Φιλαδέλφεια, Καραϊσκάκη… Λεωφόρος!

Φιλαδέλφεια, Καραϊσκάκη… Λεωφόρος!

Μια του Σεντρίκ, δύο του Σεντρίκ, τρεις και… Μπακαμπούμ!

Είναι τυχαίο προφανέστατα αλλά έχει… πλάκα. Όχι τόσο για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού αλλά σίγουρα για τους ίδιους τους ερυθρόλευκους και με βεβαιότητα για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού που είναι στην… ημερησία διάταξη εδώ και καιρό πια καθώς η σύνδεση του με τα αντίπαλα τέρματα είναι συνεχόμενη και μάλιστα με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Πρώτος ή δεύτερος ο Ολυμπιακός – Τα σενάρια πριν την τελευταία αγωνιστική

Ποιο είναι λοιπόν το στοιχείο που δεν έχει καθόλου πλάκα για τους αντιπάλους των πρωταθλητών Ελλάδας;

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού «χτυπάει» την τρίτη φορά στα ντέρμπι. Και το έκανε με ακρίβεια τόσο με την ΑΕΚ όσο και με τον ΠΑΟΚ. Και αύριο έρχεται η τρίτη φορά του Παναθηναϊκού. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μέχρι να το «παστελώσει» στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 3-1 της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, δεν είχε σκοράρει σε ντέρμπι. Το έκανε για πρώτη φορά στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον Ολυμπιακό, στο διπλό που τον έβαλε ξανά στο κόλπο και έτσι σήμερα, 7 στροφές πριν το φινάλε, είναι στο -3 και κυνηγάει λυσσασμένα για το πιο μάγκικο τίτλο της ιστορίας του.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Μπακαμπού έβρισκε την ΑΕΚ απέναντι του. Το 0-0 στο Καραϊσκάκη όπου είχε αγωνιστεί για 82 λεπτά, στην ήττα για το Κύπελλο με 3-0 όπου είχε μπει αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο και στην τρίτη και καλύτερη πέτυχε το εξαιρετικό γκολ για το 0-2 που ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη, προσφέροντας μάλιστα και μια ασίστ.

Την περασμένη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ. Στην ήττα για την κανονική περίοδο (2-1) στο Φάληρο ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν βασικός, το ίδιο και στην Τούμπα παίζοντας για 75 λεπτά. Στην τρίτη και καλύτερη ξανά πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ για το 1-1 που ήταν και το έναυσμα για την ολική επαναφορά των πρωταθλητών.

Αύριο το βράδυ; Επιστρέφει στη Λεωφόρο όπου στο 1-1 της κανονικής περιόδου ήταν βασικός αλλά δεν είχε διακριθεί, όπως και στο 0-0 στο Καραϊσκάκη. Είναι ξανά η τρίτη φορά που βρίσκει τον ΠΑΟ απέναντί του. Λέτε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ