ΠΑΟΚ: Οι μεταγραφές που αγνοούνται, ο κίνδυνος για… νέα Λέφσκι και η υπομονή του Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Οι μεταγραφές που αγνοούνται, ο κίνδυνος για… νέα Λέφσκι και η υπομονή του Λουτσέσκου

Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα για τον ΠΑΟΚ που θα ξεκινήσει την προετοιμασία του αισθητά αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρσι.

Αλλιώς περίμεναν το φετινό καλοκαίρι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μετά από μία χρονιά που δεν επετεύχθη κανένας στόχος και οι αδυναμίες στο ρόστερ ήταν γνωστές από τον… Ιανουάριο, ο κόσμος πίστευε ότι θα υπάρχει η κατάλληλη προεργασία και οι βασικές κινήσεις που θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα γίνουν σύντομα. Πριν η ομάδα αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ακριβώς έναν μήνα μετά από το τελευταίο ματς της προηγούμενης σεζόν, τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κάνει την παραμικρή προσθήκη στο ρόστερ τους. Μόνο αποχωρήσεις υπάρχουν μέχρι στιγμής και τρεις ανανεώσεις. Του Μπράντον Τόμας, που τελικά έμεινε στην Τούμπα και θα ξεκινήσει και φέτος με τον ρόλο του αναπληρωματικού επιθετικού και των δύο νεαρών τερματοφυλάκων, Ταλιχμανίδη και Μοναστηρλή οι οποίοι βέβαια υπολογίζονται πιο πολύ για τη Β’ ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Και άλλο όνομα στο… τραπέζι

Τρεις (τουλάχιστον) είναι οι βασικές μεταγραφικές προτεραιότητες του ΠΑΟΚ. Για αρχή. Ο βασικός φορ, ένας εξτρέμ και ένας κεντρικός χαφ. Αυτά για να μπορεί να δουλέψει ο Λουτσέσκου στην προετοιμασία έχοντας ένα σημαντικό μέρος του ρόστερ στα χέρια του. Αντ’ αυτού, δεν έχει έρθει ακόμη κανείς, οι οπαδοί της ομάδας διαβάζουν μόνο ονόματα και σενάρια ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν και στις 3 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ολλανδία.

Εκεί όπου δεν θα έχει – στην αρχή τουλάχιστον – ούτε τον Κοτάρσκι που βρίσκεται με την Κροατία στο Euro U21. Οι συνθήκες μόνο ιδανικές για νέο ξεκίνημα δεν είναι, με τον Δικέφαλο να έχει αποδυναμωθεί μάλιστα σε σχέση με πέρσι όπου ήδη υπήρχε μεγάλο έλλειμα ποιότητας, και η πίεση περνάει στον Λουτσέσκου που υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα με στόχο το πρώτο ευρωπαϊκό ματς το οποίο είναι στις 27 Ιουλίου. Ο ΠΑΟΚ κουβάλησε πέρσι σε όλη τη σεζόν το βάρος του καλοκαιρινού αποκλεισμού από τη Λέφσκι και ένα είναι το σίγουρο για φέτος.

Αν η Μπεϊτάρ γίνει… Λέφσκι, η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη αυτή τη φορά. Ο Λουτσέσκου έχει ήδη πάρει πολύ βάρος στις πλάτες του αφού ουσιαστικά είναι ο Νο 2 του κλαμπ μετά τον εξαφανισμένο Ιβάν Σαββίδη, αλλά δεν πρόκειται να φορτωθεί λάθη, αδράνειες και ανικανότητα άλλων. Κάνει υπομονή και περιμένει τις εξελίξεις, αλλά αν σε δέκα μέρες τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί και πολύ σε σχέση με τώρα, το κλίμα θα γίνει ακόμα πιο βαρύ. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει τις τρεις προκρίσεις που χρειάζεται για αγωνιστικούς και μη λόγους, ώστε να μπει στους ομίλους του Europa Conference League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ