Η επιστροφή του «Μίλου» στην Ελλάδα και η ευκαιρία του Πάπας

Η επιστροφή του «Μίλου» στην Ελλάδα και η ευκαιρία του Πάπας

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί τη Σερβία την Παρασκευή (24/02) στα Λιόσια, μία «στροφή» πριν το τέλος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μια αναμέτρηση που ξεχωρίζει η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ και η «πρώτη» του Τζορτζ Πάπας με τα «γαλανόλευκα».

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, μέσω της διαδικασίας των «παραθύρων» και τα τελευταία εισιτήρια για τη διοργάνωση θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές (23-27/02).

Η Εθνική Ελλάδος έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου και θα αντιμετωπίσει δίχως άγχος τις αναμετρήσεις με τη Σερβία (24/02) και τη Λετονία (27/02), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο.

Διαβάστε επίσης: H δικαίωση του Ολυμπιακού για Μπένετ, Μπαλτάκο και η απορία: Δεν μπορούν, δεν θέλουν ή και τα δύο μαζί…

Οι Σέρβοι θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για την αναμέτρηση με την «επίσημη αγαπημένη» στα Λιόσια, χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους παίκτες της Euroleague, ωστόσο στην Ελλάδα θα επιστρέψει ένα παλιός γνώριμος. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι παίκτης της ΤΣΣΚΑ που δεν αγωνίζεται στην Euroleague εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην τελική αποστολή του Σβέτισλαβ Πέσιτς για να ενισχύσει την ομάδα του, στην προσπάθειά της για τη νίκη που θα της δώσει την πρόκριση. Θα βρεθεί και πάλι έτσι στη χώρα μας μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2020.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει στη διάθεσή του τους Κώστα Γόντικα, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Δημήτρη Κατσίβελη, Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Μουράτο, Δημήτρη Μωραΐτη, Όμηρο Νετζήπογλου, Τζορτζ Πάπας, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιώργο Τανούλη, Βασίλη Τολιόπουλο, Γιώργο Τσαλμπούρη, Δημήτρη Φλιώνη, Μανώλη Χατζηδάκη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Νίκο Χουγκάζ.

Εκτός λοιπόν από την επιστροφή του Σέρβου «γίγαντα», το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αναμενόμενο ότι θα στραφεί και προς τον Τζορτζ Πάπας. Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού, που είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή με τη «γαλανόλευκη» και θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την αξία του.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Λετονία 7-1
Σερβία 5-3
Ελλάδα 5-3
Τουρκία 3-5
Βέλγιο 3-5
Μεγάλη Βρετανία 1-7

Ένα εισιτήριο απομένει. Ελλάδα και Λετονία έχουν ήδη προκριθεί, ενώ Σερβία, Τουρκία και Βέλγιο μάχονται για την τρίτη θέση.
Η Σερβία θα προκριθεί με μία νίκη ή αν το Βέλγιο χάσει.
Το Βέλγιο δεν μπορεί να προκριθεί στο Game 11 των προκριματικών, ενώ θα αποκλειστεί αν χάσει ή αν κερδίσει η Σερβία.
Η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν αποκλειστεί.

11η αγωνιστική

Ελλάδα-Σερβία (19:00, 24/02)
Τουρκία-Λετονία (19:00, 24/02)
Μεγάλη Βρετανία-Βέλγιο (21:30, 24/02)

12η αγωνιστική

Λετονία-Ελλάδα (19:30, 27/02)
Σερβία-Μεγάλη Βρετανία (21:00, 27/02)
Βέλγιο-Τουρκία (21:30, 27/02)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ