Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας (pic, vid)

Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας (pic, vid)

Το «rebuild» της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού και η δεύτερη ευκαιρία του Μπαντιουγκού Φαντιγκά που μπορεί να εξελιχθεί εσωτερική μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, με τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά, να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να αποτελέσει έναν εκ των «κρίκων» στην αλυσίδα της μεσαίας γραμμής των «ερυθρολεύκων».

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, έγινε κάτοικος Πειραιά τον Ιανουάριο του 2022, ερχόμενος από την Παρί Σεν Ζερμέν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του λίγες μέρες μετά, απέναντι στον Παναιτωλικό, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Διαβάστε επίσης: Με τέτοια εμφάνιση μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα στην Ολλανδία

Στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, στο Κύπελλο απέναντι -πάλι- στον Παναιτωλικό, ο Φαντιγκά σκόραρε με ωραίο πλασέ, έπειτα από ασίστ του Καρβάλιο με τη συμπλήρωση έξι λεπτών και άφησε υποσχέσεις με την εμφάνισή του.

Θυμηθείτε το γκολ του Γάλλου:

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Ο Φαντιγκά «έχασε» την εμπιστοσύνη του τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς και το καλοκαίρι του 2022, βρέθηκε δανεικός στον Ιωνικό. Στο πρώτο του εξάμηνο στους «ερυθρολεύκους», ο Γάλλος πραγματοποίησε εννιά συμμετοχές με ένα γκολ. Μάλιστα η μία του εμφάνιση ήταν για το Europa League, στον επαναληπτικό με την Αταλάντα για την φάση των «32».

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2022-23), ο Φαντιγκά στον Ιωνικό είχε μία «γεμάτη» σεζόν με 29 εμφανίσεις, ένα γκολ και μία ασίστ. Ωστόσο, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας της Νίκαιας, ο Γάλλος ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του, αγωνιζόμενος κυρίως στη τριάδα της μεσαίας γραμμής, σε σχηματισμό 5-3-2.

Συνεπής τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, ο Φαντιγκά κατέγραψε 0,6 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ κέρδισε το 50% των μονομαχιών του. Επιθετικά, είχε 80% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του και μία πάσα-κλειδί ανα αγώνα.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η προετοιμασία του Ολυμπιακού, με τον Φαντιγκά να αναμένεται να δώσει το παρών κανονικά στου Ρέντη. Ο Γάλλος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο ρόστερ της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν. Τα συμβόλαια των Εμβιλά και Κασάμι ολοκληρώθηκαν, ο Σαμασέκου γύρισε στη Γερμανία μετά τον δανεισμό του και ο μοναδικός σίγουρος στη μεσαία γραμμή είναι ο Χουάνγκ. Την ίδια ώρα, οι Μπουχαλάκης και Καμαρά επιστρέφουν από τους δανεισμούς τους, μεταξύ άλλων, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το μέλλον τους.

Ο 22χρονος, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι μέρος στο «rebuild» του Ολυμπιακού και είναι στο χέρι του να επιβιβαστεί στο… τρένο της δεύτερης ευκαιρίας.

Γιάννης Νικολόπουλος

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ