Η ώρα του Κορδόν, η προεργασία, ο Κρόιφ, ο «πρώην» και η περίπτωση Καγιέχα

Η ώρα του Κορδόν, η προεργασία, ο Κρόιφ, ο «πρώην» και η περίπτωση Καγιέχα

Ο Αντόνιο Κορδόν ετοιμάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του για το θέμα του προπονητή και από την Ισπανία συνεχίζονται τα σενάρια, με τον Χαβιέρ Καγιέχα να εμφανίζεται ξανά ως υποψήφιος.

Η άφιξη του Αντόνιο Κορδόν δίνει τέλος στα σενάρια. Ο Ισπανός υπέγραψε το 3ετές συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Εχει πιάσει δουλειά. Και από σήμερα μπαίνει σε διαδικασία επιτάχυνσης του προγραμματισμού του, με τον νέο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος να τρέχει από την Ελλάδα όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ξεκινώντας από εκείνο του προπονητή. Μάλιστα, αναμένεται για πρώτη φορά να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει και με ονόματα.

Αυτό που δεδομένα γνωρίζουμε είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ζόρντι Κρόιφ. Το κατά πόσο θα είναι ο Ολλανδός η τελική επιλογή, κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι νέος κουμανταδόρος του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που τον είχε επιλέξει ως προπονητή στις δύο από τις τρεις τελευταίες φορές που κάθισε σε πάγκο (Τσονγκκίνγκ Λιφάν και Εκουαδόρ).

Εκείνο που επίσης είναι δεδομένο, είναι ότι ο Κορδόν θεωρεί τον Λεονάρντο Ζαρντίμ τον «καλύτερο προπονητή που έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου». Οι δυο τους οδήγησαν τη Μονακό στο πρωτάθλημα μετά από 17 χρόνια και δύο σερί φορές στα προημιτελικά του Champions League.

Για τον Πορτογάλο προέκυψαν νέα σενάρια. Αλλά είναι ένα ζήτημα κατά πόσο μπορεί να γίνει μια τέτοια επιστροφή. Καθώς το κασέ του πρώην προπονητή των Πειραιωτών, έχει ανέβει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και αρκετές ημέρες προκύπτουν διαρκώς δημοσιεύματα για 2ετή συμφωνία του με την Αλ-Ραγιάν, με συνολικές απολαβές 15 εκατομμύρια ευρώ! Και αυτό εξηγεί πολλά…

Ονόματα πιθανών υποψηφίων προκύπτουν σχεδόν κάθε μέρα. Και σήμερα επανήλθε ένα από εκείνα που είχαν απασχολήσει τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι. Από την Ισπανία, λοιπόν, προκύπτει σενάριο που θέλει τον Αντόνιο Κορδόν να είχε συζήτηση και με τον 45χρονο τεχνικό Χαβιέρ Καγιέχα. Πρώην προπονητή της Βιγιαρεάλ (σ.σ. όπου ο ίδιος τον είχε πάει, αρχικά στην Ακαδημία) και της Αλαβές, αλλά και νυν τεχνικό της Λεβάντε, με την οποία διεκδικεί την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο Ισπανός είχε βρεθεί στην Ελλάδα και το καλοκαίρι, όντας ένας από τους βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά τελικά η συμφωνία δεν προχώρησε.

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσης Καγιέχα, εφόσον επιβεβαιωθεί, έχει να κάνει με την… αναμονή. Καθώς η Λεβάντε έχει να δώσει δύο νοκ παιχνίδια με την Αλμπαθέτε για τα ημιτελικά των Play Offs ανόδου στην Πριμέρα στις 3 και στις 7 Ιουνίου και εάν η Λεβάντε προκριθεί, τότε η… ελευθερία του πάει για πολύ αργότερα. Επίσης, εκείνο που έχει σημασία να αναφέρουμε είναι ότι από τη στιγμή που έβαλε τους Λεβαντίνους στην 6άδα, άρα στις θέσεις της ανόδου, το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα έως το 2024. Αλλά όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, εάν ο σύλλογος δεν προβιβαστεί, η λύση της συνεργασίας θα είναι εύκολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ