Κάτι τρέχει με τον Σάμαρη: Το… παράθυρο επιστροφής στην Ελλάδα, ο Άρης και οι επιλογές

Κάτι τρέχει με τον Σάμαρη: Το… παράθυρο επιστροφής στην Ελλάδα, ο Άρης και οι επιλογές

Ο Αντρέας Σάμαρης ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα.

Για περίπου δέκα χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Πορτογαλία και την Liga Nos. Καλοκαίρι του 2014 ήταν όταν πήρε τον δρόμο για τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, κινητοποίησαν την Μπενφίκα, που έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Ολυμπιακό. Πολλά τα λεφτά, με τον Αντρέα Σάμαρη να αποτελεί μια από τις ακριβότερες πωλήσεις των «ερυθρολεύκων».

Ο Ελληνας χαφ στάθηκε εξαιρετικά στην ομάδα της Λισαβόνας (196 συμμετοχές, 6 γκολ, 10 ασίστ) και τώρα, δείχνει έτοιμος για νέες περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης: Το «καυτό» καλοκαίρι του Κώστα Τσιμίκα

Η θητεία του στα πορτογαλικά γήπεδα φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, με τον Ελληνα χαφ να ξεσκονίζει τις επιλογές του. Το συμβόλαιο με την Ριο Αβε ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και όπως επιβεβαίωσε ο προπονητής της ομάδας, ο Σάμαρης θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για νέες πολιτείες.

«Είναι ένας παίκτης που έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα και παρέμεινε πάντα ένας κορυφαίος επαγγελματίας, ένας εξαιρετικός παίκτης. Το να τον προπονήσω ήταν χαρά και περηφάνια. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ενσάρκωσε τη Ριο Άβε, το ρίσκο και απολάμβανε να είναι εδώ. Έδειξε την προθυμία του. Τον ευχαριστούμε για ό,τι έκανε για αυτόν τον σύλλογο και του ευχόμαστε μια πολύ καλή καριέρα», είπε ο Λουίς Φρέιρε για τον Σάμαρη, που μέτρησε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρίο Αβε.

Ο 33χρονος χαφ δε λέει «όχι» σε μια επιστροφή στην Super League και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Την περίπτωσή του την καλοβλέπει ο Αρης, ο οποίος και ζυγίζει τα δεδομένα της υπόθεσης.

Οι «κίτρινοι» του Τόλη Τερζή ψάχνονται για ενίσχυση στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και η περίπτωση του Αντρέα Σάμαρη μόνο αδιάφορους δεν τους αφήνει. Αλλωστε, ο Αρης ποντάρει πολλά τόσο στην εμπειρία, όσο και στην ποιότητα του Ελληνα χαφ. Ουσιαστικά, απομένει το… πράσινο φως για να γίνει η κρούση προς την πλευρά του 33χρονου ποδοσφαιριστή.

Το σημαντικό είναι πως ο Σάμαρης βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής στα ελληνικά γήπεδα. Μένει να φανεί αν εκτός από τον Άρη, χωθεί και κάποια άλλη ομάδα για την απόκτησή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ