Το «δύσβατο» μονοπάτι της Εθνικής και οι μεγάλες «μάχες»

Το «δύσβατο» μονοπάτι της Εθνικής και οι μεγάλες «μάχες»

Η κλήρωση του Μουντομπάσκετ κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν για την Εθνική Ελλάδος, που για να φτάσει σε μία διάκριση θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια και να δείξει χαρακτήρα από νωρίς.

Η Εθνική Ελλάδος έμαθε το μεσημέρι του Σαββάτου τους αντιπάλους τους στον όμιλο του Μουντομπάσκετ του 2023 και η αλήθεια είναι πως μόνο όπως θα τα ήθελε η «γαλανόλευκη» δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Η κλήρωση έφερε στον δρόμο της Εθνικής τον πιο δύσκολο αντίπαλο που θα μπορούσε, τις ΗΠΑ, με τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία να συμπληρώνουν το καρέ, ωστόσο τα δυσάρεστα προκύπτουν και από τις διασταυρώσεις και τους πιθανούς αντιπάλους που θα συναντήσει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στη συνέχεια και στην πορεία της για μία διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι τρεις προηγούμενες μάχες δείχνουν που… βαδίζουν (vids)

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κληρωτίδα έβγαλε την Ελλάδα στον ίδιο όμιλο με το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Αμερική ενώ οι άλλοι δύο αντίπαλοι, η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία είναι φυσικά βατά εμπόδια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το πρόγραμμα του ομίλου:

Σάββατο 26/8

ΗΠΑ-Νέα Ζηλανδία
Ιορδανία-Ελλάδα

Δευτέρα 28/8

Ελλάδα-ΗΠΑ
Νέα Ζηλανδία-Ιορδανία

Τετάρτη 30/8

ΗΠΑ-Ιορδανία
Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Ελλάδας στην πρώτη φάση θα διεξαχθεί στις Φιλιππίνες και τη Μανίλα, κάτι που σημαίνει ότι οι διεθνείς μας δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε Ιαπωνία ή Ινδονησία και θα γλιτώσουν μια μεγάλη ταλαιπωρία, αν φυσικά φτάσουν ως τα προημιτελικά.

Το με τι ρόστερ θα κατέβουν οι Αμερικανοί στην τελική φάση δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, αν δηλαδή θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση τα μεγάλα αστέρια του NBA, κάτι που φυσικά θα σημαίνει πως θα αποτελούν φόβητρο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για τον οποιονδήποτε. Θεωρώντας ως δεδομένο λοιπόν ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τρεις νίκες στον όμιλο και η Εθνική μας θα προκριθεί ως δεύτερη με 2-1, το πράγμα αρχίζει και δυσκολεύει από πολύ νωρίς κι αυτό γιατί στη δεύτερη φάση το πιο πιθανό είναι ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λιθουανία και από εκεί και πέρα με Μαυροβούνιο ή Μεξικό, κουβαλώντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Οι Λιθουανοί δεν αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη «γαλανόλευκη» αλλά είναι μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ με σπουδαίους και έμπειρους παίκτες στη σύνθεσή της, ενώ διαθέτει κι αυτή τους δικούς της NBAers, Σαμπόνις και Βαλανσιούνας.

Από εκεί και πέρα, αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση για τους «8» και ανάλογα με τη θέση που θα πάρει στον όμιλο της δεύτερης φάσης τότε θα έχει ξανά έναν δύσκολο αντίπαλο απέναντί της, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στις διασταυρώσεις πρώτου και δευτέρου ομίλου, δηλαδή μία εκ των Φιλιππίνες, Ιταλία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ανγκόλα, Σερβία, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Νότιο Σουδάν. Όπως είναι λογικό οι Σέρβοι μοιάζουν το μεγάλο φαβορί από αυτό το «μονοπάτι» για να παλέψουν με την Ελλάδα για την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Ο δρόμος λοιπόν για την Εθνική δεν θα είναι σίγουρα στρωμένος με ροδοπέταλα, κάτι που αναγνώρισε άμεσα και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την κλήρωση ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης λέγοντας:

«Με την πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι πάμε σε μια δύσκολη διασταύρωση για τη συνέχεια και πιθανότατα με την παρουσία των Λιθουανών, αφού για τον πρώτο όμιλο είναι προφανές ότι έχουμε το νούμερο ένα και αδιαμφισβήτητο φαβορί της διοργάνωσης, τις ΗΠΑ. Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα τη σύνθεσή της, αλλά σίγουρα θα είναι πάρα πολύ καλή ομάδα.

Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση και ξαναλέω ότι το βασικό είναι να υπάρχει υγεία σε όλους και να ξεκινήσουμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα και με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ