Νέο συμβόλαιο Μήτογλου: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (vids)

Νέο συμβόλαιο Μήτογλου: Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (vids)

Το νέο συμβόλαιο του Σίμου Μήτογλου με την ΑΕΚ ήταν η φυσική εξέλιξη της εντυπωσιακής προόδου που παρουσιάζει ο Έλληνας στόπερ της φετινή σεζόν.

Την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λάζαρο Ρότα μέχρι το 2026, επιβραβεύοντάς τον για την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποιεί με τα «κιτρινόμαυρα». Το μεσημέρι της Τετάρτης (22/3) η Ένωση γνωστοποίησε πως έπραξε το ίδιο και με τον Σίμο Μήτογλου, ο οποίος αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025, το επέκτεινε για ακόμη έναν χρόνο και με αυξημένες αποδοχές.

Μία εξέλιξη μάλλον φυσιολογική δεδομένης της προόδου που παρουσιάζει ο 23χρονος στόπερ την τρέχουσα σεζόν, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα. Και μία εξέλιξη που φανερώνει επίσης την πρόθεση της ΑΕΚ να χτίσει σιγά σιγά έναν κορμό με νέους και εξελίξιμους Έλληνες ποδοσφαιριστές που τα επόμενα χρόνια μπορούν να αποτελέσουν βασικά στελέχη της Εθνικής. Ο Ρότα είναι ήδη, ενώ ο Μήτογλου φιλοδοξεί να γίνει, σε μία θέση που παραδοσιακά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίθει από αξιόλογους και υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι αποφάσεις του Παναθηναϊκού: Η σύσκεψη, το μέγεθος του μπάτζετ και ο… Λάσο

Ο υψηλόσωμος άσος διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ και δείχνει να έχει προσαρμοστεί για τα καλά πλέον στις απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι πως στην κατάσταση που βρισκόταν πέρσι η Ένωση, η μπάλα θα έπαιρνε ακόμα και τον… Σέρχιο Ράμος. Ο Μήτογλου μέτρησε πέρσι 26 συμμετοχές με ένα γκολ, αλλά η απόδοσή του χαρακτηρίστηκε από αστάθεια και πολλά λάθη. Ίσως να μην ήταν και ο ίδιος έτοιμος να ανταποκριθεί από την πρώτη του χρονιά ως βασικός σε αυτό το επίπεδο και σε ένα τόσο προβληματικό περιβάλλον όπως ήταν αυτό της ΑΕΚ μέχρι να αναλάβει ο Αλμέιδα.

Υπό τις οδηγίες του Αργεντινού, ο Μήτογλου παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο. Δεν έχει τις συμμετοχές που είχε πέρσι, δεν είναι βασικός, αλλά όποτε κλήθηκε να αγωνιστεί, ανταπεξήλθε και με το παραπάνω. Με κορυφαία του εμφάνιση αυτή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όπου πιθανότατα ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του σε μία μέτρια βραδιά συνολικά για την ΑΕΚ. Δεν έχασε μονομαχία ούτε ψηλά ούτε χαμηλά, «έσβησε» τον Ιωαννίδη και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να υστερεί από τον Βίντα.

Αντίθετα μάλιστα, με την εικόνα που έχει ο Κροάτης μετά το Μουντιάλ, ίσως είναι και λίγες οι ευκαιρίες που έχει πάρει ο Μήτογλου ο οποίος έχει καταγράψει 14 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας πετύχει κι ένα γκολ. Ο Αλμέιδα πιστεύει πολύ σε εκείνον, το έδειξε από την καλοκαιρινή προετοιμασία κιόλας όταν πολλοί θεωρούσαν πως δεν κάνει ούτε για παγκίτης.

Εκείνος τους διέψευσε και με τη δουλειά του έδειξε πως η ΑΕΚ δεν έκανε λάθος που πίστεψε σε εκείνον όταν το καλοκαίρι του 2021 τον αγόρασε από τον Βόλο, αλλά και πως έχει πολύ ψηλό ταβάνι. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει όπως κάνει όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στα Σπάτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ