Σκοράρει ο Μπακαμπού, κερδίζει ο Ολυμπιακός (vids)

Σκοράρει ο Μπακαμπού, κερδίζει ο Ολυμπιακός (vids)

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού έχει βγει μπροστά στο δεύτερο μισό της σεζόν, σκοράρει κατά ριπάς και οδηγεί τον Ολυμπιακό από νίκη σε νίκη...

O Ολυμπιακός τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε δικό του από τη «δεξαμενή» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών τον Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για τον Μίτσελ.

Ο Γαλλο-κονγκολέζος επιθετικός των ερυθρόλευκων αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης, όμως με τις εμφανίσεις του και με την παρουσία του «κέρδισε» τον Ισπανό τεχνικό και προσπέρασε στην… ιεραρχία τον φορ τον Μαροκινό «πιστολέρο».

Ο Μπακαμπού που έχει σκοράρει 165 φορές στην καριέρα του, μετά από έξι μήνες περίπου στην Ελλάδα είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά και του πρωταθλήματος, έχοντας κάνει ένα εντυπωσιακό «step up» στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συνολικά σε 23 ματς πρωταθλήματος έχει 14 γκολ και 2 ασίστ και οδηγεί τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς, αφού έχει ένα μοναδικό επίτευγμα.

Συγκεκριμένα, ο Αφρικανός στράικερ των Πειραιωτών σε όλα τα ματς που έχει σκοράρει έχει δώσει νίκη στην ομάδα του, με εξαίρεση μόνο το ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, που ήρθε ισόπαλο με 1-1. Από εκεί και πέρα, έχει βρει δίχτυα σε ακόμη 12 ματς (έχει δύο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη) και σε αυτά ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο με 12×12 και 36 βαθμούς.

Παράλληλα, ο Μπακαμπού στα τελευταία ματς σκοράρει κατά ριπάς, αφού έχει βρει δίχτυα σε όλα τα ματς από τον Παναιτωλικό και μετά, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να έχουν πλησιάσει στο -3 από την κορυφή και τον Μίτσελ να μην τον βγάζει από την ενδεκάδα…

Ο Γαλλο-κονγκολέζος με λίγα λόγια έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στην επίθεση, αν και δεν είναι ο σέντερ φορ που κυριαρχεί και «τρομάζει» μέσα στην περιοχή. Είναι όμως κινητικότατος και μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ η αλήθεια είναι πως από το ξεκίνημα έχει χάσει και αρκετές ευκαιρίες κλασικές για να έχει ακόμη περισσότερα τέρματα.

Τα παιχνίδια που έχει σκοράρει ο Μπακαμπού: 

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0 (δύο γκολ)
ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0
Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2
Βόλος – Ολυμπιακός 0-4
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1
Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 6-1
Λαμία – Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0
ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3

1η αγωνιστική play off: 

Βόλος – Ολυμπιακός 0-3

Δείτε τα highlights από το ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Τα highlights από το Ολυμπιακός – Ατρόμητος: 

Τα highlights από το Λαμία – Ολυμπιακός: 

Το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός: 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ