Και όμως η Λεωφόρος είπε την αλήθεια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vids)

Και όμως η Λεωφόρος είπε την αλήθεια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (vids)

Ο Γιάκομπ Κέλετ αλλοίωσε το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο και το πρωτάθλημα, αλλά το ντέρμπι του πρώτου γύρου είπε την αλήθεια για τους Ερυθρόλευκους και τους Πράσινους.

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται πλέον άπαντες στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται το βράδυ του Σαββάτου (25/2, 20:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 24η αγωνιστική της Super League. 112 ημέρες ή αλλιώς 3 μήνες και 20 ημέρες μετά το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο, το οποίο κρίθηκε με ένα πέναλτι-φάντασμα που έδωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης υπέρ του Παναθηναϊκού ο ανεκδιήγητος διαιτητής, Γιάκομπ Κέλετ.

Ο Σκανδιναβός ρέφερι με το «έτσι θέλω» έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού και την ευκαιρία στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ισοφαρίσει σε 1-1 και να γλιτώσει την ήττα από τον Ολυμπιακό, κλέβοντας το τρίποντο της νίκης μέσα από τα χέρια των Πειραιωτών. Τρεισήμισι μήνες μετά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη», με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 49 πόντους και τους Πράσινους στην πρώτη θέση με 54. Ενδιάμεσα η ΑΕΚ με 50 και ένα ματς λιγότερο.

Διαβάστε επίσης: Η επιστροφή του «Μίλου» στην Ελλάδα και η ευκαιρία του Πάπας

Από το ντέρμπι της Λεωφόρου μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, με τον Ολυμπιακό να είναι σταθερά σε ανοδική πορεία και μάλιστα αήττητος από εκείνο το παιχνίδι και μετά, ενώ από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός μπορεί να παραμένει στην κορυφή, αλλά έχοντας πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και έχοντας χάσει τη δυναμική που είχε. Μέχρι το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός (11η αγωνιστική) είχε μόνο νίκες στη Super League. Με εξαιρετική άμυνα και καλή επιθετική λειτουργία.

Από εκείνο το παιχνίδι με τους Ερυθρόλευκους και μέχρι τώρα οι Πράσινοι σε 12 παιχνίδια έχουν μαζέψει συνολικά 23 βαθμούς (σ.σ με άριστα το 36), έχοντας ηττηθεί από Αστέρα στην Τρίπολη, από την ΑΕΚ στην Opap Arena και από τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, ενώ έχουν φέρει ισοπαλίες με τον Ιωνικό στη Νίκαια και με ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Συνολικά σε αυτά τα 12 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει βάλει 13 γκολ και έχει δεχθεί 8.

Το ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος, έχοντας συγκεντρώσει 28 βαθμούς από τους 36 και έχοντας μειώσει αισθητά τη διαφορά από την πρώτη θέση. Οι Πειραιώτες έχουν 8 νίκες και 4 ισοπαλίες. Με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δύο ντέρμπι και δύο ματς τα οποία θα μπορούσαν να είχαν πάρει, καθώς στα Γιάννενα προηγήθηκαν με 2-0 και στο Περιστέρι με 1-0, αλλά δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα που είχαν και έχασαν βαθμούς. Σε αυτά τα 12 παιχνίδια οι Ερυθρόλευκοι έχουν βάλει 26 γκολ και έχουν δεχθεί 6.

Τεράστια διαφορά στην επίθεση για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει τα διπλάσια από τον Παναθηναϊκό, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν και καλύτερη άμυνα από το Τριφύλλι (6 έναντι 8). Δύο ομάδες, που έδειξαν και στη Λεωφόρο ότι έχουν διαφορά. Διαφορά ποιότητας, αλλά και νοοτροπίας, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν κοντά σε μία σπουδαία νίκη στη Λεωφόρο, αλλά να μην παίρνουν αυτό που δικαιούνταν λόγω του Γιάκομπ Κέλετ και της τραγικής διαιτησίας που έκανε ο Δανός στο γήπεδο του Τριφυλλιού.

Ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ήταν καλύτερος. Δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, χρειάστηκε το πέναλτι-φάντασμα του Δανού για να γλιτώσει την ήττα. Τώρα, οι δύο ομάδες κοντράρονται ξανά στο Καραϊσκάκη, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τη νίκη που θα τον φέρει στο -2 από τον Παναθηναϊκό και θα του δώσει ώθηση ενόψει των play offs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ