Αποκάλυψη: «Μαγειρείο» στη Super League για να αλλάξει η ποινή υποβιβασμού

Αποκάλυψη: «Μαγειρείο» στη Super League για να αλλάξει η ποινή υποβιβασμού

Τι κόλπο σκέφτηκαν στον συνεταιρισμό για να ξεπεράσουν τον σκόπελο των απαιτούμενων ψήφων (03/05) ενόψει του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της Πέμπτης και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός και οι ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Super League, στις 26 Μαρτίου, τα… κουκιά δεν βγήκαν και η ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ, όταν εξεταστούν οι φάκελοι, δεν άλλαξε.

Στις 11 Απριλίου, στο προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, οι 12 απαιτούμενοι ψήφοι πάλι δεν υπήρχαν, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, και έτσι το Δ.Σ. αναβλήθηκε για να μην πάει το θέμα σε ψηφοφορία και απορριφθεί. Όλως τυχαίως κάποιες ομάδες ξέχασαν να πάνε ή ενημερώθηκαν στην πορεία για να μην βρεθούν στα γραφεία της Λίγκας

Η τρίτη… ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια, αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο άρα και εγγυημένα έσοδα δηλαδή (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Κέρκυρα, Πλατανιάς), είναι την Πέμπτη (3/5).

Επειδή όμως, θα είναι και η τελευταία (ευκαιρία), στη Λίγκα σκαρφίστηκαν ένα… κόλπο για να αλλάξει η τιμωρία, plan b με άλλα λόγια. Στηριζόμενοι στο… ρητό ότι σε κάθε νόμο υπάρχει κι ένα παραθυράκι, προκήρυξαν εκτός από το διοικητικό συμβούλιο και γενική συνέλευση.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως: «1. (α) Η τροποποίηση της από 20-11-2015 εισήγησης της Super League στην Ε.Π.Ο. αναφορικά με τις ποινές περί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση πρωταθλήματος Super League Ελλάδα για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, επί τη βάσει των δεδομένων που αρμόζουν στις οικονομικές και λοιπές συνθήκες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και των μελών του Συνεταιρισμού μας και να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του Συνεταιρισμού τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και (β) λόγω της σοβαρότητας του θέματος η σύγκληση Γ.Σ. με το ίδιο θέμα (σε ικανοποίηση των από 30/4/2018 εγγράφων αιτημάτων των ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, AEK, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού» αναφέρει η ανακοίνωση του συνεταιρισμού που εκδόθηκε την Δευτέρα (30/4).

Το plan b λοιπόν, είναι η σύγκλιση γενικής συνέλευσης στην οποία θα πάει το θέμα. Κι εκεί η σημαντική διαφορά είναι ότι στην ψηφοφορία δεν θα απαιτηθούν τα 3/4 των ψήφων επί των ομάδων που θα είναι παρούσες στο διοικητικό συμβούλιο αλλά ΑΠΛΉ ΠΛΕΙΟΨΗΦΊΑ.

Διαφωνίες πάντως, προκύπτουν ήδη αφού υπάρχει η άποψη ότι το θέμα αφορά το διοικητικό συμβούλιο και όχι τη γενική συνέλευση. Εφόσον επιχειρηθεί η αλλαγή στην ποινή να γίνει μέσω γενικής συνέλευσης, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και ενστάσεις τόσο από ομάδες της Super League που διαφωνούν αλλά και από τη Football League. Από την Παναχαϊκή για παράδειγμα που παλεύει για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κανονισμό εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις λόγω μη αδειοδότησης θα πρέπει να καλυφθούν από τη Β’ κατηγορία.

Όπως και να έχει, η Πέμπτη (03/05) θα είναι κρίσιμη ημέρα τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες που ακόμη δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για την επόμενη περίοδο μετά την διάλυση της κεντρικής διαχείρισης (Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Κέρκυρα, Πλατανιάς). Και μπορεί οι δύο τελευταίες να έχουν υποβιβαστεί, οι υπόλοιπες 5+1 ομάδες όμως, όχι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ