Ο βασικός στόπερ, το «6άρι» αλά Βινίσιους ή Γιάνγκελ Ερέρα και ο νέος σέντερ φορ που θέλουν Μαρτίνεθ, Κορδόν

Ο βασικός στόπερ, το «6άρι» αλά Βινίσιους ή Γιάνγκελ Ερέρα και ο νέος σέντερ φορ που θέλουν Μαρτίνεθ, Κορδόν

Κορδόν και Μαρτίνεθ σκανάρουν λύσεις για στόπερ, κόφτη και φορ. Ο δύσκολος «Βίνι», ο Γιάνγκελ Ερέρα, το διαβατήριο, το City Group και το «πάγωμα» του Καμπρέρα.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Και ο Ολυμπιακός αρχίζει να κινείται με σκοπό να κλείσει όσα ανοιχτά θέματα υπάρχουν, με τις πρώτες αποφάσεις να έχουν τη σφραγίδα του Αντόνιο Κορδόν και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Με τον αθλητικό διευθυντή και τον προπονητή των Πειραιωτών να δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βιαστικές κινήσεις και κυρίως να μην αδικήσουν ποδοσφαιριστές που στα μάτια τους είναι πιθανό να έχουν πράγματα να δώσουν. Αλλά παράλληλα έχουν αξιολογήσει σε πρώτο βαθμό το ρόστερ, κρίνοντας ότι η απόκτηση τριών παικτών το συντομότερο δυνατό είναι η βασική προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή.

Με βάση τις πληροφορίες από το Ρέντη, λοιπόν, ο Μαρτίνεθ έχει ζητήσει από τον Ολυμπιακό την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε ισάριθμες κομβικές κατά την άποψή του, θέσεις: 1) Κεντρικό αμυντικό, κατά προτίμηση αριστεροπόδαρο, 2) Έναν αμυντικό μέσο με ταχύτητα και μπόι και 3) Εναν σέντερ φορ που να έχει «μέγεθος», αλλά κυρίως να έχει ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του την πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Καθώς δεν είναι μυστικό ότι σε όλες τις ομάδες του ο 42χρονος τεχνικός τέτοιους φορ προτιμούσε.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΚΑΜΠΡΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΤΟΠΕΡ

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του στόπερ, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως η περίπτωση του Λεάντρο Καμπρέρα έχει πάει αρκετά πίσω, καθώς ο Μαρτίνεθ φαίνεται ότι αναζητά κάτι διαφορετικό για τη συγκεκριμένη θέση. Διαφορετικά χαρακτηριστικά, αγωνιστικά και… προσωπικά.

Με τον Ισπανό τεχνικό να έχει κάποιες λύσεις στο μυαλό του και να συνεργάζεται με τον Κορδόν για τον καταρτισμό της τελικής λίστας. Με τον Ισπανό προπονητή να δείχνει ότι στη συγκεκριμένη θέση θα προτιμούσε έναν ποδοσφαιριστή με ταχύτητα και δυναμισμό στο παιχνίδι του, αλλά και καλή επαφή με την μπάλα. Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να εφαρμόσει στους Πειραιώτες.

ΟΙ «ΙΔΑΝΙΚΟΙ» ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ, ΓΙΑΝΚΓΕΛ ΕΡΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Αναφορικά με τη θέση του αμυντικού χαφ, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα ήθελε να μπορέσει να αποκτήσει, είτε τον Βινίσιους Σόουζα (Βραζιλιάνος, 24, 1.87μ), τον οποίο είχε παίκτη φέτος στην Εσπανιόλ, είτε τον Γιάνγκελ Ερέρα (Βενεζουελάνος, 25, 1.84 μ.) τον οποίο είχε παίκτη στην Τζιρόνα. Αλλά και οι δύο περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολες. Κατ’ αρχάς ουδείς εκ των δύο διαθέτει ευρωπαϊκό διαβατήριο, κάτι που αυτόματα περιπλέκει την επιλογή, καθώς ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει 11 μη κοινοτικούς.

Ειδικά για τον Βίνι, που ανήκει στη Λόμελ, υπάρχουν προτάσεις από πολύ σημαντικές ομάδες, ενώ λέγεται πως ήδη το City Football Group, στο οποίο ανήκει η βελγική ομάδα, έχει φτάσει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Γουλβς για τον ποδοσφαιριστή. Στο City Group ανήκει και ο Γιάνγκελ Ερέρα, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τζιρόνα (επίσης ομάδα ιδιοκτησίας του ίδιου γκρουπ). Ο Ερέρα είναι ένας από τους διαχρονικά αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνεθ και παρότι η δική του περίπτωση θα μπορούσε να είναι πιο απλή, ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να παραμείνει στην Ισπανία για ακόμη μία σεζόν, με σκοπό να κάνει τα χαρτιά του για την ισπανική υπηκοότητα. Πάντως ο νέος κόουτς, τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση.

Ο ΝΕΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση του σέντερ φορ, που επίσης είναι κομβική, από τη στιγμή που αποχώρησε ο Μπακαμπού, ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταρτίσει μια λίστα με παίκτες που θα μπορούσαν να αποκτηθούν. Ο Αντι Ντελόρ, θα μπορούσε να είναι κομμάτι αυτής της λίστας, αλλά προς το παρόν αυτό δεν επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι τον τοποθετούν ψηλά και επιμένουν για επαφές για την απόκτησή του. Ο Μαρτίνεθ δεν κρύβει ότι θέλει έναν επιθετικό που να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Έναν σέντερ φορ που να θα είναι καλός στο «κουτί», αλλά παράλληλα θα μπορεί να πιέζει ασταμάτητα την αντίπαλη άμυνα, καθώς αυτό είναι το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να εφαρμόσου ο νέος προπονητής. Ασφυκτική πίεση. Από παντού. Και από όλους. Με αιχμή τον σέντερ φορ. Ονόματα ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι, προς το παρόν, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ποιες είναι οι προτεραιότητες. Ενώ εκτός λίστας βρίσκεται ο Λουίς Σουάρεθ, για τον οποίο η Αλμερία είχε υποχρεωτική οψιόν ύψους 8.000.000 ευρώ εάν έμενε στην La Liga και ενεργοποιήθηκε αυτόματα.

Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει μόνο τρεις μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Αλλά σε αυτή τη φάση, εκείνο που καθίσταται ξεκάθαρο, είναι ότι Μαρτίνεθ και Κορδόν θέλουν να αποκτηθούν οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε, ώστε οι Ερυθρόλευκοι να έχουν λύσεις σε όλες τις θέσεις. Και στην πορεία του καλοκαιριού ο προπονητής να αξιολογήσει όλους τους παίκτες. Ή να αντικαταστήσει όσους παραχωρηθούν από τυχόν πωλήσεις που είναι πιθανό να προκύψουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ