Οι τρεις προτεραιότητες του Κορδόν και η ξεχωριστή περίπτωση του Ελιές Σκιρί για τη θέση «6»

Οι τρεις προτεραιότητες του Κορδόν και η ξεχωριστή περίπτωση του Ελιές Σκιρί για τη θέση «6»

Η άφιξη του Αντόνιο Κορδόν στην Ελλάδα, δίνει απαντήσεις σε τρία βασικά θέματα, την ώρα που η περίπτωση του ελεύθερου Σκιρί έπεσε στο τραπέζι.

Η δρομολόγηση όλων των θεμάτων του Ολυμπιακού βρίσκεται στην τελική ευθεία. Κατά κάποιες πληροφορίες, ο Αντόνιο Κορδόν αναμενόταν να φτάσει χθες το βράδυ στην Ελλάδα.

Κατά άλλες, αναμένεται στη χώρα μας την Πέμπτη. Οποια μέρα κι αν φτάσει, ο σκοπός της επιστροφής του στη χώρα μας, είναι συγκεκριμένος: Να συνεχίσει, να εντείνει τη δουλειά του και να αρχίσει να κλείνει όλα τα ανοιχτά θέματα των Πειραιωτών.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση του συλλόγου και προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με την παρουσία του στη χώρα μας αναμένεται να αρχίσουν να «τρέχουν» πολλές ανοιχτές υποθέσεις. Με κύρια και σημαντικότερη την πρόσληψη του νέου προπονητή της ομάδας του Μεγάλου Λιμανιού. Το πρόσωπο – κλειδί στο χτίσιμο μιας ομάδας που θα κληθεί να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να ανεβάσει ξανά τις μετοχές των Ερυθρόλευκων και σε διεθνές επίπεδο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κορδόν με το νέο τεχνικό επιτελείο, λοιπόν, θα πρέπει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. Δουλεύοντας παράλληλα σημαντικές υποθέσεις για τον Ολυμπιακό. Το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής είναι η πιο βασική. Και προς το παρόν ο 60χρονος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, τηρεί σιγή ιχθύος. Και το μόνο που επιβεβαιώνεται από την Ισπανία είναι πως ο Ζόρντι Κρόιφ είναι ψηλά στην ατζέντα του. Αλλά όχι ψηλότερα από άλλες περιπτώσεις.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Δεύτερο σοβαρό θέμα, το υπάρχον ρόστερ. Ο Κορδόν, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα με τους δύο συνεργάτες του (ή τουλάχιστον τον έναν εξ αυτών) και θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, τόσο με τους ποδοσφαιριστές που τελείωσαν τη σεζόν στον Πειραιά, όσο και με εκείνους που επιστρέφουν από δανεισμούς. Με το δεύτερο κομμάτι, να είναι και το πλέον περίπλοκο, καθώς δεν είναι μυστικό ότι επιθυμία του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι εξ όσων επιστρέφουν, να μην παραμείνουν στο κλαμπ και να βρεθούν ομάδες να τους αποκτήσουν. Είτε με κανονική μεταγραφή είτε με τη μορφή δανεισμού.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το τρίτο και εξίσου σοβαρό θέμα, είναι οι μεταγραφές. Μπορεί να φαντάζει παράταιρο να γίνεται συζήτηση για την απόκτηση παικτών ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμη ο προπονητής. Αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ένας τεχνικός διευθυντής τόσο υψηλού επιπέδου, που ξέρει πολύ καλά τι θέλει να κάνει, αλλά και ποιο πρότζεκτ θα ακολουθήσει, το μίνιμουμ που πρέπει να γίνει είναι η δημιουργία μιας λίστας με παίκτες του επιπέδου «κάνω τη διαφορά».

Περιπτώσεις που κάποιες φορές είναι αναγκαίο να «τρέξουν», καθώς μπορεί να πιέζει ο χρόνος. Και για αυτόν τον λόγο δεν αποτελεί έκπληξη το να προκύπτουν ονόματα από όλο τον πλανήτη. Διότι είναι γεγονός πως ο Κορδόν, ή ο κύκλος συνεργατών του ή ακόμη και ατζέντηδες που τον ξέρουν και ξέρουν τι θέλει, κινούνται και προετοιμάζονται.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΙΡΙ

Από τη Γερμανία, για παράδειγμα, προέκυψε μια πληροφορία πως στον Ολυμπιακό έχει προταθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Κολωνίας. Το όνομα του Ελιές Σκιρί βρίσκεται στα χέρια του Κορδόν για τη θέση «6». Ο διεθνής Τυνήσιος αρχηγός της γερμανικής ομάδας μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου. Και από τη στιγμή που η αγορά γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός θα κινηθεί αυτό το καλοκαίρι για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κεντρικών χαφ (σ.σ. αποχώρησαν Σαμασέκου, Εμβιλά, είναι στον αέρα ο Κασάμι), το να προταθεί ο Σκιρί στους Πειραιώτες και τον Κορδόν ήταν τουλάχιστον αναμενόμενο.

Ο 28χρονος (10/05/1985) αμυντικός μέσος μένει ελεύθερος από την Κολωνία, έχει ενημερώσει ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μετά από τέσσερα χρόνια συνεχής παρουσίας και σπουδαίες εμφανίσεις με τους «Τράγους», με τους οποίους έχει 133 συμμετοχές, 20 γκολ και 8 ασίστ. Με καλύτερη σεζόν της καριέρας του τη φετινή, με 40 ματς, 8 γκολ και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Σκιρί είχε φύγει και από τη Μονπελιέ το καλοκαίρι του 2019, μετά από ακριβώς 133 παιχνίδια (10 γκολ, 5 ασίστ).

Βεβαίως, το ότι ο Σκιρί έχει προταθεί και ότι ο Ολυμπιακός είναι πιθανό να ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωσή του, δεν σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν κινηθεί για την απόκτησή του. Πόσο μάλλον ότι θα είναι το φαβορί για να τον πείσουν να έρθει στην Ελλάδα. Όταν ένας τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος, οι ενδιαφερόμενες ομάδες είναι πάντα πολλές. Και σημαντικές.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο ο Σκιρί είχε επίσημη πρόταση από τη Λιόν, αλλά επέλεξε να μην φύγει από την Κολωνία. Το «Relevo» ανέφερε πρόσφατα ότι για τον υψηλόσωμο και δυναμικό χαφ ενδιαφέρονται και η Σεβίλλη με τη Θέλτα, χωρίς να έχει υπάρξει ακόμη κάτι επίσημο. Κάτι που δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας. Αλλά παράλληλα ίσως μαρτυρά το τι θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στη μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Χτυπώντας πολύ ψηλά, ειδικά σε κομβικές θέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ