Μίτσελ: Το επόμενο στοίχημα είναι το… Καραϊσκάκη

Μίτσελ: Το επόμενο στοίχημα είναι το… Καραϊσκάκη

Ο Μίτσελ, οι εντός έδρας βαθμοί των playoffs και ο ρόλος τους στην… οικονομία του τίτλου.

Σε μια σεζόν που όλα δείχνουν ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες αναπόφευκτα η κουβέντα φτάνει αργά ή γρήγορα στις… λεπτομέρειες. Οι βαθμοί στην έδρα σου. Οι βαθμοί μακριά από αυτή. Οι επιδόσεις των άλλων. Μόνο που μεταξύ μας; Το Καραϊσκάκη δεν είναι… λεπτομέρεια. Ούτε για τον Ολυμπιακό, ούτε για την τύχη των playoffs. Είναι «συνθήκη» και αναπόφευκτα το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του.

Διαβάστε επίσης: Το σύστημα «σταυρός» μετά το φιάσκο της ΕΠΟ 

Δύο διαδοχικά, Κυριακή (2/4)-Τετάρτη (5/4) εντός με τον Άρη και ΠΑΟΚ. Και μια εβδομάδα αργότερα και ο δεύτερος ημιτελικός με την ΑΕΚ (12/4). Είναι προ των πυλών ένα καυτό δεκαήμερο για τους πρωταθλητές σε δύο ταμπλό, με μοναδική αποστολή εκτός έδρας το ντέρμπι αιωνίων με τον Παναθηναϊκό (9/4). Τα τρία από τα τέσσερα αφορούν στο «Καραϊσκάκης», την έδρα που παραδοσιακά εδώ και χρόνια κρατά την πρώτη θέση στη λίστα με τους κερδισμένους βαθμούς.

Στην πρίζα
Αν θα συμβεί και φέτος; Προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί σήμερα. Έχει όμως μεγάλη σημασία ο Ολυμπιακός να βάλει στην… πρίζα ένα «όπλο» που ως τώρα δεν έχει τις συνηθισμένες του επιδόσεις: 30 βαθμοί σε 13 ματς με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες (Βόλος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και 1 ήττα (ΠΑΟΚ). Αν δεν το προσέξατε; Όλες οι απώλειες απέναντι σε ομάδες των playoffs. Από αυτές νίκησε μόνο τον Άρη σε μια κλειστή παρτίδα 1-0 (15/1). Βεβαίως έχει σημασία και για ποιον Ολυμπιακό μιλάμε. Για την ομάδα του πρώτου γύρου που έμεινε στο -12 από την κορυφή. Ή για εκείνον που επέστρεψε από τις 20 Δεκέμβρη και πέρα έχοντας μειώσει στο -3. Διότι οι πολλές απώλειες έγιναν πριν από τα μισά του δρόμου.

Ο άλλος Ολυμπιακός
Στα ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός είχε στο Φάληρο 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα με 11-4 γκολ. Μάζεψε τους 14 από τους 21 βαθμούς. Στα ματς του δεύτερου γύρου ο πρωταθλητής είχε 5 νίκες και 1 ισοπαλία με 20-2 γκολ. Μάζεψε τους 16 από τους 18 βαθμούς και του γλίτωσε ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς με… 17-5 τελικές! Κάπως έτσι ολοκλήρωσε αυτή τη διαδρομή στην κανονική διάρκεια με 30 βαθμούς, όσους ακριβώς και ο ΠΑΟΚ όταν η ΑΕΚ μάζεψε 33 (11 νίκες-2 ήττες) και ο Παναθηναϊκός 32 (10 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Η διαφορά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι τελικά η πιο αντιπροσωπευτική της διαφοράς που υπάρχει σήμερα στον βαθμολογικό πίνακα. Οι λεπτομέρειες που λέγαμε…

Στην οικονομία
Τι χρειάζεται η ομάδα του Μίτσελ για να ολοκληρώσει το… κόλπο της χρονιάς; Σίγουρα τους βαθμούς της έδρας της. Η ΑΕΚ είχε ήδη την πρώτη απώλεια στην δική της (το 0-0 με τον Παναθηναϊκό) στα playoffs. Την πρώτη αγωνιστική δεν νίκησε γηπεδούχος (Βόλος-Ολυμπιακός 0-3, Άρης-ΠΑΟΚ 1-2). Την Κυριακή έχει και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που δεδομένα είναι ότι πιο ενδιαφέρον σε αυτή τη 2η στροφή. Το τι θα κάνουν οι ομάδες στο… σπίτι τους, θα παίξει τεράστιο ρόλο στην οικονομία αυτής της συζήτησης. Και η κουβέντα ανοίγει για τα καλά σε ότι αφορά στους Ερυθρόλευκους. Είπαμε Κυριακή-Τετάρτη με Άρη και ΠΑΟΚ και στη μέση ένα… εξάποντο που στο χειρότερο σενάριο θα τους στείλει στη Λεωφόρο με το υπάρχον -3 από τον Παναθηναϊκό. Μέχρι τότε όμως έχουν και οι Πράσινοι να πάνε στο «Κλ. Βικελίδης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ