Για μια θέση στον… ήλιο

Για μια θέση στον… ήλιο

Πέρα από τη «μάχη» του τίτλου, το ενδιαφέρον κορυφώνεται και στην ουρά της βαθμολογίας όπου τρεις ομάδες παλεύουν για την παραμονή.

Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών γιατί τέσσερις ομάδες είναι στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο το ενδιαφέρον στη «μάχη» της παραμονής δεν πάει πίσω. Εδώ και καιρό έχει διαφανεί πως τρεις θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Λαμία, Ιωνικός και Λεβαδειακός έχουν αυτή την στιγμή έναν βαθμό διαφορά ο ένας από τον άλλο και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στα πλέι άουτ μέσω των οποίων ο ένας θα κερδίσει την παραμονή του στην κατηγορία και οι άλλοι δύο θα αποχαιρετήσουν τα μεγάλα σαλόνια. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα επτά αγωνιστικών που θα πάρουν μέρος οι ομάδες από την έβδομη μέχρι και τη 14η θέση.

Ένα πρωτάθλημα όπου ουσιαστικά οι πέντε δεν θα έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο και θα αποτελέσουν τους ρυθμιστές στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβάλουν οι άλλοι τρεις για να επιβιώσουν. Πριν φτάσουμε στα πλέι άουτ, υπάρχει πρώτα η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League όπου και οι τρεις έχουν παιχνίδια στα οποία μπορούν να ελπίζουν ότι θα πάρουν βαθμούς. Μετά τη μεγάλη της νίκη κόντρα στον Άρη, η οποία άλλαξε τις ισορροπίες στην ουρά, η Λαμία φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και θέλει να δώσει συνέχεια στο σπουδαίο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής. Την ίδια ώρα ο Ιωνικός θα υποδέχεται στη Νίκαια τον Αστέρα Τρίπολης και ο Λεβαδειακός θα φιλοξενεί τον ΟΦΗ.

Αν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι υπάρχει μία ομάδα από τις τρεις η οποία βρίσκεται σε πιο μειονεκτική θέση σε αυτό τον… γύρο του θανάτου που έρχεται, αυτή είναι ίσως ο Λεβαδειακός. Όχι γιατί τη δεδομένη στιγμή είναι τελευταίος. Διαφορές του ενός και των δύο βαθμών μπορούν να ανατραπούν μέσα σε μία αγωνιστική. Η ομάδα της Βοιωτίας όμως είναι λιγότερο… μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιες καταστάσεις. Έλειπε για αρκετά χρόνια από τη μεγάλη κατηγορία και έχει ξεμάθει από τέτοιες συνθήκες. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι και ο Ιωνικός που διανύει τη δεύτερη χρονιά του στη Super League, πέρσι δεν είχε τέτοια προβλήματα αφού από νωρίς είχε εξασφαλίσει μία καλή διαφορά από τις τελευταίες θέσεις και στα πλέι άουτ πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία τερματίζοντας έβδομος.

Η ιδιαιτερότητα με τον ΠΑΣ

Ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων θα παίξει βέβαια και το πρόγραμμα των αγώνων το οποίο θα προκύψει μέσα από κλήρωση. Ασφαλώς και όλοι θα παίξουν με όλους, αλλά η σειρά των αγώνων έχει τη σημασία της. Πλην των τριών, αν κάποιος από τους υπόλοιπους έχει έναν λόγο να ανησυχεί ίσως, αυτός είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έχουν μία καλή διαφορά οκτώ βαθμών από την προτελευταία θέση και θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να υποβιβαστούν. Ο ΠΑΣ όμως αύριο φιλοξενείται από τον Άρη και δεν αποκλείεται η διαφορά του από τις ομάδες που τον ακολουθούν να είναι ακόμα μικρότερη στα πλέι άουτ. Συμπεριλαμβανομένης και της εικόνας του που δεν είναι η καλύτερη δυνατή στα τελευταία ματς όπου δεν πήρε νίκη, δεν μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Όποιος από τους τρεις λοιπόν πετύχει τον ΠΑΣ νωρίς στα πλέι οφ, θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που θα έχει κίνητρο, αντίθετα όσο πλησιάζει προς το τέλος του το μίνι πρωτάθλημα και εφόσον τα πράγματα πάνε καλά για την ομάδα του Θανάση Στάικου, είναι λογικό να παρουσιαστεί πιο… χαλαρή. Ο ΠΑΣ λοιπόν είναι ο μοναδικός που ίσως βρίσκεται κάπως στη μέση σε όλη αυτή την ιστορία και από τη δική του πορεία στα πλέι άουτ θα εξαρτηθούν πολλά στην υπόθεση παραμονή. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι εκτός απροόπτου μετά από χρόνια η Super League θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σε κορυφή και ουρά μέχρι και το φινάλε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ