«Προπονητής του Ολυμπιακού ο Ερνάν Κρέσπο»

«Προπονητής του Ολυμπιακού ο Ερνάν Κρέσπο»

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο Αντόνιο Κορδόν θέλει για προπονητή στον Ολυμπιακό τον Ερνάν Κρέσπο.

Προπονητής του Ολυμπιακού ο Ερνάν Κρέσπο; Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε. Ο Αργεντινός άλλωστε είναι ένας από τους τεχνικούς που οι Ερυθρόλευκοι έχουν στη λίστα τους καιρό τώρα. Αλλού είναι η αφετηρία στο… επαναλανσάρισμα της περίπτωσης του.

Στον Αντόνιο Κορδόν και το πρώτο δημοσίευμα που «έσκασε» από την Ανδαλουσία για όσα ετοιμάζεται να κάνει στο μεγάλο λιμάνι. «Ο Κορδόν κλείνει συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα σε ένα έργο στο οποίο θα έχει προπονητή τον Ερνάν Κρέσπο» έγραψε η Eldesmarque της Σεβίλλης και έχει σημασία να θυμηθούμε ότι την προηγούμενη τριετία ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού την πέρασε πλάι στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ, έχοντας την ευθύνη της Ρεάλ Μπέτις.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός στην εποχή Κορδόν – Ο δύο Ισπανοί που φέρνει – Τα ραντεβού με Ανιγκό, Καρεμπέ

Προφανώς τον γνωρίζουν καλά στη Σεβίλλη. Και ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της καριέρας του. Το γεγονός ότι δεν αναφέρουν κάποιο σενάριο για την τεχνική ηγεσία αλλά μιλούν με σιγουριά για τον Αργεντινό, είναι που κάνει το δημοσίευμα πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ο Κρέσπο έχει προταθεί καιρό στον Ολυμπιακό, to10.gr μάλιστα είχε αποκαλύψει και την σχετική είδηση και το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι τον έχουν στην λίστα των επιλογών τους. Το σενάριο των Ισπανών λοιπόν αν μη τι άλλο είναι αληθοφανές.

Κρέσπο και Σεμέδο πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στο Κατάρ

O Αργεντινός τεχνικός τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν στον πάγκο της Αλ-Ντουχαΐλ, την οποία μάλιστα οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Κατάρ.

Μια ομάδα στην οποία αγωνίζεται και ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, με τον Πορτογάλο σέντερ μπακ να πανηγυρίζει το τρίτο σερί πρωτάθλημα, μετά από αυτά που κατέκτησε με τους Ερυθρόλευκους και την Πόρτο.

Ο Ερνάν Κρέσπο πήγε στο Κατάρ τον Μάρτιο του 2022 και κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο και δύο μήνες να κατακτήσει τρεις τίτλους. Το Qatari Stars Cup (2022-23), το Qatar Cup (2022-23) και πριν από λίγες ώρες το πρωτάθλημα, με την Αλ-Ντουχαΐλ να αφήνει δεύτερη την Αλ Αραμπί. Μια μάχη που κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι, με την ομάδα του Ερνάν Κρέσπο να κερδίζει εντός έδρας την Σαμάλ με 5-2 και να σφραγίζει τον τίτλο, αφήνοντας την Αλ Αραμπί στο -2 (51 έναντι 49 πόντων).

Η πορεία του Κρέσπο

Ο Αργεντινός, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, ξεκίνησε την προπονητική το 2014. Εργάστηκε στη δεύτερη ομάδα της Πάρμα και στη Μόντενα, εν συνεχεία ανέλαβε διοικητικό πόστο στους Παρμέντσι, αλλά το 2018 επέστρεψε στους πάγκους και έναν χρόνο μετά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της αργεντίνικης Μπάνφιλντ.

Έναν χρόνο μετά εγινε προπονητής της άσημης Ντεφένσα Χουστίθια, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κόπα Σουνταμερικάνα! Επιτυχία που του έδωσε το εισιτήριο για τη Σάο Πάολο. Και ακόμη έναν τίτλο. Οδήγησε τον βραζιλιάνικο σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Παουλίστα το 2021 και κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή.

Τον Μάρτιο του 2022 κάθισε στον πάγκο της Αλ-Ντουχαΐλ, με την οποία μάλιστα πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Κατάρ, έχοντας μάλιστα ως ποδοσφαιριστή τον Ρούμπεν Σεμέδο. O Πορτογάλος στόπερ φέτος πραγματοποίησε 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας συνολικά 1.215 λεπτά με τη φανέλα της αραβικής ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ