Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-2: Ε«χ»ασαν τεράστια ευκαιρία οι Βοιωτοί

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-2: Ε«χ»ασαν τεράστια ευκαιρία οι Βοιωτοί

Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με 2-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+15’ με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

«Θρίλερ» στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να ισοφαρίζει τον Λεβαδειακό στο 90+15’ σε 2-2 με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο, για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.

Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν με 2-0, χάρη στα γκολ του Νίκα, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν στις καθυστερήσεις να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Έναν υπερπολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνουν για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, καθώς μετά το αποψινό ματς είναι στο +5 από τον 13ο Ιωνικό και στο +3 από τη 12η Λαμία.

Διαβάστε επίσης: Το «δύσβατο» μονοπάτι της Εθνικής και οι μεγάλες «μάχες»

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. Εάν έπαιρναν το τρίποντο θα πέρναγαν τον Ιωνικό και με 26 πόντους θα έφταναν στο -1 από την 12η Λαμία και τη σωτηρία. Όμως, με το 2-2 τελικά έμειναν στους 24 πόντους και είναι στην τελευταία θέση. Στο -1 από τον Ιωνικό και στο -7 από τη σωτηρία.

Δύο γκολ από τον Νίκα

Ο Λεβαδειακός ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκα, μετά την κλοτσιά του Μάρτενσον στον Βρακά. Τρία λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί άγγιξαν το 2-0, αλλά το σουτ του Βρακά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη, ενώ στο 15’ ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε «όχι» στον Νίκα.

Στο 18’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τους Μόρσεϊ και Καρέλη, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Γκροφ απέκρουσε και κράτησε το μηδέν. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού είπε «όχι» και στον Χουάνπι στο 27’, με τους Βοιωτούς στο 44’ να κάνουν το 2-0 και πάλι με τον Νίκα. Ο Γερεμέγεφ βρήκε με ωραίο τρόπο τον συμπαίκτη του και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη.

Απάντησε ο Ζοάο Πέδρο

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι, αλλά μετά τη χρήση του VAR ακυρώθηκε. Στο 54’ ο Νίκας έφτασε κοντά στο χατ-τρικ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του, όπως και στο 56’ στο σουτ του Γιαννιώτα. Στο 60’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, μετά την ωραία μπαλιά του Ντίας. Το γκολ έδωσε ώθηση στην ομάδα του Αγρινίου, που πίεσε και στο 88’ είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Ο Μπουζούκης, όμως, δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση. Εκεί ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει και στο 90+9’ κέρδισε πέναλτι, μέσω της χρήσης του VAR, όταν ο Μπελμόντ βρήκε τον Μάρτενσον. Ο Ζοάο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση και στο 90+15’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, δίνοντας έναν υπερπολύτιμο βαθμό στον Παναιτωλικό και στερώντας από τον Λεβαδειακό μια σπουδαία νίκη…

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (67’ Ντουάρτε), Μάρτενσον, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Κολοβός (46’ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Βοΐλης)

Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (65’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (81’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (46’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (81’ Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (89′ Σακό)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ