Πρεμιέρα playoffs: Ο «απόλυτος» Ολυμπιακός, ο «άχαστος» ΠΑΟ και η… προβληματική ΑΕΚ

Πρεμιέρα playoffs: Ο «απόλυτος» Ολυμπιακός, ο «άχαστος» ΠΑΟ και η… προβληματική ΑΕΚ

Τα playoffs της Superleague ξεκινούν απόψε και έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις… συνήθειες των μεγάλων ομάδων στις τελευταίες τρεις πρεμιέρες τους στην εν λόγω διαδικασία.

Σε λίγες ώρες ξεκινούν τα playoffs της Superleague. Μια διαδικασία που αναμένεται από όλους με τρομερό ενδιαφέρον αφού χαρακτηριστικά, ο προπορευόμενος Παναθηναϊκός από τον τέταρτο ΠΑΟΚ απέχουν 7 βαθμούς και με 10 αγωνιστικές να βρίσκονται μπροστά μας, όλα είναι πιθανά.

Σε ένα μίνι πρωτάθλημα με τόσες πολλές αγωνιστικές παραμέτρους, έχει ενδιαφέρον να… φωτίσουμε μια διαφορετική πτυχή. Την συμπεριφορά των ομάδων στην πρεμιέρα και την παράδοση που τείνει να εδραιωθεί στα τελευταία τρία χρόνια που έχουμε τα playoffs.

Διαβάστε επίσης:  Ποδοσφαιρική και μπασκετική πανδαισία: Πού θα δείτε ντέρμπι αιωνίων, playoffs και Clasico

Ο Παναθηναϊκός, που ξεκινά φέτος από την πρώτη θέση (61 βαθμοί), έχει το χαρακτηριστικό πως δεν χάνει. Τρία ματς πρεμιέρας, τρεις ισοπαλίες για τους πράσινους δύο εκτός έδρας (ΑΕΚ, Αστέρας Τριπολης) και μια εντός (ΑΕΚ), με παθητικό 4 γκολ υπέρ και 4 κατά ενώ ο πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού, δεν βρίσκεται πλέον στο ρόστερ της ομάδας (Μακέντα με 3 γκολ).

Η δεύτερη ΑΕΚ (59 βαθμοί), έχει τον χειρότερο απολογισμό από το Big 5, με δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ και παθητικό 3 γκολ υπέρ και 5 κατά. Σήμερα βρίσκει και πάλι μπροστά της τον Παναθηναϊκό και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θα επαληθευτεί η ισοπαλία ή αν θα μιλήσει η δύναμη της Opap Arena.

Ο Ολυμπιακός εκκινεί ως τρίτος (56 βαθμοί) στο μίνι πρωτάθλημα. Ξεκινά πάντα δυνατά τις υποχρεώσεις του, με τρεις νίκες στις τρεις πρεμιέρες του στη διαδικασία αυτή, με παθητικό 4 γκολ υπέρ και 1 κατά. Άξιο αναφοράς είναι πως έχει βρει δύο φορές στον δρόμο του τον Αρη, ενώ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές σε πρεμιέρα. Εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να γίνει το 4/4 κόντρα στον Βόλο και έχει ενδιαφέρον αν δούμε τις… ορέξεις του Ελ Αραμπί αν αγωνιστεί.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη διαδικασία από την 4η θέση (54 βαθμοί). Ο Δικέφαλος έχει δύο νίκες (ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννενα) και μια ήττα από τον Ολυμπιακό με συνολικό παθητικό 4 γκολ υπέρ και δύο κατά, με τον Ζίφκοβιτς να έχει σκοράρει δις σε πρεμιέρες. Σήμερα ξεκινάει με τον Άρη εκτός έδρας, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Άρης πέμπτος στην βαθμολογία στο ξεκίνημα της διαδικασίας (40 βαθμοί), έχει μία νίκη και δύο ήττες με παθητικό 4 γκολ υπέρ και 4 κατά , καθώς στις τελευταίες δύο πρεμιέρες έχει κληθεί να αγωνιστεί στο Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό 5-3. Και φέτος ξεκινά δύσκολα με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο κοινό του αυτή τη φορά, και θα έχει ξεκάθαρα ρόλο ρυθμιστή καθώς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, ειδικά μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σεζόν 2019/20

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1
(Ελ Αραμπί 23′)

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1
(Λιβάγια 75′ –  Μακέντα 65′)

Άρης-ΟΦΗ 3-1
(Μπρούνο Γκάμα 42′, 73′, Κόρχουτ 80′ – Σακόρ 21′)

 

Σεζόν 2020/21

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2
(Λουίς Φερνάντεθ 84′, Παπαδόπουλος 90+7′ – Μακέντα 58′, 59′)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-1
(Ζίβκοβιτς 3′, 89′ , Σβιντέρσκι 46′ – Ολιβέιρα 45+4′)

 

Ολυμπιακός-Άρης 1-0
(Μασούρας 38′)

Σεζόν 2021/22

 

Ολυμπιακός-Άρης 2-1
( Σισέ 45+1′, Ελ Αραμπί 85′ – Εντιαγέ 61′)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1
(Αϊτόρ 4′ – Άμραμπατ 45+2′)

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(Άκπομ 90+1′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ