Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-3

Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 1-3

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Μανία, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εύκολα εκτός έδρας με σκορ 3-1 την Κέρκυρα που είναι ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό σε αντίθεση με τους Αρκάδες που βλέπουν Ευρώπη.

Ο Αστέρας νίκησε με 3-1 την Κέρκυρα, εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ξάνθης στην Τούμπα και ανέβηκε και πάλι στην 5η θέση, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Σε δύσκολη θέση η Κέρκυρα, που έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες.

Στο 86′ ο Αστέρας ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν σκόραρε τότε, δεν εξασφάλισε τότε τη νίκη στην Κέρκυρα. Αυτό είχε συμβεί από πολύ νωρίτερα. Απλώς τότε, ο ΠΑΟΚ πέτυχε το δεύτερο γκολ επί της Ξάνθης, νίκησε με 2-1 και έστειλε την ομάδα της Τρίπολης στην 5η θέση στην ισοβαθμία με την ομάδα της Θράκης.

Όσο για την Κέρκυρα, η ήττα την βύθισε, αλλά δεν την καταδίκασε. Η ήττα της Λαμίας στο Αγρίνιο, έστω με αυτό το -5, την κρατάει ζωντανή. Αλλά με τέτοιες εμφανίσεις, δεν έχει τύχη!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος από την Κέρκυρα στην ουσία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι άντεξαν όσο τα έβγαζε ο Γιαννακόπουλος. Το έκανε σε τέσσερις περιπτώσεις, πριν το 0-1. Στο σουτ του Μουνάφο στο 12′, στο πλασέ του Μανιά στο 21′ από πλάγια θέση, σε ένα τρομερό σουτ του Έλληνα επιθετικού στο 26′ και στο 33′ απέναντι στον Κυριακόπουλο.

Στο 40′, όμως, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Όσο και αν τεντώθηκε στη δεξιά του γωνία, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, απλώς για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του Αστέρα, που στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου εκτός από το γκολ και τις ευκαιρίες, είχε προλάβει να εκτελέσει και οχτώ κόρνερ.

Το ματς δεν είχε τελειώσει, όμως, φρόντισε να το κάνει ο Μανιάς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Από το 48′ κιόλας, με τακουνάκι στην παράλληλη μπαλιά του Κυριακόπουλου. Το 0-2 δεν άφηνε πια περιθώρια στην Κέρκυρα. Ο Αστέρας έπαιζε πια όπως ήθελε την Κέρκυρα.

Στο 68′ ο Γιαννούλης έκανε το σουτ, ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε, αλλά ο Μανιάς με κεφαλιά έκανε το 0-3. Και μετά; Το μυαλό στην Τούμπα, για το τι έκανε η Ξάνθη και στο θέαμα, με τον Τσιλιανίδη σε δύο περιπτώσεις να μην μπορεί να κάνει ό,τι και ο Μανιάς. Να πετύχει δηλαδή δεύτερο προσωπικό τέρμα. Μία ο Γιαννακόπουλος με το πρόσωπο και άλλη μία σε καλό αλλά λίγο άστοχο σουτ, το στέρησαν…

Η Κέρκυρα είχε τις δικές της στιγμές, με τον Μυτίδη (απόκρουση Αθανασιάδη) και τον Τουράμ (δεν έκανε επαφή) στο 76′. Αλλά ήταν οι μοναδικές μέχρι εκείνη τη στιγμή. Κατά σύμπτωση, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός σκόραρε εναντίον της Λαμίας. Τελικά, στο 85′ ο Τουράμ πέτυχε το γκολ της τιμής, ο ιδιος κέρδισε το πέναλτι (από τον Σελίν), ο ίδιος το εκτέλεσε, ο ίδιος το έχασε (απόκρουση) και ο ίδιος στην επαναφορά μείωσε το σκορ. Στο 89′ μάλιστα, ο Ρόλε με σουτ είχε δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει ακόμη περισσότερο…

Το κλειδί: Το γκολ του Τσιλιανίδη στο 40′ Ήρθε μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες του Αστέρα. Σε σημείο που κανείς θα πίστευε ότι η ομάδα της Τρίπολης θα το πληρώσει όπως σε άλλους αγώνες. Αυτή τη φορά δεν έγινε…

Το 10άρι: Δύο γκολ στην Κέρκυρα, μια 11άδα τη φετινή σεζόν, πρώτος Έλληνας σκόρερ. Και προσωπικό ρεκόρ, αφού τόσα γκολ δεν είχε πετύχει ποτέ σε μία σεζόν. Ο Μιχάλης Μανιάς έκανε για ακόμη μία φορά τη δουλειά του και ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης.

Στον πάγκο: Η Κέρκυρα έπαιζε παιχνίδι ζωής ή θανάτου στην έδρα της. Κανείς, όμως, δεν το πήρε χαμπάρι…

Γιατί κόουτς: Όταν ο προπονητής, το παίρνει πάνω του. Ο Σάββας Παντελίδης είπε… δυο λέξεις στον Τσιλιανίδη πριν την εκτέλεση φάουλ: «Ηρέμησε, σαν να είσαι σε προπόνηση». Μόνο που ήταν σε επίσημο και ήταν ένα γκολ που ήταν καθοριστικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-3
Γήπεδο: Κέρκυρας
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Αλέξανδρος Γρέβενης
Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Γκολ: 85′ Τουράμ / 40′ Τσιλιανίδης, 48′ Μανιάς, 68′ Μανιάς
Κίτρινες: Ιωάννου
Κόκκινες: 91′ Ρόλε

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (54′ Τουράμ), Σπίνουλας, Σιόντης (69′ Ζορμπάς), Ρόλε, Ιωάννου, Μπαλάφας (59′ Κρητικός), Επστάιν, Μυτίδης

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο (79′ Μπέρτος), Ντουντού, Κυριακόπουλος (66′ Μαδίντα), Καλτσάς, Μανιάς (72′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ