Η απίστευτη ιστορία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι δύο πρώτες μεταγραφικές…

Η απίστευτη ιστορία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι δύο πρώτες μεταγραφικές…

Ο Ολυμπιακός στον... αστερισμό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Η απίθανη ιστορία που τον συνοδεύει και τα δύο πρώτα ονόματα...

Ο Ολυμπιακός κινείται από σήμερα το μεσημέρι στους… ρυθμούς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό τεχνικό να «πατάει» το πόδι του στην Ελλάδα και στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 16:30 περίπου έχοντας στο πλάι του τον Αντόνιο Κορδόν.

Οι δύο τους τα συμφώνησαν στη Βαρκελώνη, «πέταξαν» μαζί για την Ελλάδα και τους υποδέχτηκαν σε μια μίνι… αίθουσα Τύπου στις αφίξεις με δεκάδες δημοσιογράφους και κάμερες. Ο κύβος ερρίφθη και ο Μαρτίνεθ είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης του Ολυμπιακού και η επιλογή του Κορδόν, με τα λόγια να σπανίζουν για τον 42χρονο νέο τεχνικό των Πειραιωτών που είναι στους πάγκους 17 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός λειτουργεί όπως πρέπει, αφού κατά σειρά έχει κλείσει μία μία τις ανοιχτές υποθέσεις και κοιτάζει μπροστά για τα επόμενα κομμάτια του παζλ, με την υπόθεση του Μαρτίνεθ να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες, που θα υπογράψει το συμβόλαιο του και θα πιάσει δουλειά στον Ρέντη από την Πέμπτη (22/6, εργομετρικά).

Η απίστευτη ιστορία του νέου προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως είναι προπονητής από… κούνια μιας και μεγάλωσε στο Βίγκο και ήταν μόλις 9 ετών όταν βρέθηκε στις ακαδημίες της Θέλτα με το όνειρο να γίνει σαν τους ήρωες του. Κατάλαβε όμως γρήγορα ότι «το σώμα μου δεν μπορεί να ακολουθήσει την ποδοσφαιρική μου σκέψη». Μόλις στα 20 του χρόνια τα παπούτσια του τα κρέμασε έχοντας αποφασίσει τον επόμενο δρόμο που θα τον κρατούσε στο παιχνίδι. Το δίπλωμα της φυσικής αγωγής και έπειτα αυτό του προπονητή. Στα 25 του όχι μόνο τα είχε καταφέρει όλα, αλλά κάθονταν ήδη στον πάγκο της Ιμπέριο Αλμπογέτε.

Το μάτι του Μόντσι, η Γρανάδα και ο Κορδόν

Ο πανέξυπνος Μόντσι, ο καλύτερος αθλητικός διευθυντής του κόσμου, τον επέλεξε το 2009 για τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης. Πέρασε την πόρτα του «Ciudad Deportiva José Ramón Cisneros Palacios» στα 29 του και ως τα 37 του είχε περάσει από όλα τα πόστα της Σεβίλλης πλην αυτού του «πρώτου προπονητή». Στην παιδική ομάδα (2010-11). Στην ομάδα Νέων (2011-12). Στο τεχνικό τιμ του Ουνάι Έμερι αλλά και σε αυτό του Μίτσελ (2012-14). Στον πάγκο της δεύτερης ομάδας (2014-17). Ένας ολοκληρωμένος κόουτς βγαλμένος απευθείας από το football factory της Ανδαλουσίας. Μια περίπτωση που η Οσασούνα της Segunda Division δεν την άφησε καλά-καλά να βγει στην… αγορά.

Ο Μαρτίνεθ βεβαίως το «όνομα» του το έφτιαξε πλάι στον Αντόνιο Κορδόν, έναν χρόνο μετά. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού τον επέλεξε για τον πάγκο της Γρανάδα και εκεί ακολούθησε μια τριετία για… ντοκιμαντέρ. Πρώτα η άνοδος στη La Liga, έπειτα απευθείας το εισιτήριο για το Europa League, και τελικά το ταξίδι από τα προκριματικά ως του «8» της διοργάνωσης έπειτα από μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Νάπολι και τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια θητεία τόσο επιτυχημένη που τον Δεκέμβρη του 2019 έγινε η αιτία ώστε ο επόμενος κόουτς του Ολυμπιακού να μοιραστεί –με τον Πέπε Μπορδαλάς- το βραβείο «Miguel Munoz», το οποίο απονέμεται στους καλύτερους τεχνικούς της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας.

Ο Γκουαρντιόλα και οι δύο πρώτες μεταγραφικές ιστορίες…

Η τριετία στην Γρανάδα του άνοιξε πολλές πόρτες και πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν το μέλλον του στην Premier League μετά το 2021. Την χρονιά που ακολούθησε συνέχεια στο Νησί. Είτε στο πλευρό του Πεπ Γκουαρντιόλα («με άριστα το 10 του βάζω 20» έχει πει για την διάνοια της Σίτι), είτε στου Ράφα Μπενίτεθ (Έβερτον), ή ακόμη και στου Σίσκο Μουνιόθ (Γουότφορντ).

Το καλοκαίρι του ΄22 όμως επέλεξε την πρόκληση της Εσπανιόλ, όπου έμεινε 31 ματς έως ότου στις αρχές Απρίλη, απολυθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Φυσικά αυτό το τελευταίο «κεφάλαιο» ο Αντόνιο Κορδόν το εκμεταλλεύτηκε μια χαρά όπως αποδείχθηκε…

Πλέον ο Μαρτίνεθ γυρίζει σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο σαφώς πιο σημαντικό από εκείνο της Γρανάδα και της Εσπανιόλ. Μετά τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό και τον Κορδόν, προφανώς έχει συζητηθεί και αναλυθεί όλο το πλάνο αλλά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Τόσο για τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του ρόστερ, αλλά και για την ενίσχυση του ρόστερ.

Ήδη εξάλλου έχουν παίξει οι δύο πρώτες μεταγραφικές ιστορίες για τους Πειραιώτες. Η μία του Λεάντρο Καμπρέρας (τον Ουρουγουανό στόπερ που ο Μαρτίνεθ είχε στην Εσπανιόλ) και φυσικά από χθες και αυτή του Άντι Ντελόρ της Ναντ, που είναι «στόχος του Ολυμπιακού» σύμφωνα με την Equipe, έχοντας μια καριέρα με 138 γκολ και 51 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ