Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 4-0

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 4-0

Σε ένα 20άλεπτο φωτιά, Φορτούνης Μιραλάς και Ανσαριφάρντ υπέγραψαν την τεσσάρα επί του Παναιτωλικού, αλλά Βρουσάι, Χουτεσιώτης και η 11άδα με 5 παίκτες της Ακαδημίας έκανε τον κόσμο να γουστάρει.

Ηθελε μια καλή νίκη. Για να «κλειδώσει» και τυπικά την 3η θέση και να κάνει τη ζωή του εύκολη, ενόψει της νέας χρονιάς. Την πήρε και μάλιστα εμφατικά και με ποδόσφαιρο κυριαρχικό, ποδόσφαιρο… Ολυμπιακού, κανονικού Ολυμπιακού. Διότι ο Ολυμπιακός των 5 παικτών από την ακαδημία του στην αρχική 11άδα έπαιξε ως κανονικός Ολυμπιακός. Διέσυρε με 4-0 τον Παναιτωλικό και παρά το ανάμεικτο κλίμα για την πορεία της χρονιάς, διασκέδασε τον κόσμο του, που τον είδε για τελευταία φορά φέτος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Φορτούνης έπαιξε ως κανονικός Φορτούνης. Οργάνωσε, καθοδήγησε, εκτέλεσε και ηγήθηκε της ομάδας του στο μυθικό 20λεπτο (25′-46′) του Ολυμπιακού, συμμετέχοντας ενεργά και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Ο Ανσαριφάρντ συνέχισε να παράγει (2) γκολ και παρέμεινε στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Μιραλάς έδωσε δύο ασίστ πάρε-βάλε και «μανούριασε» που έγινε αλλαγή, γιατί «σκάει» να δείξει ότι θέλει, μπορεί και πρέπει να μείνει και μετά το καλοκαίρι. Ενώ και ο Ρομαό, άνοιξε τον χορό τον γκολ και έβγαλε στο γήπεδο όλη την ένταση των τελευταίων ημερών (και των σεναρίων)…

Ωστόσο όλοι οι παραπάνω έμειναν στη σκιά κάποιων άλλων. Κάποιων που ήρθαν για να μείνουν. Και το επιβεβαιώνουν με τον πλέον ηχηρό και έμπρακτο τρόπο. Αστέρες της βραδιάς; Ο Βρουσάι, που έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί λέγονται όλα αυτά τα σπουδαία για την αξία του και έγινε ο νέος ήρωας του Καραϊσκάκη και η ελπίδα που αναζητούσε ο σύλλογος, μέσα από τα σπλάχνα του. Ένα τακουνάκι και μερικές ντρίμπλες γεμάτες ποιότητα, μία σαφής «δήλωση» ταλέντου και δυνατοτήτων.

Αλλά δεν ήταν ο μόνος. Δίπλα του στον βάθρο και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Αυτός ο… άγνωστος «μικρός» που μόλις πριν λίγο καιρό έγινε… 23 ετών. Το απόγευμα της Κυριακής, στο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα, έγινε… Προτό (ου μην και καλύτερος), βγάζοντας σουτ στο «γάμα», κόβοντας τετ α τετ σαν βετεράνος και πέφτοντας με τα… μούτρα στις σκαριές των αντιπάλων του. Πεπραγμένα ικανά να κάνουν τον κόσμο να τον αποθεώσει. Με «Λευτεράκη» να βάζει το όνομά του στην εξίσωση της επόμενης ημέρας. Δικαιώνοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη για εκείνο το περίφημο για την Κ-20. Διότι η Κ20, νυν και πρώην, ήταν αυτή που ξεχώρισε. Με τους Νικολάου, Ανδρούτσο και (στην πορεία του ματς) Βέργο να δίνουν τις δικές τους «απαντήσεις» για το εάν μπορούν ή όχι.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη του παιχνιδιού.

Το «κλειδί»:
Μέχρι το 25′ ο Παναιτωλικός ήταν ανταγωνιστικός. Εχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 8′ με τον Μοράρ (που ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ) και γενικώς έδειχνε ότι θα πουλούσε εύκολα το τομάρι του. Αλλά τότε ήρθε η στιγμή που χάθηκε η μπάλα. Ο Βρουσάι «χάζεψε» με ντρίμπλες τρεις παίκτες του Δέλλα, έδωσε στον Φορτούνη, από εκεί η μπάλα… τηλεκατευθύνθηκε στον Μιραλάς, παράλληλη μπαλιά στον Ρομαό και η κατηφόρα ξεκίνησε. Μόλις ο Τογκολέζος έκανε το 1-0, ο Ολυμπιακός «λύθηκε», ξεκίνησε να ρολάρει και μέσα σε 20 λεπτά τελείωσε το παιχνίδι.

Το10άρι:
Οι διακριθέντες του Ολυμπιακού ήταν πολλοί. Οι Νέοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Ο Ανσαριφάρντ αναδείχθηκε MVP και έβαλε ακόμη δυο γκολ, φτάνοντας τα 17 στο πρωτάθλημα. Ο Μιραλάς έδωσε 2 ασίστ. Αλλά κορυφαίος όλων ήταν ξανά ο Φορτούνης. Ο επιτελικός μέσος του Ολυμπιακού ήταν μέσα και στα τέσσερα γκολ, πέτυχε το δεύτερο, έβγαλε ασίστ στο 4ο και γενικώς κυριάρχησε. Και εάν ο Ανσαριφάρντ ήταν πιο εύστοχος και κινητικός, θα είχε πολύ περισσότερες ασίστ!

Στον πάγκο:
Απο πλευράς Ολυμπιακού σχεδόν κανείς δεν υστέρησε, καθώς ακόμη και ο Ρομαό, που είχε πολλά νεύρα, ήταν ο παίκτης που πέτυχε το κρίσιμο γκολ. Αντίθετα, η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού σίγουρα δεν έθελξε. Η επιλογή μετά το 20′ να ανέβει ψηλά η γραμμή της άμυνας της ομάδας του Αγρινίου ήταν μία κίνηση που ο Δέλλας σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.

Γιατί κόουτς:
Ο Χρήστος Κόντης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μιραλάς και Βρουσάι στα άκρα, αλλά και ένα «κόλπο» στη μεσαία γραμμή. Καθώς ο σχηματισμός ήταν 4-3-3 αντί 4-2-3-1. Ο Κώστας Φορτούνης ξεκίνησε να αγωνίζεται περισσότερο ως 8άρι, ως οργανωτής από τη μεσαία γραμμή και αρκετά μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Με τον Ανδρουτσο να έχει τον ρόλο του «βοηθητικού» του Ανσαριφάρντ, αλλά και του παίκτη που πίεζε την άμυνα του Παναιτωλικού, με τον Ρομαό «καθαρό» αμυντικό χαφ. Ενας σχηματισμός που ο Δέλλας δεν τον περίμενε, δεν τον κατάλαβε και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το τελικό σκορ, αλλά και από το γεγονός ότι ο Ελληνας τεχνικός δεν προσάρμοσε το παιχνίδι του σε αυτό του Ολυμπιακού.

Γκολ: 25′ Ρομαό, 34′ Φορτούνης, 38′, 46′ Ανσαριφάρντ

Κίτρινες κάρτες: 45+1’ Ρομάο – 43’ Μύγας, 75’ Ρότσα, 81’ Μπράβο

Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βοηθοί: Γιάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Αντρέας Φωτόπουλος (Αθηνών), Τέταρτος: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Χατζισαφί, Νικολάου, Ένγκελς, Ομάρ (76′ Ιγκόρ Σίλβα), Ανδρούτσος, Ρομαό (58′ Μαρτίνς), Φορτούνης, Μιραλάς (73′ Βέργος), Βρουσάι, Ανσαριφάρντ.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Άργκους, Ρότσα (76′ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66′ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81′ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ, Μύγας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ