Πώς ο Κανός έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί του Ολυμπιακού… (vids)

Πώς ο Κανός έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί του Ολυμπιακού… (vids)

Ο Σέρτζι Κανός ήρθε στον Ολυμπιακό για να κάνει τη διαφορά. Η μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων και οι αριθμοί που εντυπωσιάζουν.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη μέσα στην «Opap Arena» απέναντι στην ΑΕΚ με 3-1, έσπασε το αήττητο της Ένωσης και έβαλε φωτιά στα playoffs της Superleague που ξεκινούν αυτή τη βδομάδα.

Οι ερυθρόλευκοι είναι γερά στο «κόλπο» του τίτλου, έχουν βελτιωθεί πολύ εδώ και μερικές εβδομάδες και «τρομάζουν», με τον Μίτσελ να έχει διαχειριστεί άψογα το ρόστερ του και την κατάσταση, ειδικά μετά την ήττα στο Κύπελλο από την ΑΕΚ.

Ένας από τους παίκτες που κάνει τη διαφορά τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι χωρίς αμφιβολία ο Σέρτζι Κανός, ο οποίος έχει βγει μπροστά και αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πόσο καλός εξτρέμ είναι πόσο σημαντική ήταν η απόκτηση του.

Ο Ισπανός πλάγιος επιθετικός αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου και με το «καλημέρα» έδειξε πως θα προσφέρει πολλά στον τρόπο που αγωνίζονται οι Πειραιώτες. Ο Κανός μπορεί να έχει αγωνιστεί σε 6 ματς όλα κι όλα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως είναι πασιφανές ότι έχει ανεβάσει επίπεδο την επιθετική λειτουργία της ομάδας του Μίτσελ.

Έχει  δώσει πλάτος στην επίθεση των Πειραιωτών, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και τις δημιουργίες του Ολυμπιακού, ενώ έχει δώσει πολλές λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Κανός έχει καταφέρει στα 6 ματς που έχει παίξει να σκοράρει 4 φορές, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ.

Η συνεισφορά του και η συμβολή του είναι τεράστια, παρά το γεγονός πως στις αρχές Φλεβάρη έπεσε η γη κάτω από τα πόδια του, όταν έμαθε ότι η μητέρα του έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, με τον 26χρονο να βιώνει μια από τις δυσκολότερες στιγμές στη ζωή του.

Τα νούμερα που εντυπωσιάζουν

Ο Κανός μόλις επέστρεψε από την Ισπανία, που βρέθηκε για να πει το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα του, ανέλαβε δράση και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η αρχή έγινε κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε, προσφέροντας και μια συγκλονιστική στιγμή, αφιερώνοντας το τέρμα στη μητέρα του, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε και πέναλτι για να σκοράρει ο Χάμες Ροντρίγκες.

Μια βδομάδα μετά απέναντι στη Λαμία είχε ασίστ στο 0-2 του Μπακαμπού, δοκάρι αλλά και συμμετοχή σε άλλες ευκαιρίες της ομάδας του σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 3-0. Ακολούθησε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου μπορεί να ήρθε ισόπαλο με 0-0, όμως ο Κανός και πάλι ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όμως ήταν ξανά πολύ καλός και είχε επιρροή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Στα τελευταία δύο ματς κόντρα σε Λεβαδειακό (6-0) και ΑΕΚ (1-3) έχει πετύχει τρία γκολ, τα δύο με τους Βοιωτούς, ενώ με την Ένωση ήταν ξανά από τους κορυφαίους των Πειραιωτών. Τα νούμερα του είναι εντυπωσιακά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο καιρό βρίσκεται στο λιμάνι και το ότι είχε μια τεράστια απώλεια.

Συνολικά σκοράρει ένα γκολ κάθε 85 λεπτά, ενώ έχει παίξει όλα κι όλα 341 στο πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μίτσελ αλλά και των συμπαικτών του και δείχνει ότι μπορεί να είναι το «κλειδί» στα playoffs και ο παίκτης που έλειπε στο πρώτο μισό από τα πλάγια της επίθεσης.

Τα γκολ του Κανός με τη φανέλα του Ολυμπιακού: 

Το γκολ με την ΑΕΚ:

Το γκολ με τον Παναιτωλικό:

Τα δύο γκολ με τον Λεβαδειακό:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ