Χαμός με τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Super League

Χαμός με τα τηλεοπτικά συμβόλαια της Super League

Αυτός είναι ο «χάρτης» των τηλεοπτικών συμβολαίων στο νέο πρωτάθλημα της Super League.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ ιδιαίτερο όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη Super League, αφού ακόμη υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα. Από τις 14 ομάδες που θα αγωνιστούν στην κορυφαία κατηγορία της οι 8 δεν έχουν καν συμφωνήσει για το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν.

Για αυτό λοιπόν οι επόμενοι 2-3 μήνες είναι μήνες… διεργασιών για τις περισσότερες ομάδες, την ώρα μάλιστα που ακόμη παίζεται και το πρωτάθλημα της Super League 2. Ο Ολυμπιακός που είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στην Ελλάδα είναι ο μοναδικός σίγουρος από τους «Big 4», αφού έχει συμβόλαιο με την Cosmote TV, ενώ από εκεί και πέρα ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν έχουν κάποια συμφωνία.

Και οι τρεις που αποτελούν μετά τον Ολυμπιακό τις πιο εμπορικές ομάδες είναι ελεύθερες να διαπραγματευθούν, αφού τα συμβόλαιά τους ολοκληρώθηκαν, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι Ατρόμητος, Αστέρας και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και οι δύο ομάδες (Πανσερραϊκός και Κηφισιά ή Καλλιθέα), που θα προβιβαστούν από τη Super League 2.

Η ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα φέτος είχε διετή συμφωνία με την Cosmote, όμως έχει μεγάλη προσφορά πλέον από τη Nova που συνεχίζει τις επιθετικές κινήσεις της στην αγορά προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος έχει ρίξει τα δίχτυα της και στον Παναθηναϊκό, του οποίου επίσης η συμφωνία με την Cosmote λήγει.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με τη Nova και η Cosmote τον έχει προσεγγίσει ώστε να καλύψει το κενό σε περίπτωση που έχει απώλειες από ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος του βορρά έχει ρόλο μπαλαντέρ κατά κάποιον τρόπο. Από εκεί και πέρα, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία και Βόλος μόλις πριν από λίγες ημέρες ανανέωσαν την παραμονή τους στην Cosmote για ακόμη μία διετία ενώ οι Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα να και Ατρόμητος που βρίσκονταν μέχρι τώρα στην πλατφόρμα της Nova είναι ελεύθερες να διαπραγματευτούν με κανάλι της αρεσκείας τους.

Ο Αρης είναι «δεμένος» με τη Nova μέχρι και τη σεζόν 2024-25, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι και η Nova αλλά και η Cosmote έχασαν από μία ομάδα, καθώς υποβιβάστηκαν ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός, με αποτέλεσμα να θέλει κάθε πλατφόρμα να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πανσερραϊκού και είτε της Κηφισιάς ή της Καλλιθέας που θα ανέβουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ