Γιατί η ΑΕΚ έχει στραμμένη την προσοχή της στην La Liga…

Γιατί η ΑΕΚ έχει στραμμένη την προσοχή της στην La Liga…

Η ΑΕΚ, ο Ορμπελίν Πινέδα και το -όχι και τόσο απίθανο- σενάριο υποβιβασμού της Θέλτα.

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ. Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, έριξε αυλαία στη σεζόν. Μετά το πρωτάθλημα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κατέκτησε και το Κύπελλο, κάνοντας το νταμπλ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια. Απόλυτα επιτυχημένη η χρονιά για τους «κιτρινόμαυρους, που τα πήραν όλα και… έφυγαν.

Με ηρεμία και με δύο νέες κούπες στην «κιτρινόμαυρη» τροπαιοθήκη, οι άνθρωποι της ΑΕΚ βάζουν μπρος τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αρκετά τα ονόματα που ξεσκονίζουν οι Κονέ, Κουχάρσκι και Αλβες. Αρκετά και τα ονόματα που θα παρελάσουν από το «κιτρινόμαυρο» ρεπορτάζ. Μία όμως είναι η υπόθεση που «καίει» πιο πολύ την Ενωση: Αυτή του Ορμπελίν Πινέδα.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Κλοπ για το μέλλον του Σαλάχ!

Ουσιαστικά, ο δανεισμός του Πινέδα στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε. Ο Μεξικανός άσος θα πρέπει να ετοιμάσει σιγά-σιγά τις βαλίτσες της επιστροφής για το Βίγο. Οψιόν αγοράς στο deal των δυο πλευρών δεν έχει τοποθετηθεί, με την Ενωση να καλείται να βρει άλλη φόρμουλα συμφωνίας για να παραμείνει κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας ο 27χρονος άσος.

Φυσικά, τα σενάρια για το μέλλον του Πινέδα είναι κάτι παραπάνω από πολλά. Αλλωστε, στο Μεξικό, καθημερινά φέρνουν στο φως της δημοσιότητας και από ένα. Σήμερα, έμπλεξαν στην υπόθεση την Μπαρτσελόνα και τις καλές σχέσεις που έχει με τη Θέλτα. Αύριο, ενδέχεται να προσθέσουν στο… χορό για τον 27χρονο άσο κάποια άλλη ομάδα.

Δεδομένα, η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να τον διατηρήσει στις τάξεις της. Ο Μεξικανός «μάγος» αποτέλεσε σημείο αναφοράς, κάνοντας τα πάντα στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Μόνο… σπαθιά δεν κατάπιε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διπλή επιτυχία. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη τους, ενώ πάντα έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga.

Δύο στροφές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου και η Θέλτα παραμένει στον… αέρα. Στην 14η θέση της κατάταξης η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ, δεν έχει κλειδώσει ακόμα την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Με τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και τη Βαγιαδολίδ να βρίσκεται μόλις στους 2 πόντους και τη Θέλτα να αγνοεί τη χαρά της νίκης στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, άπαντες περιμένουν να δουν ποια θα είναι η κατάληξη της σεζόν.

Μέχρι στιγμής, η Θέλτα κρατάει τις τύχες στα χέρια της. Ωστόσο, έχει και δύο περίεργα ματς στο καλεντάρι της. Με την Καντίθ (17η με 38 πόντους) στο Estadio Nuevo Mirandilla και με την Μπαρτσελόνα στο Balaídos. Με 2/2 ήττες και με τις από κάτω ομάδες να… σφάζονται, δεν αποκλείεται, η ομάδα του Βίγο να πάρει τον δρόμο για τη δεύτερη κατηγορία.

Ουσιαστικά, η περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα έχει πολλά κοινά με την υπόθεση του Σέρχιο Αραούχο. Ποιος ξεχνάει τι τράβηξε η Ενωση με τη Λας Πάλμας και τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά. Με υπομονή και επιμονή, έβγαλε την άκρη ο Δικέφαλος, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κατάσταση στο εσωτερικό του ισπανικού συλλόγου. Παράλληλα, όπως τότε, έτσι και τώρα, η ΑΕΚ θα έχει για σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή. Ο Μεξικανός άσος μπορεί να μην έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, ωστόσο καλοβλέπει την προοπτική του Champions League με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, σε ενδεχόμενο υποβιβασμό της Θέλτα στη Segunda Division, η κουβέντα για την παραχώρηση του Ορμπελίν Πινέδα θα πραγματοποιηθεί σε άλλη βάση. Τα νούμερα (12 εκατομμύρια ευρώ) που είδαν το φως της δημοσιότητας, δε θα υπάρχουν στο τραπέζι από την πλευρά των Ισπανών. Τα φύλλα στην παρτίδα θα τα μοιράσει η ΑΕΚ. Αρκεί, να της χαμογελάσει και λίγο η τύχη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ