Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος, ο Ζέκα και το λάθος που δεν πρέπει να ξαναγίνει

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος, ο Ζέκα και το λάθος που δεν πρέπει να ξαναγίνει

Τι δείχνει η κινητοποίηση του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Ζέκα ενόψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου....

Η χρονιά ολοκληρώθηκε χθες για τον Παναθηναϊκό με μία γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί οι «πράσινοι» θυμήθηκαν ξανά τι εστί πρωταθλητισμός και πικρή γιατί δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής. Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ανθρώπους του μεταγραφικού σχεδιασμού να έχουν ήδη σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας σεζόν.

Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού είναι να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος στα τέλη Ιουλίου όταν και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος που έγινε πέρσι με τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην υλοποίηση των μεταγραφών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Αυτά είναι τα 10 συμβόλαια που λήγουν

Τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση τον δείχνει και η υπόθεση Ζέκα. Ο 34χρονος άσος μένει ελεύθερος από την Κοπεγχάγη και φαίνεται πως θα αποτελέσει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των «πράσινων». Οι εξελίξεις αναμένεται να «τρέξουν» γρήγορα αφού με τον ποδοσφαιριστή βρίσκεται απευθείας σε επικοινωνία ο Γιάννης Αλαφούζος. Κι εφόσον η επιστροφή πραγματοποιηθεί, θα τηρηθεί και η υπόσχεση που είχε δώσει ο Ζέκα όταν έφυγε, πως θα κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Άπαντες γνωρίζουν καλά πλέον πως ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι εύκολος στις μεταγραφές. Για να δώσει το ΟΚ για έναν παίκτη θα πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος για την επιλογή του. Κι αυτό πολλές φορές μπορεί να κοστίσει. Ο Σέρβος τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει τακτική και «πιστεύω» μέσα σε λίγους μήνες, είναι δεδομένο όμως πως και ο ίδιος θα επιδιώξει φέτος να κινηθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες προς όφελος της ομάδας.

Εξάλλου οι ανάγκες του ρόστερ είναι δεδομένες, αλλά και το διακύβευμα μεγάλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για επιστροφή σε ομίλους και δεν πρέπει να την αφήσει χαμένη. Και για το οικονομικό όφελος και για το πρεστίζ του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ