Τα κριτήρια που φέρνουν πρώτο τον Παναθηναϊκό σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ

Τα κριτήρια που φέρνουν πρώτο τον Παναθηναϊκό σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ

Με τις δύο Αθηναϊκές ομάδες να συνεχίζουν ισόβαθμες στην κορυφή της κατάταξης, αυτά τα κριτήρια θα καθορίσουν τον πρωταθλητή της Super League.

Στους 72 βαθμούς και την κορυφή της βαθμολογίας συγκατοικούν πλέον Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μετά τα σπουδαία «διπλά» που πέτυχαν σε «Τούμπα» και «Καραϊσκάκης» αντίστοιχα. Αυτό το γεγονός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στο τέλος των playoffs και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα κριτήρια που μπορεί να καθορίσουν τον πρωταθλητή.

Το αν θα εξελιχθούν τα playoffs της Ελληνικής Super League με τέτοιο τρόπο, ώστε να τσεκάρουμε τα κριτήρια ισοβαθμίας στο τέλος, θα το δείξουν οι εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης: Σπάθας: Έκανε θέατρο ο Βίντα για να κερδίσει το πέναλτι

Αν το βράδυ της 14ης Μαΐου ο Παναθηναϊκός έχει τους ίδιους πόντους με την ΑΕΚ, τότε πρώτος στην ισοβαθμία, θα είναι αυτός που έχει συγκεντρώσει περισσότερους πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια (συμπεριλαμβάνονται τα παιχνίδια των playoffs και της κανονικής διάρκειας). Μεγάλη σημασία για το αν θα στραφούμε σε αυτό το σενάριο θα παίξει το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στις 2 ομάδες.

Σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει στο χορτάρι της «Λεωφόρου» για δύο αποτελέσματα, αφού και με την ισοπαλία θα διατηρηθεί στην κορυφή. Η πίεση πέφτει στην ΑΕΚ, με την «Ένωση» να είναι υποχρεωμένη να πάρει το διπλό, για να είναι σίγουρη πως θα βρίσκεται πάνω από τους «Πράσινους» αν τα αποτελέσματα των δύο διεκδικητών στα υπόλοιπα ματς, τους φέρουν να έχουν τους ίδιους πόντους στο τέλος των playoffs.

Αν ο αγώνας στη Λεωφόρο λήξει ισόπαλος, τότε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα έχουν μοιραστεί από 5 πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια και θα στραφούμε στο επόμενο κριτήριο, που είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια (κανονική διάρκεια και playoffs).

Σε περίπτωση που και η διαφορά τερμάτων είναι σε μία απόλυτη ευθεία, τότε τελευταίο από τα κριτήρια που θα εξεταστούν είναι ποια ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κορυφή της κανονικής περιόδου. Τότε το πρωτάθλημα θα καταλήξει στους «Πράσινους» που μπήκαν ως πρωτοπόροι στο μίνι πρωτάθλημα.

Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική των playoffs 

Το πρόγραμμα Παναθηναϊκού και ΑΕΚ μέχρι το τέλος των playoffs

Τετάρτη 26/4

18:00 Βόλος – Παναθηναϊκός

21:00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Κυριακή 30/4

20:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Τετάρτη 3/5

20:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός

20:00 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Κυριακή 7/5

20:00 Άρης – ΑΕΚ

20:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Κυριακή 14/5

20:00 AEK – Βόλος

20:00 Παναθηναϊκός – Άρης

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ