Τι περιμένει ο Ολυμπιακός για να γλιτώσει έναν προκριματικό και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο…

Τι περιμένει ο Ολυμπιακός για να γλιτώσει έναν προκριματικό και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό όμιλο…

Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα προκριματικά του Europa League, όμως περιμένει τη Ρόμα, τη Serie A και τον τελικό για να ξεκινήσει από τα play off και να «κλειδώσει» ευρωπαϊκούς ομίλους

Ο Ολυμπιακός είδε να μην τα καταφέρνει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου, αφού ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ, κάτι που σημαίνει ότι είναι οριστικά η ομάδα που θα πάρει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο τη νέα σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν στα προκριματικά του Europa League και θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους τον Αύγουστο. Με λίγα λόγια κερδίζουν χρόνο, αλλά και θα συμμετέχουν σε μία διοργάνωση που θυμίζει… Champions League.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα και θεωρητικά θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 17 Αυγούστου (κλήρωση στις 24 Ιουλίου). Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο που λέει ότι οι Πειραιώτες μπορούν να γλιτώσουν έναν προκριματικό και να περάσουν απευθείας στα play off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αυτό θα γίνει με το rebalancing της UEFA, ανάλογα δηλαδή το ποιος θα κατακτήσει τα ευρωπαϊκά κύπελλα φέτος και ταυτόχρονα θα έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη μέσα από τη βαθμολογική του θέση στο πρωτάθλημα.

Για τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη της Ίντερ επί της Αταλάντα υπάρχει μόνο μια περίπτωση που θα του δώσει τη δυνατότητα να μην παίξει στον τρίτο προκριματικό, να περάσει στα play off και να εξασφαλίσει και την παρουσία του στους ομίλους του Europa Conference League ότι και να συμβεί στα δύο νοκ-άουτ ματς.

Αυτό το σενάριο λοιπόν είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει η Ρόμα να κατακτήσει το Europa League κόντρα στη Σεβίλλη και να καταλάβει θέση στο πρωτάθλημα που την οδηγεί στο επόμενο Europa League. Αυτή τη στιγμή είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας στη Serie A με 60 βαθμούς, όμως η Γιουβέντους έχει 59 και ένα ματς λιγότερο και την ακολουθεί.

Την τελευταία αγωνιστική παίζει εντός έδρας με την Σπέτσια, ενώ η Γιουβέντους παίζει απόψε με τη Μίλαν στην έδρα της και τελευταία αγωνιστική με την Ουντινέζε εκτός σε δύο πολύ δύσκολα ματς. Επίσης σημαντικό είναι αν μη τι άλλο ότι εκκρεμεί και η έφεση που έχει κάνει η Γιουβέντους για την ποινή αφαίρεσης δέκα βαθμών που της έχει επιβληθεί.

Αν οι τζιαλορόσι λοιπόν τερματίσουν είτε στην 5η θέση, είτε στην 6η θέση και πάρουν το τρόπαιο ο Ολυμπιακός θα χαμογελάσει γιατί θα παίξει έναν προκριματικό για να βρεθεί στους ομίλους.

Αν συμβεί αυτό τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου). Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου και οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ