Η Τούμπα και το… μήνυμα από Κανός και Πασχαλάκη

Η Τούμπα και το… μήνυμα από Κανός και Πασχαλάκη

Μετά τον Ισπανό winger και ο Έλληνας πορτιέρο φώναξε «παρών» για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στην τελευταία αγωνιστική εβδομάδα της σεζόν και πηγαίνει στην Τούμπα για να κλείσει έναν «μαραθώνιο» έντεκα μηνών, που κλείνει με την απώλεια του πρωταθλήματος μετά από κυριαρχία τριών συνεχόμενων ετών.

Δεν χωράει αυτός ο οργανισμός σε ένα κοστούμι τρίτης θέσης. Δεν είναι στις συνήθειες του να βρίσκει κίνητρο στον επίλογο σε τέτοιες μικρές μάχες. Και όμως οι Πειραιώτες δείχνουν πραγματικά όλο τον απαιτούμενο σεβασμό έστω σε αυτό το μίνιμουμ που τους απέμεινε να διεκδικούν μέσα από δύο αποτελέσματα την Κυριακή στη Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την τρίτη θέση που ενδεχομένως (αν η ΑΕΚ κατακτήσει το κύπελλο) θα τους δώσει ένα εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αποδείχθηκε με την παρουσία της ομάδας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, τα διαδοχικά ντέρμπι με ΑΕΚ (0-0) και Παναθηναϊκό (1-0). Ο Ολυμπιακός δείχνει χαρακτήρα στα τελευταία παιχνίδια και έχει σαν στόχο να φύγει με την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, όπου θα του εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League, εφόσον έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμεί και στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι από τον τρόπο που χειρίζεται και διαχειρίζεται το φινάλε της σεζόν, αλλά και από μικρά-μικρά που συμβαίνουν στον Ρέντη από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Πριν από λίγες ημέρες για παράδειγμα ο Σέρζι Κανός έκανε σμπαράλια το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του έπειτα από τον τραυματισμό που είχε αρχές Απρίλη.

Χθες ήρθε η σειρά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να κάνει το ίδιο. Ο Έλληνας γκολκίπερ έδειξε και με το παραπάνω τη θέληση του και το ποιόν του, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα για το τι εστί Ολυμπιακός. Και δεν είναι ο μόνος.

Είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά που έσφιξε τα δόντια και μπήκε και εκείνος στο πρόγραμμα προπόνησης δίνοντας το δικαίωμα στον Ζοσέ Ανιγκό να υπολογίζει και στη δική του συμμετοχή, εάν και εφόσον χρειαστεί. Αλλά και ο Ουσεϊνου Μπα που παρότι τραυματίας το παλεύει και έτσι θα το πάει ως την πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσαν και οι τέσσερις να συμβιβαστούν με το αυτονόητο, ότι η σεζόν τελείωσε, αλλά δεν το έκανε κανείς.

Και το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον αν σκεφτείς ότι ο Σέρζι Κανός δεν δεσμεύεται με κάποιο συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν (οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους πάντως) ή ότι το συμβόλαιο του Ματιέ Βαλμπουενά με τη σειρά του εκπνέει. Αν σκεφτείς ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έρχεται από μια καταπληκτική σεζόν που δεν έμεινε κάτι να αποδείξει κλπ.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν πέτυχε τους αγωνιστικούς του στόχους, έκανε όμως κάτι που όποιος καταλαβαίνει δύο πράγματα παραπάνω για τον «χαρακτήρα» αυτής της ομάδας, δεν μπορεί παρά να του βγάλει το καπέλο, αφού δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να προσπαθεί.

Δεν το έκανε ούτε όταν βρέθηκε 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος του πρώτου γύρου, ούτε όταν αδικήθηκε επανειλημμένως από κακές διαιτησίες. Δεν το κάνει και τώρα που ουσιαστικά όλα τα «μεγάλα» κρίθηκαν. Και αυτό το στοιχείο ανεξάρτητα με το τι θα γίνει την Κυριακή στην Τούμπα ή με το επόμενο ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα κρατήσει τελικά στα χέρια του είναι «κάτι» που μπορεί να γίνει η βάση για την επόμενη ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ