»: Με γκολ, κερδισμένο πέναλτι, δοκάρι και ασίστ! Σοδειά που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει και την επιθυμία του να προσφέρει και την ολική του επαναφορά –τυπικά έκανε το ντεμπούτο του στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, περνώντας μάλλον απαρατήρητος- στις επιλογές του τεχνικού τιμ. Ένας ποδοσφαιριστής απευθείας από την Premier League με εξαιρετική τακτική προσέγγιση και κυρίως με γεμάτους τους «δείκτες» της φυσικής κατάστασης. Ήδη ο Μίτσελ τον σκέφτεται για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Η συζήτηση με τον Μίτσελ

Λίγες ώρες μετά την κηδεία της μητέρας του, ο Σέρτζι Κανός επέστρεψε στην Ελλάδα και ενσωματώθηκε αμέσως στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Δύο μέρες πριν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Μίτσελ τον κάλεσε στο γραφείο του πριν από την προπόνηση. Τον ρώτησε με σεβασμό αν είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Παναιτωλικό.

Δεν ήξερε τι θα ακούσει. Ο Σέρζι το πρωί της Τετάρτης έμαθε πως η μητέρα του, η Αλίθια Τενές, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Στον ύπνο της. Ήταν μόλις 56 ετών. Την περίμενε έπειτα από λίγες ημέρες στην Αθήνα. Ήθελε να της δείξει τη νέα του ζωή. Και πόσο δίκιο είχε στα τέλη Γενάρη όταν επέλεξε να αφήσει την Αγγλία, τη Premier League και τη Μπρέντφορντ για τον Ολυμπιακό.

Την περίμενε μάλιστα μαζί με την μικρή αδερφή του, που έμεινε μόνη της πια στο Λονδίνο μετά τη μεταγραφή του καθώς έπρεπε να συνεχίσει τις σπουδές της στη δημοσιογραφία. Τελικά ταξίδεψε ο ίδιος. Στο πατρικό του. Έφτασε Τετάρτη βράδυ στο Νουλές της Καστεγιόν, μια μικρή πόλη μια ώρα έξω από τη Βαλένθια. Παρασκευή της είπε «αντίο», κρατώντας από το χέρι την μικρή αδερφή του Τζούντιθ και έχοντας στο πλάι του τον πατέρα του Πέπε και τη γιαγιά του.

«Κόουτς θέλω να παίξω. Η μητέρα μου ήταν ο πιο χαρούμενος άνθρωπος. Δεν θα ήθελε να είμαστε λυπημένοι. Δεν θα ήθελα και εγώ να λυπάται. Θέλω να παίξω για εκείνη» ήταν τα λόγια του 26χρονου προς τον προπονητή του. Και ο Μίτσελ τον άκουσε. Τον εμπιστεύτηκε. Και όσα συνέβησαν σε μια νύχτα 6-1 κόντρα στον Παναιτωλικό άφησαν σημάδι ανεξίτηλο.

Ήταν πολύ δεμένος με τη μητέρα του. Το γνώριζαν όλοι. Φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο του αφιέρωσαν οι πρώην συμπαίκτες του στη Μπρέντφορντ το ίδιο απόγευμα το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ. Το γκολ του Ιβάν Τόνει που έσπευσε πρώτος στον πάγκο για να αρπάξει εκείνο το γαλάζιο μπλουζάκι που πάνω έγραφε «Είμαστε όλοι δίπλα σου Σέρζι».

Η αφιέρωση έγινε viral. Θέμα συζήτησης στην Αγγλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα. Ο Κανός πέρασε έξι χρόνια μαζί τους. Έγραψε 249 συμμετοχές στο κοντέρ του με τους Bees. Το ότι λίγες ημέρες πριν είχε αναχωρήσει για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες προφανώς δεν σήμαινε τίποτα. «Οικογένεια» τους αποκάλεσε. Ακόμη όμως το ποδόσφαιρο δεν είχε δει τίποτα.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικός ο Ισπανός πέρασε στη θέση του Γκάρι Ροντρίγκες στο 57΄με το σκορ στο εύθραυστο 2-1. Δέκα λεπτά μετά από την πάσα του Χάμες πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.  Έβγαλε τη φανέλα του για να φανεί από μέσα η άλλη που είχε ετοιμάσει. Εκείνη η κόκκινη που φώναζε ως τον ουρανό «Te amo mama»: Σε αγαπώ μαμά… Έτρεξαν οι συμπαίκτες του να τον αγκαλιάσουν. Για να τον συγχαρούν αλλά και για να τον «κρύψουν» στο ξέσπασμα του. Εικόνα από εκείνες που αν την είδες, σίγουρα δεν τη ξεχνάς.

«Όλοι μαζί» «Στην Ισπανία συγκεντρώθηκαν όλοι στο σπίτι για να δουν το ματς. Ήταν ένας τρόπος για να βρεθώ δίπλα στην οικογένειά μου μέσα από το παιχνίδι. Το πρωί που μιλήσαμε μου είπαν πως ήταν σίγουροι πως σκοράρω. Όλα αυτά έγιναν για τη μαμά μου. Είμαστε όλοι μαζί. Η μητέρα μου ήταν η προσωποποίηση της χαράς και της ευτυχίας. Δεν θέλω να της δώσω λύπη. Όλοι μαζί στην οικογένεια θέλουμε να δίνουμε ευτυχία, την οποία εκπροσωπούσε η μητέρα μου» έλεγε ο Ισπανός στο φινάλε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ