Ο Σέρχιο Αραούχο και το μέλλον του

Ο Σέρχιο Αραούχο και το μέλλον του

Τα δεδομένα για τον Σέρχιο Αραούχο και την παραμονή του στην ΑΕΚ, η θέση της Λας Πάλμας, η απίθανη μεταγραφή, ο δύσκολος (νέος) δανεισμός και η ιδέα της συνιδιοκτησίας.

Ο Αργεντινός επιθετικός -όπως έχετε διαβάσει στο 10.gr- θα ήθελε να παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Η ΑΕΚ δεδομένα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή, η αξία του οποίου κυμαίνεται γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο δεν είναι απίθανο να επιδιώξει τον εκ νέου δανεισμό του ή το τρικ με την συνιδιοκτησία.

Η νέα εξέλιξη η οποία αφορά τον παίκτη είναι η γνωστοποίηση από πλευράς Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, του προέδρου της Λας Πάλμας δηλαδή, πως ο Αραούχο «πωλείται». Αυτή τη φορά ωστόσο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, μιας και ο «Τσίνο» αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων.

Η ΑΕΚ στην προσπάθεια που θα κάνει για να κρατήσει τον «Τσίνο» θα έχει σύμμαχό της τον παίκτη. Ο Αραούχο δεν κρύβει μιλώντας στο περιβάλλον του ότι στην ΑΕΚ έχει αγαπηθεί όσο πουθενά αλλού και πως για τον ίδιο δεν υπάρχει -τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα- άλλη ομάδα στην Ελλάδα στην οποία θα θέλει να αγωνιστεί.

Το μεγάλο «όπλο» της ΑΕΚ και του Αραούχο είναι το… σεντόνι! Η επικείμενη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Champions League και η πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους είναι κάτι που ενθουσιάζει τον Αργεντινό, ο οποίος δε θέλει με τίποτα να γυρίσει στη Λας Πάλμας για να παίξει στη δεύτερη κατηγορία. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα είναι και μία πρώτης τάξεως βιτρίνα για να εκτοξεύσει και άλλο το κασέ του και να βγούνε όλοι κερδισμένοι.

Οι δύο δρόμοι της ΑΕΚ

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την ΑΕΚ είναι ότι δεν… θέλει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση (λόγω οικονομικής πολιτικής) να διαθέσει ένα ποσό της τάξης των 4-5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Αραούχο από τη Λας Πάλμας.

Για αυτό θα επιδιώξει να αγοράσει ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του (για παράδειγμα το 50% με ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ), ή να επεκτείνει για ακόμα μία χρονιά τον δανεισμό του με ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του με τη Λας Πάλμας για ένα χρόνο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών για να συνεχίσουν μαζί είναι ίσως το πιο ισχυρό ατού τόσο της ΑΕΚ, όσο και του παίκτη.

Μαζεύονται πολλοί «μνηστήρες»

Ο άνθρωπος που γνωρίζει πάρα πολλά γύρω από τον Αραούχο δεν είναι άλλος από τον ρεπόρτερ της Λας Πάλμας, Λίτο Χιμένεθ. Ο Ισπανός δημοσιογράφος όπως αποκάλυψε χθες, για τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ στηSuper League, έχουν δείξει «ζωηρό» ενδιαφέρον αρκετές ομάδες. Και όταν λέμε αρκετές δεν εννοούμε τρεις – τέσσερις αλλά… οκτώ!

Πλην της ΑΕΚ λοιπόν τον 26χρονο τον έχουν βάλει στο στόχαστρό τους η Μπριζ από το Βέλγιο καθώς και σύλλογοι από την Κίνα, το Ντουμπάι, την Πορτογαλία, την Αργεντινή, τη Ρωσία και το Μεξικό…

Ο ρόλος του Μπράνκο

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς είναι ο άνθρωπος «κλειδί» στην υπόθεση. Ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ επιστρέφει στην ίδια θέση που βρισκόταν πριν έρθει στην «Ένωση» από τη Λας Πάλμας, αντικαθιστώντας τον Λουίς Ελγκέρα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει καλή σχέση μαζί του παρά το ότι κάποια στιγμή οι δρόμοι χώρισαν… περίεργα. Άλλωστε ο Μίλο βοήθησε και στις δύο μεταγραφές του Αραούχο πέρσι τον Ιανουάριο και τον περασμένο Αύγουστο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ