Πώς ο ΠΑΟΚ «έβγαλε» έναν… αιώνα από το ρόστερ του

Πώς ο ΠΑΟΚ «έβγαλε» έναν… αιώνα από το ρόστερ του

Ενας …αιώνας είναι το σύνολο των χρόνων τριών παικτών που κούνησαν μαντήλι

Την ώρα που σε όλες τις ομάδες παρατηρούνται διεργασίες εν όψει της προσεχούς σεζόν, ίσως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να ειπωθεί πως έχουμε «τέλος εποχής» για μια σημαντική μερίδα ποδοσφαιριστών και σταδιακά αποχωρούν από την ομάδα στελέχη που έγραψαν ιστορία και συνέβαλαν, λίγο ή πολύ, στις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Ο κορμός αλλάζει. Το ρόστερ το ίδιο. Ο Δικέφαλος γυρίζει σελίδα με την ελπίδα να καταφέρει όσα και τα προηγούμενα χρόνια ή για να ειπωθεί διαφορετικά, να έρθει ξανά σε θέση επίκαιρη και να στοχεύει κορυφές.

Ενας …αιώνας είναι το σύνολο των χρόνων τριών παικτών που κούνησαν μαντήλι. Πρώτος, ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ ήρθε το 2021 στην Τούμπα κατευθείαν από την Ιταλία και φάνηκε «με τη μία» πως ήταν ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας την ικανότητα να χτυπά εύστοχα τα πέναλτι που αφειδώς έπαιρνε ο ΠΑΟΚ. Και έμπαιναν οι βαθμοί στο σακκούλι…Τη δεύτερη χρονιά του όμως με τα ασπρόμαυρα, ο Κούρτιτς χάθηκε. Από το φθινόπωρο και μετά ένα μεγάλο μυστήριο μπήκε δίπλα στο όνομά του. Ούτε έπαιζε, ούτε είχε αποχωρήσει. Απλά υπήρχε και ήταν …αόρατος!  Μηδαμινή η συνεισφορά του ηλικίας 34 ετών μέσου, αναπόφευκτο το διαζύγιο.

Διαβάστε επίσης: Νάγκετς – Χιτ 104-93: Απίθανος Γιόκιτς και 1-0 το Ντένβερ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν κατά πολλούς αλλά και τον Αγγελο Αναστασιάδη «η καλύτερη πάσα στον ΠΑΟΚ μετά τον Κούδα». Υπερβολές; Μπορεί. Ωστόσο, ο …αφάνας είχε ένα στυλ που άρεσε στο κοινό, μπορούσε να βοηθήσει στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έβρισκε με ωραίες μπαλιές τους επιθετικούς, μοίραζε ασίστ (41) ήταν ένας μπαλάτος μέσος που ενθουσίαζε στην καλή του ημέρα. Από το 2016 έως και τώρα που φεύγει, ήταν μέλος των ομάδων που κατέκτησαν τίτλους, πρωτάθλημα και κύπελλα και γενικά συνέβαλε να ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ και να γίνει ισότιμος διεκδικητής των πρωτείων. Μια ολόκληρη ιστορία ο 35χρονος Μπίσεσβαρ.

Τέλος, ο Νέλσον Ολιβέρα. Στα 32 του χρόνια. Πορτογάλος σέντερ φορ που άρεσε και κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ. Δεν έκανε βέβαια το «μπαμ», μπορούσε όμως να …ανοίξει το παιχνίδι σωστά, έμοιαζε με τανκ όπως έκανε επιθέσεις και αν σκοράριζε παραπάνω, προφανώς και δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. ‘Η αν έβγαζε λιγότερους τραυματισμούς. Τελικά έπαιξε δύο χρόνια (’21-’23 ) στον ΠΑΟΚ, τη δεύτερη χρονιά προς το τέλος σαφώς λιγότερο και άρα δεν «ψήθηκε» κανείς για να του ανανεώσει το ούτως ή άλλος «ακριβό» του συμβόλαιο.

Και μάλλον έπεται συνέχεια στις αποχωρήσεις. Είπαμε, ο ΠΑΟΚ κάνει ριζικό λίφτινγκ!

Πηγή:In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ