Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Μαντσίνι και τώρα…τελικός (vid)

Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Μαντσίνι και τώρα…τελικός (vid)

Με δυο ασίστ του Μαντσίνι και τέρματα των Ιωαννίδη, Σπόραρ ο Παναθηναϊκός πέρασε από τον Βόλο και πλέον περιμένει την ΑΕΚ στη Λεωφόρο σε έναν... τελικό.

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό», ξεκλείδωσε όμως την άμυνα της ομάδας του Μπράτσου νωρίς νωρίς στο δεύτερο μέρος και έφτασε τελικά μάλλον εύκολα στο 2-0, με τέρματα των Ιωαννίδη, Σπόραρ (και τις δυο ασίστ ο Μαντσίνι) για την 6η αγωνιστική των Play-Offs της Super League.

Διαβάστε επίσης: Με δύο αλλαγές η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ (pic)

Με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» αποσπάστηκαν έστω και προσωρινά από την ΑΕΚ τρεις βαθμούς στη βαθμολογία (75 έναντι 72 βαθμών), και την περιμένουν πλέον σε έναν… τελικό την ερχόμενη Κυριακή (20:00), στη Λεωφόρο που εν πολλοίς θα κρίνει και τον πρωταθλητή για τη σεζόν 2022-23 στη Super League.

Το ματς

Οι «πράσινοι» με τον Βέρμπιτς βασικό, κορυφή τον Ιωαννίδη και τους Παλάσιος, Μαντσίνι από τη μέση και μπροστά για να τροφοδοτούν τον Έλληνα άσο, ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα με τους ποδοσφαιριστές του Μπράτσου να στήνονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο του «Πανθεσσαλικού». Μάλιστα στο 10ο λεπτό ο Οζέγκοβιτς δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μία ωραία μπαλιά στην καρδιά της περιοχής για να σκοράρει.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το 20ο λεπτό με τον Παλάσιος από θέση μέσα δεξιά να δέχεται ωραία μπαλιά από τον κορυφαίο του γηπέδου Μαντσίνι αλλά να την στέλνει ψηλά άουτ. Στο 25′ ο Αργεντινός σκόραρε με ωραία κεφαλιά για το «τριφύλλι» ωστόσο βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του σωστά δε μέτρησε.

Στο 27′ και στο 34′ οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες με τον Ιωαννίδη αλλά δε σκόραραν. Η ανάπαυλα βρήκε τις δυο ομάδες στο 0-0 με το «τριφύλλι» τελικώς να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του αλλά και τα πολλά κόρνερ που κέρδισε και να δείχνει αγχωμένο.

Όλα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος με το «τριφύλλι» μόλις στο 46′ να βρίσκει δίχτυα, με τον Μαντσίνι από θέση έξω δεξιά να βγάζει τετ α τετ τον Ιωαννίδη και τον δεύτερο να μην αστοχεί. Το γκολ έδωσε φτερά στα πόδια των «πράσινων» που όχι μόνο διαχειρίστηκαν το υπέρ τους 1-0 αλλά διπλασίασαν τα τέρματά τους με σκόρερ την αλλαγή του Ιωαννίδη, τον Σπόραρ τον οποίο βρήκε ο Μαντσίνι (ποιος άλλος) με σέντρα στο 65′, με τον Σλοβένο με το κεφάλι να εκτελεί τον Κότνικ.

Πέρα από ένα σουτ του Μπαριέντος στο 80ο λεπτό με την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι, οι Μαγνήσιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται 0-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο διά ταύτα

Για ένα ημίχρονο ζορίστηκαν οι «πράσινοι» αλλά στο δεύτερο μέρος με κορυφαίο του γηπέδου τον Μαντσίνι δεν… αγχώθηκαν και πλέον ως προείπαμε, θα περιμένουν την ΑΕΚ στη Λεωφόρο με στόχο τον… άσο τίτλου. Από την άλλη ο Βόλος πάλεψε στο πρώτο μέρος όπου είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία ωστόσο μόλις έφαγε το πρώτο τέρμα κατέρρευσε. Έμεινε στους 40 βαθμούς και βλέπει το «όνειρο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου» να χάνεται…

Βόλος (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Σιέλης, Λούνα, Τσοκάνης (46′ Μπαριάντος), Μεταξάς, Τσιρίνος (67′ Πίρες), Γκάγκι (67′ Σι), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (74′ Πούχατς), Πέρεθ, Τσέριν (69′ Τσόκαϊ), Μαντσίνι, Παλάσιος (60′ Μπερνάρ), Βέρμπις (69′ Κλεϊνχέισλερ), Ιωαννίδης (60′ Σπόραρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ