O Ανιγκό, ο Μίτσελ και τα οκτώ πιο κρίσιμα 24ωρα μιας ολόκληρης σεζόν

O Ανιγκό, ο Μίτσελ και τα οκτώ πιο κρίσιμα 24ωρα μιας ολόκληρης σεζόν

Ο Ζοσέ Ανιγκό έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό και…

Στην σύγχρονη ποδοσφαιρική ζωή του, όλα χωρούν σε δύο ντουλάπες. Η μια με τα κοστούμια του τεχνοκράτη και η καριέρα του σε θέσεις διοικητικές, Η άλλη με τις φόρμες του προπονητή. Δόθηκε αρχικά η εντύπωση πως ο προορισμός του Ζοσέ Ανιγκό είναι η γωνιά του πάγκου, όταν με την… πρώτη οδήγησε τη Μαρσέιγ ως τον τελικό του κυπέλλου UEFA (το σημερινό Europa League) και μάλιστα αποκλείοντας τη Λίβερπουλ και την Ίντερ το μακρινό 2004. Του ταίριαξε περισσότερο όμως η αντίπερα όχθη, εκείνη που σκέφτεται και δημιουργεί ποδόσφαιρο.

Φυσικά δεν θα ήταν τίποτα από τα παραπάνω επίκαιρο, αν ο –καλός του φίλος- Μίτσελ χθες τέτοια ώρα δεν έκανε την τελευταία του προπόνηση στον Ρέντη σαν προπονητής του Ολυμπιακού, ανένδοτος στο αίτημα παραίτησης που υπέβαλλε προς την διοίκηση.

Ούτε φυσικά στα 62 του ο Γάλλος θα αναλάμβανε την ευθύνη για τους Ερυθρόλευκους σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία παραμονή των διαδοχικών ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για τα playoffs αλλά και με την ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου. Μέσα σε οκτώ μέρες είναι όλα αυτά. Στις οκτώ ίσως πιο καθοριστικές ημέρες της αγωνιστικής σεζόν για τους Πειραιώτες. Τουλάχιστον ως τις επόμενες.

Τα «γιατί»

Γιατί ο Ολυμπιακός τον επέλεξε; Η απάντηση έχει προκύψει αβίαστα και μοιάζει απόλυτα φυσιολογική. Χρειάζονταν έναν άνθρωπο… χθες. Κάποιον που να γνωρίζει την ομάδα, τους ποδοσφαιριστές, τη δουλειά που προηγήθηκε, το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους. Κάποιον που αντιλαμβάνεται τις προδιαγραφές αυτής της αποστολής «καμικάζι» με μίνιμουμ τις δύο και μάξιμουμ τις σαράντα ημέρες. Που έχει την κατάρτιση αλλά και την εμπειρία για να «αντέξει». Και κυρίως που θα σκεφτεί το «εμείς» και όχι το «εγώ» κατανοώντας ότι ο ρόλος αυτός έχει ημερομηνία λήξης και ότι το club θα αναζητήσει κάποιον που το καλοκαίρι θα μπορεί να σχηματίσει ένα καινούργιο project. Άλλος Ανιγκό δεν υπήρχε…

Καλοί λογαριασμοί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ