Ισπανικό σενάριο για επανασύνδεση Κορδόν – Ζόρντι Κρόιφ στον Ολυμπιακό

Ισπανικό σενάριο για επανασύνδεση Κορδόν – Ζόρντι Κρόιφ στον Ολυμπιακό

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει πιάσει δουλειά και από την Ισπανία προκύπτει σενάριο για σκέψεις του σχετικά με τον Ζόρντι Κρόιφ για τον πάγκο ή άλλο πόστο!

Jordi quédate» (σ.σ. Ζόρντι, μείνε). Το σύνθημα ξεκίνησε από τον Τσάβι και τον ακολούθησε όλη η ομάδα της Μπαρτσελόνα. Και οι οπαδοί. Στις 16 Μαΐου οι Καταλανοί πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου, κάνοντας τον γύρο της Βαρκελώνης πάνω στο ανοιχτό πούλμαν. Ο προπονητής των θριαμβευτών ζήτησε την παραμονή του Ζόρντι Κρόιφ, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τη θέση του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου, παρά το γεγονός ότι έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο στις μεταγραφές που άλλαξαν την Μπάρτσα (σ.σ. Λεβαντόφσκι, Ραφίνια, Κουντέ κλπ). Η παραίτηση προκάλεσε σοκ. Αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος έχει στόχο. Να επιστρέψει στην… προπονητική!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. Και σχεδόν σε καθημερινή βάση προκύπτουν σενάρια και ονόματα. Κάποια εξ αυτών έχουν βάση. Κάποια άλλα, όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε να προσλάβουν τον τεχνικό που θα κρίνουν ότι μπορεί να τους ανεβάσει επίπεδο και να οδηγήσει την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού στην επόμενη ημέρα. Με τον Αντόνιο Κορδόν να είναι το κεντρικό πρόσωπο της αναζήτησης, αλλά και των επαφών. Ο νέος τεχνικός διευθυντής τρέχει ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα, έχει επαφές με μια σειρά από ατζέντηδες και προπονητές και παράλληλα ενημερώνει τη διοίκηση, αναφορικά με τις εξελίξεις, αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει στις συζητήσεις που κάνει.

Διαβάστε επίσης: Τι ειπώθηκε στην πρώτη κουβέντα Ολυμπιακού-Μιλουτίνοφ: Η πρόταση για την επιστροφή και…

Ηδη εδώ και ημέρες έχουν προκύψει πολλά ονόματα, τα οποία έχουν εμπλακεί με κάποιον τρόπο στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Από τους ελεύθερους Μαρθελίνο, Μπορδαλάς, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, Άλμπερ Ριέρα, έως τους Ιραόλα, Σετιέν, Κρέσπο. Αλλά και πάλι δεν είναι μόνο αυτά τα ονόματα, που φαίνεται ότι απασχολούν τον Κορδόν. Καθώς ο νέος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού εμφανίζεται από τους συμπατριώτες του να έχει βάλει στο τραπέζι και το όνομα του Ζόρντι Κρόιφ. Ενα όνομα, που σε όσους γνωρίζουν τον Κορδόν και το παρελθόν του, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Αντίθετα, θεωρείται κάτι απολύτως φυσιολογικό και… αναμενόμενο. Εξηγούμαστε.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Αντόνιο Κορδόν είχε «παίξει» σοβαρά για τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα. Ο άνθρωπος που εμφανίζεται να είχε βάλει το όνομά του στη λίστα των Καταλανών ήταν ο Κρόιφ. Ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες Αθλητικός Διευθυντής της Μπαρτσελόνα και πρώην στρατηγικός σύμβουλος της διοίκησης Λαπόρτα. Ωστόσο, από τη στιγμή που η κατάσταση στους Μπλαουγκράνα ήταν περίπλοκη και οι οικονομικές δυσκολίες, ασφυκτικές, ο Κρόιφ επέλεξε να αποχωρήσει ως φίλος. Με τον γιος του θρυλικού Γιόχαν Κρόιφ, να επιθυμεί να επιστρέψει στους πάγκους.

Ο 49χρονος Ολλανδός, ο οποίος έχει σημαντικό παρελθόν ως στέλεχος σε ομάδες, έχει διατελέσει προπονητής τέσσερις φορές: Στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2017-18), στην Τσονγκίνγκ Λιφάν (2018-19), στην Εθνική Εκουαδόρ (2020) και στη Σενζέν ΦΚ (2020-21), πριν τον προσλάβει τον Αύγουστο του 2021 η Μπάρτσα. Στο Εκουαδόρ τον είχε προσλάβει ο Κορδόν, ο οποίος εκείνο το διάστημα ήταν υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας της χώρας για έξι μήνες (σ.σ. δεν πρόλαβε να προπονήσει ουσιαστικά, λόγω covid). Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που τον πήρε μαζί του και στην Τσονγκίνγκ, ομάδα του Hope Football Group, στο οποίο ο Κορδόν ήταν διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων.

Οι Ισπανοί, λοιπόν, υποστηρίζουν πως ο Κορδόν έχει βάλει το όνομα του Κρόιφ και στη λίστα του Ολυμπιακού. Κατά κάποιους, αυτό θα μπορούσε να είναι για τη θέση ενός εκ των δύο βοηθών του. Αλλά εκείνοι που ξέρουν, υποστηρίζουν πως ο Ολλανδός με το «βαρύ» επίθετο, θέλει να επιστρέψει στην προπονητική. Και πως ο Κορδόν τον θεωρεί μία καλή λύση για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Και για αυτόν τον λόγο φέρεται να έχει τοποθετήσει το όνομά του στην ερυθρόλευκη ατζέντα. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για μια περίπτωση που θα εγκριθεί και θα επιλεγεί τελικά. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι στον Πειραιά θέλουν έναν προπονητή που θα μπορέσει να επαναφέρει τους Πειραιώτες στην κορυφή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ