Η αλληλεξάρτηση του Παναθηναϊκού με τα πέναλτι! (vids)

Η αλληλεξάρτηση του Παναθηναϊκού με τα πέναλτι! (vids)

Πόσα πέναλτι έχουν κερδίσει οι «πράσινοι» φέτος, ποια από αυτά έγιναν από το 80' και μετά, και πόσα έκριναν τον αγώνα. Διαβάστε αναλυτικά τα ενδιαφέροντα στατιστικά.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-1 με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται με πέναλτι του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα και το «τριφύλλι» να κρατάει τελικώς την… πρωτιά στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ στη Super League. Πάντως η αλήθεια είναι πως «τριφύλλι» και πέναλτι συμβαδίζουν φέτος.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Η διαφορά ποιότητας και η σοβαρότητα έκαναν εύκολο το διπλό στον Βόλο

Πέναλτι – Παναθηναϊκός: Η σχέση αγάπης  και τα ενδιαφέροντα στατιστικά

Οι «πράσινοι» λοιπόν είναι πρώτοι στη σχετική κατηγορία έχοντας εκτελέσει 11 πέναλτι. Εννέα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δυο στη διάρκεια των Play-Offs. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:

21/8/22 Παναθηναϊκός – Ιωνικός: 1-0 Αϊτόρ 45+3′

11/9/2 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 2-1 Αϊτόρ 43′, Σπόραρ 45+7′

2/10/22  ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 1-2 Αϊτόρ 73′

9/10/22 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης: 1-0 Αϊτόρ 80′

6/11/22 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 1-1 Σπόραρ 90+13′

15/1/23 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 0-1 Σπόραρ 90+5′

18/2/23 Παναθηναϊκός – Βόλος: 2-0 Σπόραρ 69′

12/3/23 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 Ιωαννίδης 63′

Στα Play-Offs

2/4/23 Παναθηναϊκός – Βόλος: 0-0 Σπόραρ 90 +5′ χαμένο

23/4/23 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 1-2 Ιωαννίδης 90+1

Πόσα πέναλτι έγιναν σε παίκτη του «τριφυλλιού» από το 80ο λεπτό και μετά

Οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι από το 80ο λεπτό και μετά, σε 5 από τα 11 τα ματς. Συγκεκριμένα το  Παναθηναϊκός – Αστέρας έληξε με 1-0 και πέναλτι του Αϊτόρ στο 80′. Το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός έληξε ισόπαλο 1-1 με πέναλτι του Σπόραρ στο 90+13′. Το ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1 και εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπόραρ στο 90+5′.

Το Παναθηναϊκός – Βόλος στα Play-Offs ήταν το μοναδικό ματς στο οποίο οι «πράσινοι» εκτέλεσαν πέναλτι αλλά δεν ήταν εύστοχοι, με τον Σπόραρ στο 90+5. Χθες πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Φώτης Ιωαννίδης σκόραρε από τα 11 βήματα για το «τριφύλλι» στο 90+1′ και έκρινε την αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη. Σε τέσσερις αγώνες κοινώς, η εκτέλεση για το «τριφύλλι» από τα 11 βήματα, ήρθε μετά και το 90′.

Πόσα πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ

Σχεδόν όλα τα πέναλτι που εκτελέστηκαν από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κομβικά αφού διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Συγκεκριμένα μόνο στα παιχνίδια Παναθηναϊκός – Βόλος και Ατρόμητος – Παναθηναϊκός δεν κρίθηκε το παιχνίδι σε μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αφού το «τριφύλλι» επικράτησε των αντιπάλων του με πάνω από ένα γκολ διαφορά.

Σε 6 περιπτώσεις που το ματς κρίθηκε στο γκολ, οι «πράσινοι» σκόραραν με πέναλτι (δυο φορές με την ΑΕΚ μάλιστα) για να κερδίσουν, σε μία ήρθαν ισόπαλοι με τον Ολυμπιακό (ισοφάρισαν με πέναλτι που αμφισβητείται), και σε άλλη μία δεν σκόραραν, με τον Σπόραρ να είναι ο μοιραίος στα Play-Offs κόντρα στο Βόλο. Σε 8 περιπτώσεις συνολικά λοιπόν, ένα εύστοχο ή άστοχο πέναλτι, έκρινε τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ισοφαρίζει τον Ολυμπιακό με πέναλτι στο 90+13′ στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο:

Το πέναλτι κόντρα στον ΠΑΟΚ του Φώτη Ιωαννίδη που έδωσε τη νίκη χθες στο «τριφύλλι» (από το 9:45 και μετά): 

Αλληλεξάρτηση

Κοινώς υπάρχει μεγάλη εξάρτηση του Παναθηναϊκού με τα πέναλτι φέτος τα οποία εκ του αποτελέσματος τον έχουν βοηθήσει να πάρει γύρω στους 22 βαθμούς, όντας η μεγάλη του δύναμη τόσο στην κανονική διάρκεια της Super League όσο και στα Play-Offs. Σε 5 περιπτώσεις δε, τα γκολ μπήκαν από το 80′ και μετά, ενώ σε τέσσερις μετά το 90′. Οι «πράσινοι» λοιπόν μπορεί να μην παράγουν φάσεις με τόση ευκολία όση η ΑΕΚ, αλλά έχουν τον τρόπο να σκοράρουν με τους πολύ καλούς εκτελεστές που έχουν (Αϊτόρ, Σπόραρ και Ιωαννίδη), από την άσπρη βούλα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ