Η ΑΕΚ του έδειξε το δρόμο

Η ΑΕΚ του έδειξε το δρόμο

Ο μονόδρομος του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά

Στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, εκεί όπου το 2017 άρχισε (με το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ) η πιο επιτυχημένη περίοδο στην ιστορία του ΠΑΟΚ με κατάκτηση αήττητου πρωταθλήματος και 4 κυπέλλων, έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για τον Δικέφαλο του Βορρά την Τετάρτη το βράδυ.

Ο χαμένος αυτή τη φορά (και μετά από τρεις νικηφόρους κόντρα στην ΑΕΚ) τελικός ήρθε με τρόπο που ουσιαστικά δεν άφηνε καμία αμφιβολία για την πιο αποτυχημένη σεζόν του συλλόγου αυτή την εξαετία.

Διαβάστε επίσης: Nτάνιελ Καστελάνι: Ένας θρύλος στον πάγκο του Ολυμπιακού (vids)

Αποκλεισμός από την Λέφσκι Σόφιας στην Ευρώπη από τον Ιούλιο (!) , 4ος στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ηττημένος στον τελικό κυπέλλου με 2-0 από την ΑΕΚ (που αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 6΄) κόντρα στην οποία είχε χτίσει μια ασύλληπτη παράδοση από το 2017 και μετά.

Η πρώτη φορά που ο αδιάλλακτος σε αυτά τα θέματα Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε νερό στο κρασί του και δέχτηκε ένα ρόστερ κατώτερο των προσδοκιών του αλλά και του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Ελπιδοφόρο μεν με πολλά από τα ταλέντα του αυριανού Δικεφάλου με τρομερή προοπτική χωρίς όμως να έχουν πλαισιωθεί ανάλογα με έμπειρους και ικανούς παίκτες ώστε να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν τίτλο. Και ας έπαιζε ένα διάστημα την καλύτερη μπάλα, φαινόταν ότι δεν θα άντεχε να πάει μέχρι το τέλος και στα πλέι οφ ιδιαίτερα κατάρρευσε

Στη χειρότερή του σεζόν  – μακράν – στον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε αστείες τις φήμες περί αποχώρησής του το καλοκαίρι και δείχνει πιο πεισμωμένος.

Η ΑΕΚ έδειξε το δρόμο στον ΠΑΟΚ αρκεί στη Θεσσαλονίκη να πήραν τα μηνύματα και να μπορούν να τα αποκωδικοποιήσουν σωστά.

Η « Ένωση» από την πλήρη απαξίωση πέρυσι έφτασε να κατακτήσει το ντάμπλ και πάλι μετά  45 χρόνια με σωστό σχεδιασμό και άψογη εκτέλεση αυτού από τον πραγματικό mvp της διοργάνωσης, τον κόουτς Ματίας Αλμέιδα.

Όμως εδώ για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει μέση λύση και θα πρέπει να βγει μπροστά ο Ιβάν Σαββίδης και με τον προπονητή (που τον συνδέουν τόσα) να σχεδιάσουν το αύριο. Και μάλιστα το συντομότερο, δεδομενου ότι η ομάδα θα μπει πρώτη απ΄όλους μέσα στον Ιούλιο στον προκριματικό γύρου του Κόνφερενς Λίγκ.

Η αποβολή του Ρότα μόλις στο 6ο λεπτό του τελικού για την ΑΕΚ αντί για βούτυρο στο ψωμί του ΠΑΟΚ του έβαλε…αγκάθια καθώς η ήττα (με 2-0) έγινε έτσι πολύ πιο οδυνηρή καθώς όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά έχασε κιόλας.

Κάτι ανάλογο (με αποβολή από το ημίχρονο του νικητή) είχε να συμβεί από το μακρινό 1999 όταν ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες (αποβολη Αμανατίδη) είχε πάρει το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επίσης με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα όταν έμεινε νωρίς με 10 παίκτες (αποβολη Κάργα) στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα πλέι οφ όχι απλά δεν νίκησε αλλά δέχτηκε την πιο βαριά ήττα του (4-0) μέσα στη σεζόν.

Ο κόσμος του Δικεφάλου του Βορρά που είχε «ζεσταθεί» όλα αυτά τα χρόνια δεν θέλει άλλες υποσχέσεις αλλά υλοποιήσιμα σενάρια ώστε να δει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και πάλι πρωταγωνιστή.

Μπορεί η ΑΕΚ να τον «πλήγωσε» αλλά ταυτόχρονα του έδειξε το μοναδικό μονοπάτι που έχει να ακολουθήσει να χτίσει καλό από την αρχή.

Η αποχώρηση πολλών παικτών (Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Τόμας, Ολιβέιρα,  Μούργκ), δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για να το κάνει αυτό.

Πηγή: in.gr 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ