Το «αριστερό» δίλημμα του Μίτσελ και… οι δύο ΑΕΚ στο Περιστέρι

Το «αριστερό» δίλημμα του Μίτσελ και… οι δύο ΑΕΚ στο Περιστέρι

Ραμόν, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας, Κανός. Και στη μέση ο… Μίτσελ.

Πέμπτη-Κυριακή για κάθε προπονητή είναι «ταξίδι» και ο Μίτσελ δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλώ δε μάλλον σε μια συγκυρία σαν τη συγκεκριμένη με τα «μπες-βγες» στο πρόγραμμα από πολλούς και διάφορους να έχουν μετατρέψει τα ραντεβού στον Ρέντη στο βασικό θέμα επικαιρότητας γύρω από τον Ολυμπιακό στην αντίστροφη μέτρηση με θέα στην OPAP Αρένα.

Παρά ταύτα ο Ισπανός έχοντας φυσικά την απαραίτητη υπομονή φαίνεται κοντά στις βασικές του αποφάσεις: Σαμασέκου αντί του τραυματία Εμβιλά στη μεσαία γραμμή. Ντόι και Μπα στο κέντρο της άμυνας δίχως τον Σωκράτη. Φυσικά Ροντινέι στο δεξί άκρο από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος εξέτισε την ποινή του. Και έπειτα συνήθεις ύποπτοι: Πασχαλάκης, Χουάνγκ, Μπιέλ, Φορτούνης, Μπακαμπού. Οι εννέα από τους έντεκα μοιάζουν δεδομένοι, αρκεί φυσικά να κυλήσουν όλα καλά.

Ποιο ζήτημα μοιάζει να τον απασχολεί; Η αριστερή πτέρυγα. Συνολικά. Το δίδυμο που θα αναλάβει πλάι στον ασβέστη. Το ίδιο που λογικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Λάζαρο Ρότα και τον Νορντίν Άμραμπατ που χθες για διαφορετικούς λόγους (ο Μαροκινός ήταν τιμωρημένος) είχαν «ρεπό» στο Περιστέρι. Μια υπόθεση που δεν μοιάζει (και δεν είναι) τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Και για δικούς του λόγους. Και για λόγους που προκύπτουν από… απέναντι.

Ο Μίτσελ κόντρα στον Παναθηναϊκό εμπιστεύθηκε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και τον Σέρζι Κανός. Και οι δύο έκαναν τη δουλειά ικανοποιητικά. Ο Μολδαβός δέχτηκε ελάχιστη πίεση και έδωσε επιθετικό πλάτος –δίχως να παραβλέπει κανείς ότι δεν είναι ακριβώς και το… φόρτε του το επιθετικό κομμάτι του ρόλου του- ενώ ο Ισπανός ίσως μαζί με τον Κώστα Φορτούνη να ήταν το «παραπάνω» του ντέρμπι. Έχασε όμως τις μεγάλες ευκαιρίες που του προέκυψαν και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μάλλον μη επιτρέποντας στο κοινό να του πιστώσει την συμμετοχή του σε ένα από τα πιο «γεμάτα» βράδια της σεζόν.

Μια εβδομάδα μετά έμειναν στον πάγκο και οι δύο με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Το δίδυμο ήταν Ραμόν και Γιώργος Μασούρας. Και εκείνοι έκαναν μια χαρά δουλειά, αλλά σαφώς έχοντας απέναντι χαμηλότερο εμπόδιο. Ο Μασούρας δεν σκόραρε (ξανά) αλλά ήταν ο πρώτος σε τελικές (7). Ο Ραμόν αν μη τι άλλο επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την ικανότητα του να ανεβαίνει ψηλά και να βοηθά ουσιαστικά στο επιθετικό σχέδιο της ομάδας του.

Ποιοι θα παίξουν με την ΑΕΚ; Προφανώς αυτό το γνωρίζει μόνο ο 59χρονος προπονητής σήμερα Πέμπτη. Παρά ταύτα οι πρώτες ενδείξεις φέρνουν στο προσκήνιο με περισσότερες πιθανότητες μάλλον έναν «νέο» συνδυασμό. Τον Ραμόν με τον Σέρζι Κανός. Δυο που δεν αγωνίστηκαν καθόλου στον ημιτελικό του κυπέλλου κόντρα στην Ένωση και στη βαριά 0-3 ήττα που εν πολλοίς έχει κρίνει την τύχη αυτού του ζευγαριού πριν την ώρα του στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση.

Γιατί μάλλον Κανός; Προφανώς γιατί η εικόνα του κόντρα στον Παναθηναϊκό του δίνει ένα πλεονέκτημα που γίνεται μεγαλύτερο από το γεγονός ότι ο 26χρονος ερχόμενος από τον πάγκο με τον Λεβαδειακό πρόσθεσε άλλα δύο γκολ στο σύντομο ερυθρόλευκο βιογραφικό του: 3 γκολ, 1 ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι, 1 δοκάρι (και ένα σωρό ευκαιρίες) σε 234΄κόντρα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Super League λέει ο λογαριασμός του. Δεν είναι απλό να πας… κόντρα σε αυτούς τους αριθμούς.

Γιατί μάλλον Ραμόν; Εδώ η κουβέντα μάλλον «ανοίγει» παραπάνω μέσα από ενδείξεις. Γιατί ο Ρέαμπτσιουκ στον ημιτελικό της Νέας Φιλαδέλφειας «δεν». Γιατί ο Βραζιλιάνος στο χθεσινό οικογενειακό «διπλό» ήταν στην ίδια ομάδα με τους άλλους της άμυνας που προορίζονται για βασικοί (Ροντινέι, Ντόι, Μπα). Το ότι ο Μίτσελ όμως ως τώρα δεν τον έχει εμπιστευθεί σε ντέρμπι είναι «ντεζαβαντάζ», τόσο… όσο για να αφήσει την υπόθεση ανοιχτή.

Η ΑΕΚ φέτος είναι γενικά μια ομάδα που έχει υψηλά επιθετικά στάνταρ. Ένα από τα όπλα της είναι και η δεξιά της πλευρά. Με τον Νορντίν Άμραμπατ μάλιστα το τελευταίο δίμηνο να σκοράρει αρκετά (5 γκολ στη Super League από τις 15/1) και με τον Λάζαρο Ρότα να είναι δεδομένα ένας από τους πιο βελτιωμένους του ρόστερ. Χρειάζεται πρωτίστως αμυντική ισορροπία ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τετραγωνικά. Και μιας και οι Κανός και Μασούρας σίγουρα έχουν καλή ανασταλτική συμπεριφορά σαν wingers; Το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στους μπακ (εξ ου και η «θέση» φαίνεται ακόμη «ανοιχτή»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες σαν δεξιός μπακ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μάλλον έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στην Ελλάδα ο Σιντιμπέ. Ο Γάλλος –καλός φίλος του Γιαν Εμβιλά- που αποκτήθηκε για βασικός αλλά έπεσε πάνω στον αφηνιασμένο Ρότα. Ήταν τόσο καλός που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια επιλογή του Αργεντινού την Κυριακή. Ήταν όμως και ασορτί με αυτό που η ομάδα του παρουσίασε γενικά χθες στο Περιστέρι. Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, ένα… προβληματικό δεύτερο που κράτησε τον Ατρόμητο στο ματς ως το φινάλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ