«Ξεκινάει από το μηδέν με τον νέο προπονητή στη Θέλτα ο Πινέδα – Μόνο έτσι θα μπορούσε να πωληθεί»

«Ξεκινάει από το μηδέν με τον νέο προπονητή στη Θέλτα ο Πινέδα – Μόνο έτσι θα μπορούσε να πωληθεί»

Ισπανικό δημοσίευμα αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης Ορμπελίν Πινέδα τονίζοντας πως με τον νέο προπονητή ο Μεξικανός θα αξιολογηθεί από την αρχή. Τι αναφέρει για την ΑΕΚ και το ενδεχόμενο πώλησης...

Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού για την ΑΕΚ είναι η παραμονή του Ορμπελίν Πινέδα, ωστόσο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ο Μεξικανός άσος ήταν ο MVP της Ένωσης τη φετινή σεζόν, αλλά έχει συμβόλαιο με τη Θέλτα και θα πρέπει να επιστρέψει εκεί για να συζητήσει με τον ισπανικό σύλλογο όσον αφορά στο μέλλον του.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την ομάδα της Γαλικίας, ώστε να ξέρει και η ΑΕΚ αν έχει πιθανότητες να τον διατηρήσει με κάποιον τρόπο στο ρόστερ της. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «galiciapress.es», τα δεδομένα στη Θέλτα για τον Πινέδα έχουν αλλάξει σε σχέση με πέρσι και ο παίκτης θα αξιολογηθεί από την αρχή.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Τσιμίκα: Ποια ομάδα «χτυπάει» τον διεθνή μπακ; (pic)

Ο Κουντέτ που δεν τον είχε στα πλάνα του το προηγούμενο καλοκαίρι έχει αποχωρήσει όπως και ο Καρβαλιάλ που τον διαδέχθηκε και κατάφερε να σώσει την ομάδα στην τελευταία αγωνιστική. Η Θέλτα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και όπως αναφέρεται εκείνος θα είναι που θα αποφασίσει για την τύχη του ποδοσφαιριστή.

Μετά την εκπληκτική σεζόν με τα κιτρινόμαυρα οι μετοχές του Πινέδα έχουν ανέβει ξανά και σημειώνεται πως ο Μεξικανός θα κριθεί από μηδενική βάση. Από την άλλη, η Θέλτα παρουσιάζεται θετική να συζητήσει για την πώλησή του εφόσον υπάρξει κάποια πρόταση πάνω από έξι εκατ. ευρώ. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως θεωρείται σχεδόν βέβαιη η πώληση του Βέιγκα που έκανε τρομερή σεζόν και στον σύλλογο υπολογίζουν πως θα βάλουν πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία τους, οπότε δεν θα «καίγονται» για άλλες πωλήσεις.

Τέλος, λόγος γίνεται και στο δέλεαρ που υπάρχει στην ΑΕΚ με την προοπτική της Ευρώπης αλλά και της διεκδίκησης ακόμη περισσότερων τίτλων, κάτι που η Θέλτα δεν μπορεί να του προσφέρει. Το ρεπορτάζ τονίζει πως ο Πινέδα προτιμά μεν ένα πιο λαμπερό πρωτάθλημα από το ελληνικό, αλλά η παρουσία του Αλμέιδα στην Ένωση, σε συνδυασμό με την Ευρώπη και τους τίτλους μπορούν να του… πάρουν το μυαλό και να θέλει να παραμείνει στους «κιτρινόμαυρους».

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ενδιάμεσα υπάρχει και το Golden Cup στο οποίο θα συμμετέχει ο Πινέδα αυτό το καλοκαίρι με την εθνική ομάδα του Μεξικού και ενδέχεται να πάει πίσω τις εξελίξεις. Η ΑΕΚ δεδομένα θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει είτε με εκ νέου δανεισμό είτε με συνιδιοκτησία, αλλά δεν είναι στο χέρι της σε καμία περίπτωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ