Ολυμπιακός: Η επιστολή έφερε στην επιφάνεια την «κλοπή» στη Λεωφόρο

Ολυμπιακός: Η επιστολή έφερε στην επιφάνεια την «κλοπή» στη Λεωφόρο

Ο Ολυμπιακός εκτός από το να ζητήσει τα αυτονόητα (ορισμό ελίτ διαιτητή), φέρνει στην επιφάνεια την «κλοπή» στη Λεωφόρο. Εκεί όπου ο Γιάκομπ Κέλετ με το πέναλτι – φάντασμα στις καθυστερήσεις αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά και ολόκληρο το πρωτάθλημα!

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό (25/2, 20:30) στο φαληρικό γήπεδο, για την 24η αγωνιστική της Super League. Το σημαντικότερο παιχνίδι στην Ελλάδα. Το ντέρμπι των αιωνίων.

Ένα παιχνίδι το οποίο μάλιστα φέτος ενδεχομένως να κρίνει την ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας, με τον Παναθηναϊκό να είναι στην κορυφή με 54 πόντους και τους Ερυθρόλευκους να ακολουθούν με 49 (σ.σ ενδιάμεσα η ΑΕΚ με 50 και ένα ματς λιγότερο). Ένα παιχνίδι για το οποίο οι Πειραιώτες ζήτησαν το αυτονόητο από την ΚΕΔ. Ο Ολυμπιακός, όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από to10.gr, με επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ και στον αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, ζήτησε στο προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να οριστεί ελίτ διαιτητής από τα έξι κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Νέο… επεισόδιο στον «πόλεμο» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: «Αν ο Κολο Μουανί είχε διαιτητή τον Νορβηγό της Τούμπας…»

Οι Ερυθρόλευκοι άλλωστε έχουν ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα και την έχουν εκφράσει πάρα πολλές φορές: Σε όλα τα ντέρμπι να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές κατηγορίας ελίτ από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και όχι διαιτητές επιλογής Μπένετ που έως τώρα έχουν αποτύχει. Όπως έκανε ο Γιάκομπ Κέλετ στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στη Λεωφόρου, όταν ο Δανός με ένα πέναλτι – φάντασμα στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει και αλλοίωσε ουσιαστικά το αποτέλεσμα.

Στην τελευταία κυριολεκτικά φάση της αναμέτρησης ο Δανός ρέφερι έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού και έκλεψε από τον Ολυμπιακό τη νίκη, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο οι Ερυθρόλευκοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Μια νίκη την οποία δικαιούνταν απόλυτα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού με την εμφάνιση που είχε κάνει στη Λεωφόρο, αλλά το πέναλτι – φάντασμα της την έκλεψε και έδωσε την ισοπαλία στον Παναθηναϊκό (1-1). Ενας διαιτητής που έγινε… ρεζίλι στην πατρίδα του, για τα σφυρίγματά του στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός, με την επιστολή που έστειλε στην ΚΕΔ και τον Μπένετ, εκτός από το να ζητήσει τα αυτονόητα (ορισμό ελίτ διαιτητή), φέρνει στην επιφάνεια την «κλοπή» στη Λεωφόρο. Εάν το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε λήξει με νίκη του Ολυμπιακού, η διαφορά των δύο ομάδων δεν θα ήταν 5 βαθμοί, που είναι τώρα αλλά δύο!

Οι Πειραιώτες θα είχαν πάρει τη νίκη, άρα +2 βαθμοί και θα ήταν τώρα στους 51, ενώ ο Παναθηναϊκός θα είχε έναν λιγότερο και θα ήταν στους 53. Άλλο εντελώς πρωτάθλημα! Ο ανεκδιήγητος Κέλετ, όμως, με το πέναλτι – φάντασμα αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα και μαζί ολόκληρο το πρωτάθλημα της Super League. Για να μην υπάρξουν νέοι… Κέλετ, ο Ολυμπιακός ζητάει τα αυτονόητα από την ΚΕΔ και τον Στίβ Μπένετ ενόψει Σαββάτου.

«Επιμένοντας στη σταθερή και απαρέγκλιτη ως σήμερα επιθυμία μας οι αγώνες-ντέρμπι του πρωταθλήματος να διεξάγονται με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σας καλούμε για άλλη μια φορά να προβείτε στον ορισμό αλλοδαπού Διαιτητή από την Elite κατηγορία Διαιτητών της UEFA προερχόμενο από τα έξι (6) κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας) προκειμένου να διευθύνει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αγώνας του πρώτου γύρου μεταξύ των δυο ομάδων σημαδεύτηκε και εν τέλει καθορίστηκε από τις απαράδεκτες αποφάσεις ενός παντελώς ακατάλληλου και κάκιστου διαιτητή, οι οποίες όχι μόνο αλλοίωσαν το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα αλλά και την συνολική βαθμολογία του πρωταθλήματος. Είναι χρέος σας αυτή τη φορά να προβείτε στην επιλογή εκείνη που θα διασφαλίσει ότι το αποτέλεσμα στο γήπεδο θα καθοριστεί από την απόδοση των ομάδων και όχι από τις «εφευρέσεις» ενός τουρίστα που θα έρθει στην Ελλάδα για ένα ωραίο Σαββατοκύριακο», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους στην ΚΕΔ, με τους Ερυθρόλευκους να περιμένουν πλέον από τον Στιβ Μπένετ τον ορισμό ελίτ διαιτητή, ειδάλλως αν δεν συμβεί αυτό και οι διαιτητικές αποφάσεις καθορίσουν την εξέλιξη του ντέρμπι, τότε ο Ολυμπιακός καθιστά την ΚΕΔ και τον αρχιδιαιητή υπεύθυνους για τον εξευτελισμό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ