Ο Ολυμπιακός, το δίχως γυρισμό ματς, οι αλλαγές στο Ρέντη και η 11άδα του Ανιγκό…

Ο Ολυμπιακός, το δίχως γυρισμό ματς, οι αλλαγές στο Ρέντη και η 11άδα του Ανιγκό…

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ακόμη έναν τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, με τον Ανιγκό να εξηγεί στους παίκτες του πως εάν δεν νικήσουν, σχεδόν όλα... χάνονται!

Ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του μόνο σε ένα πράγμα: Στη νίκη επί της ΑΕΚ. Όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία. Μάλιστα, για πρώτη φορά από την επιστροφή μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο Ζοσέ Ανιγκό κατάφερε να προπονήσει χωρίς προβλήματα την ομάδα του, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές του ήταν διαθέσιμοι.

Η γαστραντερίτιδα φαίνεται ότι υποχώρησε, αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να αντιμετωπίζει πρόβλημα ή έστω να έχει κάποια ελαφρά συμπτώματα, κάτι που κάνει τον Γάλλο τεχνικό να αισιοδοξεί πώς θα μπορέσει να δουλέψει χωρίς νέα… εμπόδια και να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του για ένα παιχνίδι – τελικό.

Διαβάστε επίσης: Από τα 40 εκατ. μπάτζετ στην 8η θέση: Ο Ολυμπιακός και η αλήθεια για την «ελληνική» Φενέρ του Ιτούδη (pics, vids)

Μετά την πρώτη κανονική προπόνηση, με όλους τους παίκτες στο γήπεδο (πλην του… γνωστού τραυματία Κανούς), ο Ανιγκό έδειξε ότι ουσιαστικά έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στο τι θέλει να κάνει στην αναμέτρηση με τους Κιτρινόμαυρους. Στα πρόσωπα που σκέφτεται να εμπιστευθεί και στην προσέγγιση του αγώνα. Ενός αγώνα κυριολεκτικά δίχως αύριο, καθώς οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης, δυσκολεύει αφάνταστα την προσπάθεια για την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την 11άδα, όλα δείχνουν ότι ο Ανιγκό δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με ό,τι έχουμε δει έως τώρα. Για την ακρίβεια, αναμένεται να παρατάξει την… προβλεπόμενη σύνθεση. Με τον Πασχαλάκη να παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Τον Ροντινέι να επιστρέφει στο δεξιό άκρο της άμυνας, μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε στον αγώνα Κυπέλλου. Σισέ και Μπα θα παραμείνουν και σε αυτό το παιχνίδι το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ όλα δείχνουν ότι ο Ανιγκό θα διατηρήσει και τον Ρέαμπτσιουκ στην 11άδα, καθώς έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή του το τελευταίο διάστημα.

Στη μεσαία γραμμή ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ δεν αλλάζουν, ενώ μπροστά τους θα πάρουν θέση ο Πεπ Μπιελ, ο Ματιέ Βαλμπουενά και ο Κώστας Φορτούνης, οι οποίοι επί της ουσίας… δεν έχουν θέσεις. Με τον Ανιγκό να τους ζητάει να αλλάζουν διαρκώς, να παίζουν ελεύθερα όταν η ομάδα έχει την μπάλα, αλλά να είναι πειθαρχημένοι στον τρόπο με τον οποίο θα πιέζει ο Ολυμπιακός την άμυνα της ΑΕΚ. Πίεση, βεβαίως, που θα ξεκινάει από τον ασταμάτητο Μπακαμπού, ο οποίος θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα, με στόχο να σκοράρει ξανά εναντίον της Ενωσης. Με τον Ανιγκό να δείχνει διατεθειμένος να βάλει από την αρχή όλους όσους θεωρεί ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και μπορούν να εξυπηρετήσουν το πλάνο.

Οι πληροφορίες από το Ρέντη αναφέρουν ότι η εικόνα της ομάδας, η διάθεση των ποδοσφαιριστών και οι προπονήσεις, διεξάγονται σε εξαιρετικό κλίμα. Μάλιστα, υπάρχει ικανοποίηση και για το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται, καθώς ο Ανιγκό και οι συνεργάτες του, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (σ.σ. τεχνικός της Κ-19) και ο Γάλλος Τόμας Μπενεντέτ, φαίνεται ότι τρέχουν ένα πρόγραμμα προπονήσεων γεμάτο και πλήρες. Πλέον, αυτό μένει να φανεί και στον αγωνιστικό χώρο. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το βράδυ της Κυριακής. Ένα παιχνίδι το οποίο ο Ανιγκό το χαρακτηρίζει διαρκώς τελικό. Όχι για να αγχώσει ή για να βάλει μεγαλύτερη πίεση στους παίκτες του, αλλά για τους δώσει να καταλάβουν πως σε πιθανή απώλεια βαθμών, δεν υπάρχει γυρισμός.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Εάν ο Ολυμπιακός δεν νικήσει την ΑΕΚ, εάν μείνει στους 6 ή αυξηθεί η διαφορά του από την Ενωση και τον Παναθηναϊκό, δεν υπάρχει ρεαλιστικός τρόπος επιστροφής. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, αντί να κοιτάζουν μπροστά, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κοιτάζουν περισσότερο πίσω τους. Με τον ΠΑΟΚ να είναι μόλις 3 βαθμούς μακριά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ