Στο ελληνικό ποδόσφαιρο άλλος πίνει άλλος μεθάει

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο άλλος πίνει άλλος μεθάει

Φοβερά πράγματα...

Για να μην τρελαθούμε εντελώς… Υπάρχει έστω ένας παρατηρητής όσων συμβαίνουν στην Super League να πιστεύει ότι η αντικατάσταση της ομάδας Πολωνών διαιτητών από τους σαν έτοιμους από καιρό Έλληνες στο ντέρμπι ΑΕΚ-Άρης έγινε με τις πρέπουσες διαδικασίες; Μια αντικατάσταση που προαναγγέλθηκε από ΜΜΕ συνοδευόμενη από μια ευφάνταστη ιστορία που τεχνηέντως διοχετεύθηκε και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ.

Υπάρχει έστω ένας σοβαρός άνθρωπος να πιστεύει ότι οι Πολωνοί ήπιαν λίτρα βότκας μέσα στο αεροπλάνο και έκαναν επεισόδιο, χωρίς να τους μαζέψει κανείς για παρακώλυση πτήσης;

Μπορεί να γίνει πιστευτό ότι ουδείς έλεγξε -πριν τους αντικαταστήσει- αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν πράγματι κάτι μεταξύ Ορέστη Μακρή και Μίμη Φωτόπουλου σε ελληνική ταινία;

Είναι ποτέ δυνατόν να μας φανεί φυσιολογικό ότι ο άνθρωπος που πήγε στο αεροδρόμιο να τους υποδεχθεί ήταν ο ίδιος που τους προέτρεψε να μην πάνε στο αστυνομικό τμήμα και τελικώς εκείνος που διαιτήτευσε τον αγώνα; Πόσο τυχαίο είναι ότι μετέπειτα ο ένας αδειάζει τον άλλον; Ο Μάνταλος τον Μπένετ, ο Μπαλτάκος και τους δύο.

Ο Άρης ξαφνικά υποστηρίζει ότι δεν συνυπέγραψε επιστολή αντικατάστασης των Πολωνών. Και εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν δεχτούμε ότι οι συγκεκριμένοι τύποι έκαναν αυτά για τα οποία κατηγορούνται, ποιος είναι υπεύθυνος; Μα φυσικά ο Μπένετ, δηλαδή ο Μάνταλος, δηλαδή η ΕΠΟ και ο Μπαλτάκος ή όποιος την διοικεί.

Σε καθοριστικό παιχνίδι για τα playoffs όρισαν διαιτητές της πρώτης κατηγορίας (όχι ελίτ) και ούτε καν από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Η μεθόδευση είναι ξεκάθαρη και για τον πιο καλόπιστο, ευκολόπιστο, αδαή ή ανόητο. Και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη αν μπουν σε λογική σειρά διαδοχικά γεγονότα και ατοπήματα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Το παραμύθι ότι δεν βρίσκουν ελίτ διαιτητές ,άλλωστε, κατέρρευσε με όλα όσα έγιναν πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Να τελειώνουμε. Η ΑΕΚ θέλει Έλληνες διαιτητές. Η ΑΕΚ έχει επιρροή στην ΕΠΟ. Αν δεν ήθελε, θα είχε ζητήσει την αντικατάσταση των δήθεν μεθυσμένων (έχοντας πρώτα ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες) από ξένους σε μια άλλη ημερομηνία. Ή απλούστατα θα είχε ζητήσει ένα ρημάδι αλκοτέστ. Μια εξέταση των Πολωνών για να δει και να μάθουμε όλοι αν ήταν νηφάλιοι ή όχι.

Το αν είναι παλιοχαρακτήρες και τσακώνονται στα αεροδρόμια δε νομίζω ότι είναι λόγος να τους αντικαταστήσεις λίγες ώρες πριν τον αγώνα. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει εκ των προτέρων ο Μπένετ που ψωνίζει από πανέρια, γιατί έτσι συμφέρει, κόντρα στο πάγιο αίτημα των ομάδων. Κι όμως βρέθηκε πιο ευφάνταστη ιστορία από τα δοκάρια. Μπράβο όμως. Από φαντασία σκίζουν όλοι. Ίσως πρέπει να απονεμηθεί ένας ξεχωριστός τίτλος και γι’ αυτό εφέτος. Δεδομένος ο πρώτος, μακράν του δεύτερου.

Συζητάμε τα αυτονόητα. Αντί να πράξει τα δέοντα και η ΑΕΚ, «πούλησε» την ιστορία της μέθης (μαζί με τη σιγή του Άρη) και επιτέθηκε με χυδαία σφοδρότητα σε όσους τόλμησαν να αντιδράσουν σε όσα πρωτοφανή έγιναν το σαββατοκύριακο. Επιτέθηκε λόγου χάριν στον Παναθηναϊκό και τον Γιάννη Αλαφούζο. Του είπαν ότι εξυπηρετεί τον Ολυμπιακό, του θύμισαν περιστατικά που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και είχαν πάνω-κάτω τους ίδιους εμπνευστές.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ζήτησε τα αυτονόητα ως έχων νόμιμο συμφέρον, ως βασικός διεκδικητής του τίτλου. Να μάθει δηλαδή τι ακριβώς έγινε από το βράδυ του Σαββάτου και ποια γεγονότα οδήγησαν στον ορισμό Διαμαντόπουλου (τέταρτου διαιτητή αρχικώς και συνοδού των Πολωνών) την ύστατη ώρα. Αντί να βγουν όλα στο φως ήρεμα και ωραία, υπήρξε σφοδρή επίθεση. Η οποία συνεχίστηκε και σήμερα στη Λίγκα από τον κύριο Κοσμά.

Δυστυχώς για τον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, οι εποχές που ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν «ρούκι» στο ποδόσφαιρο και άκουγε κατά γράμμα την παρέα του σημερινού αντιπροέδρου στο όνομα κάποιας εξυγίανσης, έχουν περάσει. Οι εποχές που χρησιμοποιούσαν την επικοινωνιακή υπερδύναμη Αλαφούζου για να παίρνουν πρωταθλήματα και κύπελλα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν πια. Εδώ τόλμησαν ανερυθρίαστα οι εμπνευστές και ενθαρρύνοντες το φανταστικό περιοδικό «Παράγκα και Όραμα» να το ειρωνευτούν.

Πλέον, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού έχει καταλάβει τα πάντα και λειτουργεί για το συμφέρον της ομάδας του και μόνο, συγκρουόμενος με όποιον χρειαστεί. Και με τον Ολυμπιακό. Εκτός αν ξεχάσατε πρόσφατα περιστατικά. Επιλεκτικό… Αλτσχάιμερ; Ακριβώς γι’ αυτό θέλει τα πάντα στο φως, έχοντας άλλη μενταλιτέ, που καταλαβαίνουμε γιατί ενοχλεί. Ακριβώς γι’ αυτό και είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η εξυγίανση -όπως την εννοείτε- μπορεί να γίνεται ανεκτή από την κυβέρνηση για δικούς της λόγους, μπορεί UEFA και FIFA ακόμα να μην τινάζουν στον αέρα το μαγαζάκι στο πάρκο Γουδή, αλλά όλα τα πρωτοφανή που βιώνουμε στο συγκλονιστικότερο (με φιλότιμες προσπάθειες να γίνει το πιο αλλοιωμένο) πρωτάθλημα όλων των εποχών δεν γίνεται να περνούν στο ντούκου ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από τον Παναθηναϊκό, ούτε από τον κόσμο που παρακολουθεί ποδόσφαιρο.

Δεν θα έπρεπε να περνούν στο ντούκου ούτε από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, αλλά μάλλον θα έχουν τους λόγους τους οι βόρειοι σύντροφοι για αυτή την πρωτοφανή (για τα δεδομένα τους)… αφωνία.

Στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, άλλος πίνει και άλλος μεθάει. Θα μας τρελάνετε τελείως!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ