Ζοσέ Ανιγκό: Τι σημαίνει να έχεις για προπονητή τον τεχνικό διευθυντή σου

Ζοσέ Ανιγκό: Τι σημαίνει να έχεις για προπονητή τον τεχνικό διευθυντή σου

Ο Ανιγκό μιλά δημόσια για πράγματα που έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι φαίνεται. Και…

Αποκαλυπτικός ο Ζοσέ Ανιγκό για ακόμη μια φορά στη συνέντευξη που παραδοσιακά δίνουν οι προπονητές πριν από τα ματς της Super League.«Η δουλειά μου είναι να βοηθήσω τον Ολυμπιακό ώστε να βρει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή» είπε για παράδειγμα χθες ο Γάλλος και αποκάλυψε πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη συμμετέχοντας στις διεργασίες για τον επόμενο που θα αναλάβει την ευθύνη από την γωνιά του πάγκο.

Διαβάστε επίσης: Ο Χάμες και η χωριάτικη σαλάτα 

«Να είστε σίγουροι πως ο προπονητής αυτός θα είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και ο προπονητής θα πρέπει να έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση» πρόσθεσε. Δεν είναι φυσικά παράξενο ότι η διοίκηση κουβεντιάζει για αυτό το θέμα με τον τεχνικό διευθυντή της, ούτε βεβαίως ότι ο συγκεκριμένος με τη σειρά του θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο με εκείνον που θα επιλεχθεί για να αναλάβει την ευθύνη από τον Μάη και πέρα.

Παράξενο, αλλά ωραία παράξενο, είναι ότι ο Ζοσέ Ανιγκό θα το κάνει έχοντας περάσει ένα πολύ σημαντικό διάστημα στον Ρέντη αξιολογώντας το υπάρχον ρόστερ… μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας περάσει πάρα πολύ χρόνο μαζί τους και έχοντας τη δυνατότητα να δει τους πάντες και από την οπτική του προπονητή.

Ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα 90 λεπτά του αγωνιστικού χώρου. Είναι η συνέπεια και η προσπάθεια σε κάθε προπόνηση. Είναι η σοβαρότητα σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της σεζόν που τίποτε δεν έχει τελειώσει και που ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμη και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Είναι ο τρόπος που αναλαμβάνεις την ευθύνη στη πρώτη γραμμή ή αποδέχεσαι έναν διαφορετικό ρόλο (είτε εντός του rotation, είτε έξω από αυτό).

Ο επόμενος προπονητής αν θελήσει να δει την νέα ομάδα του, θα μπει σε μια πλατφόρμα και θα παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια. Δεν θα μπορεί δεδομένα να έχει άποψη για όλο το εύρος του ρόστερ, άρα θα χρειαστεί να εμπιστευτεί τον τεχνικό διευθυντή για όσα δεν εμφανίζονται σε κοινή θέα.  Ο Ανιγκό λοιπόν σε αυτό το διάστημα θωρακίζεται με γνώσεις που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την επόμενη σελίδα.

Και μιας και πρόκειται για νόμισμα με δύο όψεις; Κάπως έτσι έχουν την ευκαιρία και όλοι οι διαθέσιμοι στο ρόστερ από τους βασικούς ως για παράδειγμα τον Μπουτούτσι που έχει παίξει ελάχιστα να δείξουν στον τεχνικό διευθυντή, το επίπεδο της δουλειά τους.  Να διεκδικήσουν μια θέση στο επόμενο ρόστερ. Να κρατήσουν το συμβόλαιο τους ή να κερδίσουν το επόμενο.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή την παράξενη σεζόν με τους 45+ παίκτες, τις πολλές αλλαγές προπονητών κλπ κατάφερε να έχει αυτή τη στιγμή στον Ρέντη ένα ρόστερ με ελλείψεις αλλά και ενδιαφέρον. Βρήκε νέους πρωταγωνιστές (Χουάνγκ, Πασχαλάκης, Μπακαμπού, Ροντινέι, Μπιέλ), «ξύπνησε» παλιούς (Φορτούνης, Μπα), έχει παιδιά με προοπτική (Ραμόν, Ντόι, Τζολάκης) κάποιους παραδοσιακά χρήσιμους Έλληνες (Μασούρας, Ανδρούτσος, Βρουσάι).

Θα χρειαστεί δεδομένα κάποιες μεταγραφές πρώτης γραμμής πολλώ δε μάλλον αν δεν συνεχίσουν ο Εμβιλά (τελειώνει το συμβόλαιο του), ο Βαλμπουενά, ο Σωκράτης, ο Ελ Αραμπί, ο Γκάρι. Έχει όμως μια «βάση» για να χτίσει τα επόμενα. Και αυτή την βάση την κρατά σήμερα στα χέρια του ο τεχνικός διευθυντής πριν την παραδώσει στον επόμενο προπονητή… Για να δούμε πως θα πάει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ