Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ

Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου (2-0) και ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στα προκριματικά του Europa League.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-0) και ο Ολυμπιακός, ως τρίτος της Super League, θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τερματίσει στην τρίτη θέση της Super League και περίμεναν τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για να μάθουν εάν θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League ή στα αντίστοιχα του Europa Conference League. Εάν η ΑΕΚ έπαιρνε το Κύπελλο, όπως και έγινε, ο Ολυμπιακός θα αγωνιζόταν στο Europa League. Εάν το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, οι Ερυθρόλευκοι θα πήγαιναν στο Conference League, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά ως Κυπελλούχος θα έπαιρνε το καλό εισιτήριο.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα για Κάνααν: Το συμβόλαιο, η επόμενη μέρα και το «step up» του Αμερικανού

Tελικά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που κατέκτησε το Κύπελλο στον Βόλο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τελικά το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να κερδίσουν έναν γύρο και να περάσουν απευθείας στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εάν η Ρόμα κατακτήσει το Europa League στον τελικό με τη Σεβίλλη και τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις της Serie A. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η ομάδα του Μουρίνιο είναι στην 6η θέση με 60 πόντους, τέσσερις λιγότερους από την 4η Μίλαν (64 β.).

Εάν ο Ολυμπιακός βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, θα παίξει το πρώτο παιχνίδι στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο στις 17/8 (κλήρωση στις 24 Ιουλίου). Εάν παίξει στα πλέι οφ, το πρώτο ματς είναι προγραμματισμένο για τις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς για τις 31 Αυγούστου (κλήρωση στις 7 Αυγούστου).

Απευθείας πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League πρακτικά σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα έχουν εξασφαλισμένη παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους, καθώς ακόμα και εάν αποκλειστούν (σ.σ στα πλέι οφ του Europa), θα περάσουν άνευ αγώνα στους ομίλους του Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ