Άρης: Η διαφορά ποιότητας και η σοβαρότητα έκαναν εύκολο το διπλό στον Βόλο

Άρης: Η διαφορά ποιότητας και η σοβαρότητα έκαναν εύκολο το διπλό στον Βόλο

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη είχαν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους και επιβεβαίωσαν και στον αγωνιστικό χώρο, ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον χθεσινό (23/4) αντίπαλο τους, κάνοντας τεράστιο βήμα για την εξασφάλιση της 5ης θέσης, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν είχε όρεξη για αστεία ο Άρης, που σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι έκανε «πάρτι» στο Βόλο και παράλληλα ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πέμπτης θέσης, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Στη χθεσινή (23/4) αναμέτρηση οι κιτρινόμαυροι έκαναν κάτι, στο οποίο δεν μας είχαν συνηθίσει, είναι η αλήθεια, την τρέχουσα σεζόν στα παιχνίδια με ομάδες χαμηλότερης δυναμικής, ειδικά μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης. Έδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι είναι αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και το «πέρασαν» και στους αντιπάλους τους.

Ο Άρης δεν κέρδισε απλά, αλλά ήταν επιβλητικός. Κυριάρχησε στον απόλυτο βαθμό στον αγωνιστικό χώρο και το τελικό σκορ τον αδικεί, καθώς θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος, βέβαια, που οι γηπεδούχοι είχαν αυτή την εικόνα, με εξαίρεση λίγα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η αποφασιστικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Άρη.

Η διαφορά ποιότητας αλλά και η συγκέντρωση, ήταν οι βασικοί άξονες, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η εύκολη επικράτηση του Άρη. Μια αναμέτρηση απέναντι σε μια καλή ομάδα, που ο Άρης την έκανε να έχει αυτή την εικόνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Άρης αντιμετώπισε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ομάδες χειρότερες από τον Βόλο, του έλειπε, όμως, αυτή η αποφασιστικότητα, αυτή η συγκέντρωση και δεν κατάφερε να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε.

Ακόμα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όμως, με τόσο ξεκάθαρη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες, δεν έλειψαν τα διαιτητικά λάθη σε βάρος του Άρη. Το πέναλτι που δεν δίνεται, στη φάση του 44ου λεπτού είναι πεντακάθαρο, καθώς μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Οτζέκοβιτς τραβάει τον Νταμπό και τον ρίχνει στο έδαφος .Είναι απορίας άξιον πραγματικά, πως από το VAR, που εξέτασαν τη φάση, δεν ειδοποίησαν τον διαιτητή Ευαγγέλου ότι υπάρχει πέναλτι.

Ο Άρης θα πρέπει, πλέον, να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και στα εναπομείναντα παιχνίδια, προκειμένου να «σφραγίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την κατάκτηση της πέμπτης θέσης. Γιατί απέκτησε, βέβαια, σημαντικό προβάδισμα, όμως, μέχρι να την εξασφαλίσει και μαθηματικά, δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός. Ήταν, σίγουρα, όμως, μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας, ενόψει των τελευταίων πέντε αγωνιστικών των πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ